28 / 04 / 2024

Musul hasarlıu evler

Musul hasarlıu evler

Musul kent merkezinin batı yakasında yıkılan ve büyük zarar gören evler yeniden inşa ediliyor. Siviller, evlerini hükümetten yardım beklemeden kendi imkanlarıyla yeniden yapıyor.

Deprem uzmanından çarpıcı açıklama: Doğu Anadolu ile Ölü Deniz kırıkları kudurdu! Konteyner evler ve çadırlarda kalın!

Hatay'da dün akşam saatlerinde 3 dakika arayla 2 büyük deprem meydana geldi. Deprem uzmanından çarpıcı açıklama: Doğu Anadolu ile Ölü Deniz kırıkları kudurdu! Herkes konteyner evler ve çadırlarda kalsın!

Kocaeli depreminden kalma hasarlı evler yıkılıyor!

Kocaeli'de, 17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen depremin ardından büyük ve az hasarlı evler için yıkım çalışmaları başlatıldı. İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Kahraman Bulut yapılan çalışmalar hakkında bilgi vedi.

Musul'un yeniden imarı için 7 milyar dolara ihtiyaç var!

Yaklaşık 3 yıl önce terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan Irak'ın Musul şehrinin yeniden imara açılması için 7 milyar dolara ihtiyaç olduğu kaydedildi.

İzmir'de ağır hasarlı 506 bina acil yıkılacak!

İzmir'de 115 vatandaşın hayatını kaybetmesine sebep olan deprem sonrası hasarlı bina sayıları Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından revize edildi. Şehir genelinde acil yıkılması gereken 506 hasarlı bina olduğu belirtildi. 

Orta hasarlı binalarımıza güçlendirme yapılarak girilebilir!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada İzmir'deki depremde orta hasarlı olduğu belirlenen binalara güçlendirme yapılarak girilebileceğini belirtti.

Murat Kurum: Hasarlı binalara girmeyin!

Bornova’da yaşanan kriz nedeniyle gece saatlerinde basın toplantısı düzenleyen Bakan Murat Kurum, "Şu an için 17 enkazımız ve enkaz altında vatandaşlarımız var. Vatandaşlarımız hasarlı binalara girmesinler'' dedi.

Erzincan Tercan'da 601 konuttan 32'si ağır, 175'i hafif hasarlı!

Erzincan Valisi Mehmet Makas ve AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, önceki gün Tercan ilçesinde meydana gelen deprem bölgesinde incelemeler yapıp depremzedelere "geçmiş olsun" dileklerini iletti. Tercan'da 601 konuttan 32'si ağır, 175'inin hafif hasarlı olduğu belirlendi.

Üniversiteler online oldu, İstanbul'da kiralık evler boş kaldı!

Üniversitelerin uzaktan eğitim kararı alması ile özellikle öğrencilerin yoğun olduğu şehirlerde kiralık evler boş kaldı. Türkiye genelinde öğrenciler tarafından her yıl 100-150 bine yakın ev kiralanırken, şimdi sadece İstanbul’da 50 bin evin kiralanamadığı ifade ediliyor. 

Konutta yeni talep: Sağlıklı evler!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, tüm sektörlerde olduğu gibi gayrimenkul sektörünü değiştirdi. Pandemi döneminde insanlar bahçeli, balkonlu, doğa ile iç içe evler aramaya başladı.

Giresun'daki 45 binadaki 141 bağımsız bölüm ağır hasarlı!

Dereli'de toplamda 392 binadaki 1754 bağımsız bölüm incelendi. 45 binadaki 141 bağımsız bölümün ağır hasarlı, yıkık ya da acil yıkılacak şekilde olduğu belirlendi.

Süleyman Soylu'dan Bingöl Depremi açıklaması!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Bingöl depremi ile ilgili olarak, "4 binin üzerinde çadır sadece Bingöl'e sevk edildi. Kızılayımız 30 bin 650 öğün sıcak yemek dağıttı. Bingöl'de 1127 ağır hasarlı şu ana kadar tespit edilmiş bağımsız bölüm var." dedi.

Kovid-19 sürecinde otel olarak kullanılan evler yuvalara dönüştü!

Yeni tip koronavirüsle mücadele sürecindeki evde kalma zorunluluğu, salgından önce adeta otel olarak kullanılan evleri ailelerin sığındığı yuvalar haline getirdi. Evler, pek çok keyfin, mutluluğun, huzurun ve neşenin evde olduğunu hatırlattı...

Ordu'daki hasarlı konut için 11 bin lira kira yardımı talep edilecek!

Ordu'da meydana gelen depremden sonra yapılan saha taramasında, Korgan ilçesinde 6 mahallede 12 konut incelendi. Bunlardan 10'unun az, birinin de ağır hasarlı olduğu belirtildi.

Musul hasarlıu evler Haberi

Musul hasarlıu evler

Irak'ın Musul kent merkezindeki siviller, yaşanan yoğun çatışmalardan dolayı yıkılan evlerini hükümetten yardım beklemeden kendi imkanlarıyla inşa ediyor. 


Musul kent merkezinin batı yakasındaki birçok ev, terör örgütü DEAŞ ile Irak ordusu arasında yaşanan şiddetli çatışmalardan dolayı yıkılmış veya büyük zarar görmüş durumda. 


Evsiz kalmak istemeyen, elektrik ve suyun çok kısıtlı olduğu çadır kamplarına yerleşmeyi kabul etmeyen Musullu siviller, Irak merkezi hükümeti ve diğer uluslararası koalisyon güçlerinin yardımını beklemeden kendi imkanlarıyla yaralarını sarıyor. 


Batı yakasındaki "Musul Cedid" Mahallesi'nde doğup büyüyen Zeyid Ahmed, evinin az hasarlı olmasından dolayı mutlu olduğunu ve kendi imkanlarıyla evini inşa etmeye çalıştığını belirtti.  


Musul'da henüz çatışmalar devam ederken evini onarmaya başlayan Ahmed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "DEAŞ militanları, yaklaşık iki ay önce güvenlik güçlerinin ilerleyişini önlemek için evimi bir...