04 / 05 / 2024

MÜTBİR Başkanı Mustafa Küçüker

MÜTBİR Başkanı Mustafa Küçüker

Dönemin Avsallar Belediyesi'nin yaptığı imar planındaki 1733 metrekarelik arsa inşaat sektörünü vurdu. Temyiz süreci nedeniyle 1 yıldır çivi bile çakamadan bekleyen yatırımcıların daha ne kadar bekleyecekleri de belli değil.

Tapu işlemleri vatandaşı çilenden çıkardı! ATEM Başkanı'ndan tapu dairelerindeki uzun işlemlere çözüm çağırısı!

Mesken, işyeri, arsa ve arazilerin alım satım işlemleri ilgili tapu müdürlüklerinde yapılıyorken tapu dairelerinde işlemlerin uzun sürmesinden vatandaşlar şikayetçi.  Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam çözüm çağrısında bulundu.

ASO Başkanı açıkladı: Müteahhitlik sektörü masaya yatırılmalı!

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, tüm parametrelerin ve ilgili kesimlerin görüşleri dikkate alınarak müteahhitlik sektörünün masaya yatırılması ve yeni vizyon belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları neler tetikliyor? İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu 9 maddede sıraladı!

Ev fiyatlarında ve kira bedellerinde yaşanan artışlar gündemden düşmüyor. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, 9 maddede satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları nelerin tetiklediğini X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o açıklama...

Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman'dan çarpıcı açıklama: Yüzde 90’ımız iş yapamıyor! 

Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman, İZTO İnşaat Grubu’nda 10 bin üyeleri olduğunu dile getirerek, “Bu kadar müteahhidin tamamına yakını artık iş yapmıyor; çünkü maliyetler çok yükseldi." dedi.

Merkez Bankası Başkanı değişti, faiz artırımı gelebilir! Hem gayrimenkul hem otomobil piyasası olumsuz etkilenir!

Merkez Bankası Başkanının değişmesinin ekonomiye yansımaları merak ediliyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, faiz artırımına gidilirse gayrimenkul ile otomobil sektörünün ve enflasyonun nasıl etkileneceğine ilişkin bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

KİPTAŞ'tan bir teslim müjdesi daha! İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu açıkladı!

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ederken KİPTAŞ'n kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirdiği Güngören Doğakent Sitesi için de teslim müjdesi geldi. Yüzleri güldüren müjdesi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu resmi sosyal medya hesabından duyurdu.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'tan TOKİ Başkanı Ömer Bulut'a 5 soru!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, TOKİ Başkanı Ömer Bulut'un İstanbul'da arsa üretilmesi gerektiği açıklamasının ardından, X sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Ali Kurt, Ömer Bulut'a TOKİ ile ilgili 5 soru yöneltti. İşte o sorular...

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı 2024'ten umutlu! İnşaat sektöründeki büyüme topyekün genişlemeye işaret ediyor!

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı inşaat sektörünün yüzde 8,1 genişlemesinin topyekun bir büyümeye işaret ettiğine dikkati çekti.

İstanbullulara müjde! İBB Başkanı İmamoğlu duyurdu: Beylikdüzü-Pendik arası 55 dakika olacak! HIZRAY geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu uzun süredir üzerinde çalıştıkları ''HIZRAY'' projesi ile ilgili bilgi vererek  Beylikdüzü-Pendik arasının 55 dakika olacağını duyurdu.

DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: İnşaat sektörü sıkıntıda! Kamu müteahhitleri reel fiyat farkı bekliyor

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, inşaat sektörün sıkıntıda olduğunu açıklayarak, yetkililer tarafından reel fiyat farkı ile cezasız tasfiye kararnamesinin ele alınması gerektiğini vurguladı.

TİM Başkanı Gültepe: 375 milyar dolarlık hedefe kilitlendik!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, ihracatçılar olarak 2028 yılı için 375 milyar dolarlık hedefe odaklandıklarını vurgulayarak, "Bu hedefe ulaşmak için var gücümüzle çalışacağız" dedi.

Fed Başkanı Powell’dan faiz artırımı mesajı! Fed yeniden faiz artıracak mı?

Fed Başkanı Powell’dan faiz artırımına ilişkin yine yeşil ışık geldi. Powell, büyümenin devamlı trendin üzerinde olduğuna veya iş gücü piyasasındaki sıkılığın azalmadığına ilişkin ek kanıtların para politikasının daha da sıkılaştırılmasını gerektirebileceğini söyledi.

Garanti BBVA Genel Müdürü Baştuğ: KKM’nin yarısı ancak bir yılda dönüşür!

KKM hesaplarının vadesi geldikçe yüzde 6’sının TL mevduata döndüğünü belirten Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, “Bu şekilde bir yıl sonunda KKM hesaplarından yüzde 45-50 gibi bir rakam erimiş olur" dedi.

MÜTBİR Başkanı Mustafa Küçüker Haberi

MÜTBİR Başkanı Mustafa Küçüker

DÖNEMİN Avsallar Belediyesi, yaptığı imar revizyonu ile Avsallar Kalkınma Kooperatifi'ne ait arsayı kamu alanı olarak gösterdi. Konu, Bölge İdare Mahkemesi’ne (BİK) taşındı. Mahkeme, kooperatifin hakkını korumak adına imar planını iptal etti ve planın yeniden yapılmasına hükmetti. Ancak yeni Alanya Belediyesi yönetimi, görevi devralmasının ardından BİK kararını temyize taşıdı. Davanın temyizde olması nedeniyle Alanya Belediyesi aylardır Avsallar'da imar veremiyor çünkü davanın kooperatif lehine sonuçlanması durumunda Avsallar'da imar revizyonu yapılması gerekecek. Böylece dava konusu olan 1733 metrekarelik alan, Avsallar bölgesindeki tüm yatırımların önünü kesti. Avsallar'da inşaat sektörü durdu, yatırımcı Avsallar'ı tercih etmemeye başladı.


'YATIRIMCININ ÖNÜ AÇILMALI' 

Alanya Müteahhitler Birliği (MÜTBİR) Başkanı Mustafa Küçüker, bölgedeki yasal engelin büyük olumsuzluk oluşturduğunu ifade ederek "Bölgede imar verilemiyor. En kısa sürede çözüleceğine inanıyorum. Belediye de yatırımcının önünü açmak için...