05 / 05 / 2024

müteahhide verilen bina için imza

müteahhide verilen bina için imza

Posta Gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında 'İmza mecburi değil' başlığıyla okuyucusunun sorusunu yanıtlıyor. Müteahhide verilen ev hakkında bilgi veren yazısı...

İstanbul Küçükçekmece'de yıkım kararı verilen bina korku saçıyor! SON DAKİKA!

Küçükçekmece'de riskli olduğu için yıkım kararı verilerek boşaltılan ancak yıkılmayan bina mahalleleyi tedirgin ediyor. Her gün binanın önünden geçen mahalleli, bir an önce yıkım yapılmasını istiyor. 

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı ilk çeyrekte yüzde 0,7 arttı! Kentsel dönüşümde ilk sırada Ümraniye var! 

TÜİK verilerine göre, yapı ruhsatı verilen bina sayısı ilk çeyrekte yüzde 0,7 arttı. İstanbul’da kentsel dönüşüm faaliyetleri hızlandırılırken, çalışmaların yoğunlaştığı bölgelerin başında Ümraniye bulunuyor. 

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yılın ilk çeyreğinde yüzde 9,2 azaldı! TÜİK tek tek açıkladı! 

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, 2023 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların daire sayısı yüzde 0,7 yükselirken, bina sayısı yüzde 9,2 ve yüzölçümü yüzde 2,1 geriledi. İşte ayrıntılar...

Yapı ruhsatı verilen bina sayısında şok gerileme! O rakamlar resmen açıklandı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, IV. Çeyrek: Ekim – Aralık, 2022’ye ilişkin Yapı İzin İstatistikleri yayımlandı. Yapı ruhsatı verilen bina sayısında şok gerileme! O rakamlar resmen açıklandı! 

Deprem Vakfı Başkanı da isyan etti: Betona su katan müteahhide bir daha ihale verilmesin!

Türkiye Deprem Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Erdik’e göre yıkıcı depremin yarattığı ağır tablonun nedeni şartnameye uygun iş yapılmaması. Bunun için de yanlış uygulama sigortası teminatıyla betona su katan müteahhide ihale verilmemesi gerekiyor.

Türkiye genelinde 4 ayda yapı ruhsatı alan bina sayısı belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ocak-şubat ve mart aylarını kapsayan yılın ilk çeyreğinde yapı ruhsatı verilen bina sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 22,5 azaldı. Yapı ruhsatı verilen yapılan yüzölçümündeki gerileme de yüzde 21,8 oldu.

O rakamlar açıklandı! Yapı ruhsatı verilen bina ve daire sayısındaki düşüş şok etti!

Bu yılın ilk çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yapı ruhsatı verilen daire sayısı yüzde 27,9, bina sayısı yüzde 22,5 oranında azalış gösterdi.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 59,5 arttı!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, 2021 yılının ilk 9 aylık döneminde yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 59,5 arttı...

2021'de müstakil konutlara ilgi arttı!

Yılın ilk 6 ayında yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 88.4 yükselerek 63 bini geçti. Bu dönemde koronavirüs etkisi sebebiyle müstakil konutlar için alınan ruhsat sayısında artış yaşandı. 

Çanakkale'de yıkım kararı verilen okullar meclis gündeminde!

Çanakkale'de yıkım kararı verilen okullara ve bu okulların yeniden inşası için yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Ceylan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 131,8 arttı!

Merakla beklenen yapı izin istatistiklerine göre yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 131,8 arttı...

Müteahhite verilen arsa mirasçılara nasıl bölüştürülür?

Posta yazarı Tamer Heper, '92 yaşındaki 8 çocuklu annenin, yıllardır uzak duran çocuğu, anneye ait evi müteahhide vermek istiyor. Noter işlem yapmayınca mahkemeden kendisini vasi tayin ettiriyor ve arsayı müteahhide veriyor. Bu yapılanlar yasal mıdır?' sorusunu cevapladı.

Büyük dönüşüm hamlesi başlıyor!

Türkiye genelinde konut satışları Ekim ayında yıllık yüzde 16.3 azalışla 119 bin 574 olurken yapı ruhsatı verilen bina sayısı ve yüzölçümü arttı. Gözler hız verilen depreme dayanaksız binaları dönüştürme çalışmalarına çevrildi. 

müteahhide verilen bina için imza Haberi

müteahhide verilen bina için imza

Binamızı verdiğimiz müteahhit öyle bir proje yapmış ki bizim dükkanları küçültüp kendisine 150 metrekare dükkan çıkartıyor.Binamızda ise bağımsız bölüm maliki olarak 2/3 oranı sağlanmadı ama arsa payı olarak sağlandı. Şimdi imzalayan kat malikleri "Bizi zarara uğratıyorsunuz" diye dava açacakmış. Bu nasıl oluyor, zarara uğrar mıyız? • M.Ö. 



Bu konuda kendimi paralıyorum. Beyler, kentsel dönüşüm, müteahhitle anlaşma, yeniden inşaat... Bütün bunlar geliyor mülkiyet hakkına dayanıyor. 

Şayet bir anayasamız var ise burada önemli hususlardan biri mülkiyet hakkıdır. Ülkedeki bütün kanunlar da Anayasaya uymak zorundadır. Diğer yasalar anayasaya uyacak ise hepsinin özünde mülkiyet hakkı bulunmalıdır. 

Yani "Sizi depremden koruyacağız" deyip ülkedeki müteahhitlerin vatandaşı sömürmesine neden olacak bir sistem kurulamaz. Başından beri söylüyorum ama anlatamadım. Binanızın yıkılması için 2/3 oy yetmiyor, tam iştirak lazım. 

2/3, bina yıkılıp...