05 / 08 / 2024

Müteahhidin kur zararını vatandaşa yüklediler iddiası

Müteahhidin kur zararını vatandaşa yüklediler iddiası

Maliye Bakanlığı: "Müteahhitlere yapılacak talep garantisi ödemelerinde esas alınacak döviz kurlarına ilişkin herhangi bir değişiklik yapılmamıştır" dedi.

Koza altın Gümüşhane Kürtün'e yeni maden ocağı açıyor!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Gümüşhane Kürtün'e açık ocak madenciliği yöntemi adı ile altın, gümüş, bakır, kurşun, çinko maden ocağı açıyor. 

İŞKUR altı ayda yarım milyonu aşkın kişiye iş buldu!

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), 2023’ün ilk yarısında 584 bin kişinin iş bulmasını sağladı. Söz konusu istihdamda İstanbul’un ardından Ankara ve İzmir ilk sıraları aldı.

Çelik ihracatçıları ABD’den ek vergi zararının iadesini talep edecek!

Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Aslan yaptığı açıklamada "Trump’ın yüzde 25 oranındaki keyfi ek vergisinden ötürü ihracatçımız zarara uğradı. Zararın karşılanmasını talep edeceğiz." diye konuştu.

Dolar 10 TL olsa da alımı erteleyenler zararını telafi edemez! 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Dolar 10 TL olsa da alımı erteleyenler zararını telafi edemez" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 5 maddelik analizi...

4 maddede satın alınan konutta müteahhidin sorumluluğu!

Avukat Kadir Kurtuluş, Emlakkulisi.com okurları için "satın alınan konutta müteahhidin sorumluluğu" konusunu kaleme aldı. İşte Kurtuluş'un o yazısı...

Tüm riskli binaları dönüştürecek proje için düğmeye basıldı!

Hükümet kentsel dönüşüm hızlandırılması için düğmeye bastı. 5 yıllık dev bir proje hazırlanıyor. Türkiye'deki tüm riskli binaları dönüştürecek proje için 75 milyar liralık kaynak ayrıldı.

Yıldırım'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bursa’nın Yıldırım ilçesinde 2013'te riskli alan edilen 150 bin kişinin yaşadığı 6 mahalledeki yeni planını onayladı. Yıldırım'da kentsel dönüşüm başlıyor.

Kentsel dönüşümde kira yardımı nasıl alınır?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2017 yılı 2017 kentsel dönüşüm kira yardımı uygulamaları kılavuzunu yayınladı. İşte klavuza göre, ''Kira yardımı nasıl alınır?'' sorusunun cevabı...

İlkadım'da mega dönüşüm başlıyor!

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, yıllardır beklenen dönüşüm ve imar uygulamlarının sonuçlandığını ve yerinde dönüşümün başlayacağını açıkladı.

Türkiye, MIPIM 2017 için tüm hazırlıklarını tamamladı!

Türkiye, 14-17 Mart 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek MIPIM 2017 için tüm hazırlıklarını tamamladı. Türkiye, Cannes’da dünyanın yatırımcısına Türkiye’deki yatırım fırsatlarını anlatacak

Aydın'daki 4 lojman, Binalar Eğitim Tarihi Müzesi'ne dönüşecek!

Aydın Ortaklar mahallesinde yer alan 4 eski lojman restore edilecek. Binalar Eğitim Tarihi Müzesi'ne dönüştürülecek.

Konutta cayma hakkı kur endişesi yarattı!

Yeni KHK ile birlikte tüketicilere satın aldığı konuttan 24 ay içerisinde mazeretsiz cayma hakkı getirildi. Bu hak ile müteahhitler 'cayma hakkı' tazminatının kur zararının altında kalma riskinin olabileceğini söylüyor.

Konut satışlarında müteahhidin hakları korumaya alındı!

Konutu iade eden tüketici parasını eski düzenlemede 90 günde geri alıyordu. Bu sürede 180 güne çıktı. Yeni düzenleme ile konut satışlarında müteahhidin hakları korumaya alındı.

Müteahhidin kur zararını vatandaşa yüklediler iddiası Haberi

Müteahhidin kur zararını vatandaşa yüklediler iddiası

Maliye Bakanlığınca, müteahhitlere yapılacak talep garantisi ödemelerinde esas alınacak döviz kurlarına ilişkin herhangi bir değişiklik yapılmadığı bildirildi. 


Bakanlıktan, bugün Sözcü gazetesinde yer alan "Yandaş müteahhidin kur zararını vatandaşa yüklediler" başlıklı habere ilişkin yazılı açıklama yapıldı.


Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğünün "Kamu Özel İş Birliği Uygulamalarının Muhasebe İşlemlerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ"ini konu alan habere ilişkin, "Haber, tebliğ ile yapılan düzenlemenin ne anlama geldiğini bilmeden, anlamadan maksatlı bir şekilde kamuoyunu yanlış yönlendirmek amacıyla yazılmıştır." ifadesi kullanıldı.


Açıklamada, daha önce, kamu özel iş birliği sözleşmeleri kapsamında verilen talep garantilerinin sözleşmedeki miktar üzerinden (örneğin toplam araç geçiş sayısı gibi) toplam olarak muhasebe kayıtlarına alınmasının öngörüldüğü belirtilerek, şu değerlendirmelerde bulunuldu:


"Habere konu tebliğ ile aylık ve yıllık mali tablo ve raporların, gerçek durumu göstermesini teminen, gelecek yıllarda...