08 / 05 / 2024

müteahhit daire paylaşımları

müteahhit daire paylaşımları

Müteahhit ile arsa sahipleri aralarında yaptıkları anlaşmaya sitinaden sözleşme imzalıyor. Bu sözleşme kapsamında arsa sahibine verilecek daire sayısı ve hangi dairelerin olduğu belirlenebiliyor. Peki, müteahhit daire paylaşımı nasıl yapılır?

Altında makas açıldı, sosyal medyada yurt dışından alın paylaşımları arttı

Altın alım satımında ekranlardaki fiyat ile kuyumcular arasındaki fiyat açıldı. 1 gram altında 200 TL’yi bulan makas farkı piyasayı karıştırdı. Sosyal medyada yurt dışına gidenler altını oradan alsın paylaşımları yapılmaya başlandı, 1 gram altının yaklaşık 5 dolar daha ucuz olduğu belirtildi

Dededen toruna direkt miras kalır mı? Miras paylaşımında merak edilenler...

Günümüzde miras paylaşımlarında uygulamanın nasıl yapılacağı çoğu vatandaş arasında merak ediliyor. Son zamanlarda dededen toruna miras kalması ile ilgili yasal uygulamlar nedir? İşte haberin aytıntıları...

Müteahhit daire satış sözleşmesi örneği 2021!

Müteahhit ile tüketici arasında yapılacak gayrimenkul alım satım işlemelerinde müteahhit daire satış sözleşmesi imzalanıyor. İşte müteahhit daire satış sözleşmesi örneği 2021...

İskan almayan müteahhit nereye şikayet edilir?

İskan almayan müteahhite bazı yaptırımlar uygulanabiliyor. Peki iskan almayan müteahhit nereye şikayet edilir? Müteahhit iskan almıyorsa ne yapılır? İşte tüm merak edilenler...

Müteahhit kavgasının kurbanı site sakinleri oldu!

Fikirtepe’deki konut projesinde iki müteahhit anlaşmazlığa düşünce olan site sakinlerine oldu. İskânsız sitede şantiye elektriği kullanılınca fatura krizi yaşıyor. Daire içi elektriğine 180 TL ödenirken, ortak alan elektriği için 275 TL talep ediliyor. 

Müteahhit enflasyonu engellenmeli!

Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, tüketicilerin ve sektörün mağdur olmasının önüne geçilmesi ve daha hızlı bir şekilde kaliteli yeni konutlar üretilebilmesi için bu müteahhit enflasyonunun engellenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Nazilli'de müteahhit sayısı hızla artıyor!

Nazilli Ticaret Odası Meclis Başkanı Gürdal Yüzügüler, bölgede yaşanan müteahhitlik sorunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yüzügüler, müteahhit sayısının kriz denilecek noktaya geldiğini açıkladı'dedi.

Nasıl müteahhit olunur?

Akdeniz'de Yeni Yüzyıl Gazetesi'nin köşe yazarı Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, bu haftaki yazında "Nasıl müteahhit olunur?" sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Müteahhit eksik fatura düzenlerse ne olur?

Tapu dairesinde ödenecek harç için, gerçek satış bedelinin beyan edilmesi gerekiyor. Peki, müteahhit eksik fatura düzenlerse ne olur? Cezası nedir?

Müteahhit ve arsa sahibi arasındaki pay paylaşımı nasıl olmalı?

Tüm inşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş bugünkü yazısında ''Müteahhit ve arsa sahibi arasındaki dengeli oran (yüzde) yani arsaya karşılık, daire-dükkan paylaşımı nasıl olmalıdır?'' sorusunu yanıtladı.

Kentsel dönüşümde müteahhit seçerken nelere dikkat edilmeli?

Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Son, arsa sahiplerine karar aşamasında dikkat edilmesi gereken kriterlerle ilgili önemli tavsiyelerde bulundu. Peki kentsel dönüşümde müteahhit seçerken nelere dikkat edilmeli?

Şanlıurfa'da müteahhit öldürüldü!

Şanlıurfalı müteahhit Fatih Çiftçi, öldürüldü. 29 yaşındaki Çiftçi'nin cesedi otopsi için morga gönderildi.

Müteahhit seçerken nelere dikkat edilmeli?

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, ''Müteahhit seçerken nelere dikkat edilmelidir'' konusuna değindi. İşte Karataş'ın o yazısı...

müteahhit daire paylaşımları Haberi

müteahhit daire paylaşımları

Müteahhit daire paylaşımı nasıl yapılır?

Müteahhit ile arsa sahipleri aralarında yaptıkları anlaşmaya sitinaden sözleşme imzalıyor. Bu sözleşme kapsamında arsa sahibine verilecek daire sayısı ve hangi dairelerin olduğu belirlenebiliyor.


İnşa edilen binadan arsa sahibi ile yapılan anlaşmaya göre müteahhitler, kendilerine kalan dairelerin satışını yapabiliyor.


Peki, hangi daire arsa sahibinin olur? Müteahhit daire paylaşımı nasıl yapılır?


Müteahhit daire paylaşımı:

Kat karşılığı inşaat hesabı imar durumuna göre değişkenlik gösteriyor. Çok satan bir bölgede ve yeri iyi ise arsa sahibinin payına düşen oran artıyor.


Buna karşın gelişime açık alanda üretim yapılıyor ise müteahhit risk aldığını düşündüğü için daire sayısı 100 birim üzerinden 25 ‘lere kadar düşebiliyor.


Kat karşılığı oran genelde yüzde 50 – 50 olarak uygulanmak istenir ancak arsanın bulunduğu bölge ve konumuna göre yüzdeler farklılık gösterir .


Kat karşılığı sözleşmeleri...