19 / 05 / 2024

Müteahhit düzenlemeleri

Müteahhit düzenlemeleri

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, son iki yılda 55 milyar liralık kamu ihalesi yapıldığını, bu sayede piyasada çok büyük hareket olduğunu açıkladı. 

Yarısı bizden kampanyası için uzmanlar uyarıyor! Müteahhit seçimine dikkat edin!

İstanbul'da kentsel dönüşümün önündeki finansman sorununu çözmek için hazırlanan yarısı bizden kampanyasında uzmanlar müteahhit seçimi konusunda vatandaşları uyarıyor.

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

İMKON (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Osman Avcıl, önüne gelenin müteahhit olduğunu belirterek, inşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası'nın kurulması gerektiğini söyledi. 

Japon müteahhit firması Sekisui House, ABD'li M.D.C'yi 4,95 milyar dolara satın alacak!

Japon müteahhit firması Sekisui House, ABD merkezli M.D.C. Holdings firmasını 4,95 milyar dolara satın alacak. İşte konu ile ilgili detaylar...

Müteahhit arsayı bitirmediğinde ne yapılmalı? İnşaat sözleşmesi feshedilir mi?

Arsası olup arsayı kat karşılığı inşaat sözleşmesi ile müteahhide verenler, bazı durumlarda tamamlanmayan işlerle karşılaşabilir. Müteahhit inşaatı bitirmezse kişinin bazı yasal haklarının olduğunu bilmesi gerekir. Peki arsa sahibinin bu durumlarda hakları nelerdir ve nasıl dava açmalıdır?

Yalova Belediyesi davasında başkan yardımcısı ve müteahhit tahliye edildi!

Yalova Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü'nde çalışan Reşat E.'nin zimmetine para geçirdiği iddiasına ilişkin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 5. duruşmada tutuklu yargılanan belediye başkan yardımcısı Halit Güleç ve müteahhit Bekir Bilgi'nin tahliyesine karar verildi.

Kentsel dönüşüm müteahhit avantajları!

Miladını dolduran veya riskli yapı olarak ilan edilen binalar kentsel dönüşüm kapsamında yenileniyor. Peki kentsel dönüşüm müteahhit avantajları neler? Müteahhit kentsel dönüşümden ne kazanıyor? İşte tüm merak edilenler...

İnşaatta elektrik akımına kapılan müteahhit hayatını kaybetti!

Tokat'ın Erbaa ilçesinde bir inşaatta beton dökülmesi esnasında kopan elektrik kablosu sebebiyle elektrik akımına kapılan müteahhit yaşamını yitirdi. 

Türk müteahhite dünyanın her yerinde iş var!

Dünyanın her yerinde Türk müteahhite iş olduğunu söyleyen Torkam İnşaat İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli yaptığı açıklamada “Türk müteahhit dünyaya açılarak hem iş hacmini genişletir hem de döviz getirir” diye konuştu.

Müteahhit kavgasının kurbanı site sakinleri oldu!

Fikirtepe’deki konut projesinde iki müteahhit anlaşmazlığa düşünce olan site sakinlerine oldu. İskânsız sitede şantiye elektriği kullanılınca fatura krizi yaşıyor. Daire içi elektriğine 180 TL ödenirken, ortak alan elektriği için 275 TL talep ediliyor. 

Darıca'da uyanık müteahhit 24 daireyi 50 kişiye sattı!

Kocaeli Darıca'da müteahhit Y.D. 10 yıl önce 24 daireyi 50 kişiye satıp, aldığı 2,5 milyon TL ile ortadan kayboldu. Yarım kalan inşaat da uyuşturucu bağımlıların yeni yuvası oldu.

SPK'dan Kira Sertifikaları, Kurumsal Yatırım Ürünleri Piyasa ve Düzenlemeleri çalıştayı!

"Kira Sertifikaları, Kurumsal Yatırım Ürünleri Piyasa ve Düzenlemeleri" başlıklı iki günlük çalıştay düzenlendi...

Eyüpsultan çukuru kazasında müteahhit tutuklandı!

Eyüpsultan’da bulunan inşaatta 9 yaşındaki İhsan Baran Geldi’nin çukura düşüşüp hayatını kaybetmesiyle ilgili gerçekleştirilen soruşturma sonlandı. Müteahhit Emrah D. tutuklandı.

Eyüpsultan çukura kazasında müteahhit adliyeye sevk edildi!

Eyüpsultan'da 9 yaşındaki çocuğun, inşaat alanındaki çukura düşerek hayatını kaybetmesiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan müteahhit adliyeye sevk edildi...

Müteahhit düzenlemeleri Haberi

Müteahhit düzenlemeleri

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, sektör hakkında açıklamalar yaptı. Son 2 yılda 55 milyar liralık kamu ihalesi yapıldığını vurgulayarak şunları söyledi;

“Ancak bu ihalelere rağmen piyasanın çok fazla alacağı birikti” dedi. 2018 bütçesinin rahat görünmemesinin alacakları tahsil süresinde uzama ihtimali yarattığına dikkat çeken Yenigün, birikmelerin önüne geçmek ve ihalelerin sağlıklı yapılıp projelerin bitirilebilmesi için sağlıklı bir ihale kanununa ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Yenigün, “İhalelerde ödenek belirlenmeli ve bir ödeme takvimi oluşturulmalı. O zaman insanlar neye teklif vereceklerini bilirler ve doğru insanlar teklif verir. Aksi halde doğru olmayan insanlardan teklif gidiyor. Öyle olunca da işlerin sağlığı ve güvenliği tehlikeye giriyor” dedi.

İhale kanunu için 2 yıldır çalışıyoruz
Mithat Yenigün, iki yıldır ihale kanunu üzerinde çalıştıklarını...