11 / 05 / 2024

Müteahhit kaçarsa ne yapılır

Müteahhit kaçarsa ne yapılır

Binanın nasıl yapılacağı,hangi malzemelerin kullanılacağı, kaç daireli ve kaç katlı olacağı, ne zaman başlanıp ve ne zaman bitirileceği gibi hususlar yapılan kat karşılığı inşaat sözleşmesinde belirtiliyor. Peki, inşaat bitmeden müteahhit kaçarsa ne olur?

Kapalıçarşı'da altın fiyatları: 22, 24 ayar gram altın, çeyrek, yarım, tam altın ne kadar? 7 Mayıs 2024 altın fiyatları!

Kapalıçarşı'da altın fiyatlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Altın yatırımcıları ''22,24 ayar gram altın, çeyrek, yarım, tam altın ne kadar? 7 Mayıs altın fiyatları kaç lira?'' sorularının yanıtlarını araştırıyor. 7 Mayıs 2024 altın fiyatları...

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

İMKON (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Osman Avcıl, önüne gelenin müteahhit olduğunu belirterek, inşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası'nın kurulması gerektiğini söyledi. 

Kasım 2023 enflasyon verileri ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Merakla beklenen enflasyon verileri için geri sayım başladı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak olan kasım ayı enflasyon verileri, dükkan sahipleri ve kiracılar tarafından da sorgulanıyor. Peki 2023 kasım ayı enflasyon verileri ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Altında yangın alevlendi! Gram, yarım, çeyrek altın ne kadar? 22 Ağustos 2023 canlı altın fiyatlarına hemen bakın!

Son zamanlarda birçok insan gram altın, çeyrek altın, yarım altın gibi altın türlerinin fiyatlarını yakından izliyor. Peki 22 Ağustos 2023 Salı gram, yarım, çeyrek altın ne kadar, kaç TL? İşte 22 Ağustos 2023 güncel altın fiyatları!

1 gram gümüş ne kadar? 14 Ağustos 2023 Pazartesi gümüş fiyatları kaç lira? İşte Güncel gümüş fiyatları

Gümüş fiyatları son zamanlarda atağa geçen yatırım araçlarından biri. Gümüşe yatırım yapmak isteyenler günlük olarak güncel gümüş fiyatlarını araştırıyor. Peki 1 gram gümüş ne kadar? 14 Ağustos 2023 Pazartesi gümüş fiyatları kaç lira? İşte Güncel gümüş fiyatları.

Müteahhit arsayı bitirmediğinde ne yapılmalı? İnşaat sözleşmesi feshedilir mi?

Arsası olup arsayı kat karşılığı inşaat sözleşmesi ile müteahhide verenler, bazı durumlarda tamamlanmayan işlerle karşılaşabilir. Müteahhit inşaatı bitirmezse kişinin bazı yasal haklarının olduğunu bilmesi gerekir. Peki arsa sahibinin bu durumlarda hakları nelerdir ve nasıl dava açmalıdır?

Kardemir işçi alımında son dakika! Kardemir 600 işçi alımı Ağustos 2023 ne zaman yapılacak? Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Kardemir işçi alımında son dakika... Kardemir 600 işçi alımı Ağustos 2023 ne zaman yapılacak? Bu tarihi sakın kaçırmayın...

Hurda fiyatlarına bugün zam mı geldi? Hurda fiyatları ne kadar? Bakır ve demir hurda kaç lira? 8 Şubat fiyat listesi

Bugün bakır fiyatları yükselişe geçti. Bakırın yükselmesi ile gözler bakır hurda fiyatlarına çevrildi. Peki Hurda fiyatlarına bugün zam mı geldi? Hurda fiyatları ne kadar oldu? Bakır ve demir hurda kaç lira? 8 Şubat 2023 fiyat listesi...

TOKİ müşterek arsa ne demek? TOKİ arsa taksitleri ne zaman ödenmeye başlanacak?

TOKİ arsa satışına dair şu sıralarda çok sık sorulmaktadır. Bu kapsamda TOKİ müşterek arsa ne demek? TOKİ arsa taksitleri ne zaman ödenmeye başlanacak? Soruları yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!

Gümüş fiyatları bugün ne kadar? Güncel gümüş kaç lira? 26 Ocak 2023 gümüş fiyatları

2022 yılında yatırımcısına yüzde 45 kazanç sağlayan gümüş yeni yılda da kazandırmaya devam ediyor. Peki gümüş fiyatları bugün ne kadar? Güncel gümüş kaç lira? 26 Ocak 2023 gümüş fiyatları.

Gümüş yatırımcıları dikkat! İslam Memiş gümüş fiyatlarının ne kadar olacağını art arda açıkladı! Sabredin

Gümüş fiyatları bu hafta rekor seviyelere yükseldi. Gümüş olan yatırımcılar gümüş fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri yakından takip ediyor. Peki gümüş fiyatları bugün ne kadar oldu? Gümüş fiyatları kaç TL? İşte son dakika gümüş fiyatları 8 Ekim 2022...

Gümüş fiyatları bugün ne kadar? Gümüş bugün kaç TL? İşte gümüş fiyat listesi 

Gümüş fiyatları bugün altın fiyatlarındaki hafif yükselişin etkisi ile toparlanmaya başladı. Peki bugün gümüş fiyatları bugün ne kadar? Gümüş bugün kaç TL? İşte gümüş fiyat listesi 

24 Eylül gümüş fiyatları kaç TL? Gümüş bugün ne kadar oldu? İşte gümüş alış satış fiyatı

Gümüş fiyatları 24 Eylül 2022 Cumartesi gününde yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Peki gümüş fiyatları bugün ne kadar? Gümüş fiyatları kaç TL? İşte 24 Eylül 2022 gümüş alış satış fiyatları...

Müteahhit kaçarsa ne yapılır Haberi

Müteahhit kaçarsa ne yapılır

Müteahhit kaçarsa ne olur?

Arsa sahipleri, müteahhit ile anlaşma sağlayarak arsaları üzerinde inşaat yapılmasını ve böylece para harcamadan ev sahibi olmayı amaçlıyor. Müteahhitler de arsa üzerinde inşa ettikleri binadan kendilerine düşen dairelerin satışını yaparak kar elde ediyor.


Binanın nasıl yapılacağı,hangi malzemelerin kullanılacağı, kaç daireli ve kaç katlı olacağı, ne zaman başlanıp ve ne zaman bitirileceği gibi hususlar yapılan kat karşılığı inşaat sözleşmesinde belirtiliyor. 


Kimi zaman müteahhit bina inşaatı bitmeden kendisine kalan dairelerin satışını yapabiliyor. Satış tamamlandıktan sonra bina inşaatı tamamlanmadan ortadan kaybolabiliyor. Peki böyle bir durumda müteahhit kaçarsa ne olur?


T.C. YARGITAY

Hukuk Genel Kurulu

Esas: 2000/1-1280

Karar: 2000/1554


Taraflar arasındaki davasından dolayı yapılan yargılama sonunda; İzmir Asliye 5. Hukuk Mahkemesi'nce davanın reddine dair verilen 18.3.1999 gün ve 1996/55 E. 1999/246 K.sayılı kararın incelenmesi davacılar vekili tarafından...