02 / 05 / 2024

müteahhit kanunu

müteahhit kanunu

İMKON Genel Başkanı ve TOBB İnşaat Müteahhitleri Meclisi Başkanı Tahir Tellioğlu, Şehircilik Şurası açılış programında konuştu. Tellioğlu, "Cumhurbaşkanımızın müteahhitlere kulak vermesini, müteahhitlik hizmet kanunun çıkmasını zatıâlilerinden arz ediyoruz" dedi.

Müteahhitlerin bilmesi gerekenler!

Bir arsa üzerinde bina inşa etmek için arsa sahipleri ile sözleşme imzalayan müteahhitler bazı sorumlulukları da üstlenmiş oluyor. Peki, bu süreçte müteahhitlerin bilmesi gerekenler nelerdir?

Nazilli'de müteahhit sayısı hızla artıyor!

Nazilli Ticaret Odası Meclis Başkanı Gürdal Yüzügüler, bölgede yaşanan müteahhitlik sorunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yüzügüler, müteahhit sayısının kriz denilecek noktaya geldiğini açıkladı'dedi.

Nasıl müteahhit olunur?

Akdeniz'de Yeni Yüzyıl Gazetesi'nin köşe yazarı Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, bu haftaki yazında "Nasıl müteahhit olunur?" sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Müteahhit eksik fatura düzenlerse ne olur?

Tapu dairesinde ödenecek harç için, gerçek satış bedelinin beyan edilmesi gerekiyor. Peki, müteahhit eksik fatura düzenlerse ne olur? Cezası nedir?

Müteahhit ve arsa sahibi arasındaki pay paylaşımı nasıl olmalı?

Tüm inşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş bugünkü yazısında ''Müteahhit ve arsa sahibi arasındaki dengeli oran (yüzde) yani arsaya karşılık, daire-dükkan paylaşımı nasıl olmalıdır?'' sorusunu yanıtladı.

Kentsel dönüşümde müteahhit seçerken nelere dikkat edilmeli?

Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Son, arsa sahiplerine karar aşamasında dikkat edilmesi gereken kriterlerle ilgili önemli tavsiyelerde bulundu. Peki kentsel dönüşümde müteahhit seçerken nelere dikkat edilmeli?

Şanlıurfa'da müteahhit öldürüldü!

Şanlıurfalı müteahhit Fatih Çiftçi, öldürüldü. 29 yaşındaki Çiftçi'nin cesedi otopsi için morga gönderildi.

Müteahhit seçerken nelere dikkat edilmeli?

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, ''Müteahhit seçerken nelere dikkat edilmelidir'' konusuna değindi. İşte Karataş'ın o yazısı...

Aydın'daki kaçak müteahhit Yalova'da yakalandı!

Aydın'da birçok inşaat projesine imza atan ve tamamlamadan onlarca projeyi yarım bırakıp ortadan kaybolan müteahhit Yalova'daki bir termal otelde yakalandı.

İzmir Gaziemir’de 2 müteahhit 120 kişiyi dolandırdı!

İzmir Gaziemir’de müteahhit Hüseyin P. ve ortağı Selim Ö, 24 evi defalarca satarak 120 kişiyi dolandırdı. 48 aile, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu.

Bilecik'te çatıdan düşen müteahhit Ahmet Şahin ağır yaralandı!

Bilecik Beşiktaş Mahallesi Dilaver Sokak üzerinde kaba inşaatı bitmiş 4 katlı bir binanın çatısındaki yapımı devam eden çalışmaları inceleyen müteahhit Ahmet Şahin (1982), bilinmeyen bir sebepten dolayı aşağı düştü.

İki kişinin ölümüne neden olan müteahhit serbest bırakıldı!

İZMİR’in Konak İlçesi’nde, geçen 11 Ağustos’ta Lütfiye Yurdaer ile Ecem Haliloğlu’na otomobille çarparak ölümlerine neden olan ve olay yerinden kaçan müteahhit N.D., geçen pazartesi günü Ankara’da polise teslim oldu. N.D. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İstanbul'da bir müteahhit, ayrılmak isteyen sevgilisini öldürdü!

İstanbul'da bir müteahhit, kendisinden ayrılmak isteyen kız arkadaşını silahla öldürüp 3 gün sonra intihar etti.

Yöryapı dönüşümde müteahhit firma seçimi konusunda uyarıyor!

İstanbul’da eski semtleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın riskli alan ilan etmesi ile başlayan süreç, kimi bölgelerde de maliklerin binalarında hasar tespiti yapması ile başlıyor. Dönüşümde malikler bir müteahhit firma ile anlaşıp kat karşılığı sözleşme imzalıyor.

müteahhit kanunu Haberi

müteahhit kanunu

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı ve TOBB İnşaat Müteahhitleri Meclisi Başkanı Tahir Tellioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Şehircilik Şurası açılış programında müteahhitler için kullandığı “Acımasızca yolsuzluk yapıyorlar, ihanet içerisindeler” ifadelerine yönelik açıklamalarda bulundu.


Söz konusu Şehircilik Şurası’ndaki 4 ana komisyondan biri olan Kentsel Dönüşüm komisyonunda sektörü temsilen üye olarak bulunduğunu söyleyen İMKON Genel Başkanı Tellioğlu, “27 Ocak Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşen Şehircilik Şurası’nın ülkemize, şehirlerimize, milletimize ve gelecek nesillerimize hayırlı ve faydalı çözümler üretecek bir çalıştay olmasını temenni ediyorum” dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Şehircik Şurasının açılışında yaptığı konuşmalara katıldığının altını çizen


Tellioğlu, şunları kaydetti:


“Özellikle Cumhurbaşkanımız bir kısım sözde meslektaşlarımızın üzerinden, müteahhitlerin imar rantı ve kot kazanımlarından dolayı ülkeye ihanet ettiklerini söylese de haklıdır. Ama bu yaklaşım sektörün bütüncül...