07 / 05 / 2024

müteahhit odası

müteahhit odası

Türkiye'de depremler yeniden kendini hissettirmeye başladığı dönemlerde Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Semih Tezcan deprem yönetmeliğini eleştirdi

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

İMKON (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Osman Avcıl, önüne gelenin müteahhit olduğunu belirterek, inşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası'nın kurulması gerektiğini söyledi. 

Nazilli'de müteahhit sayısı hızla artıyor!

Nazilli Ticaret Odası Meclis Başkanı Gürdal Yüzügüler, bölgede yaşanan müteahhitlik sorunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yüzügüler, müteahhit sayısının kriz denilecek noktaya geldiğini açıkladı'dedi.

Kadem Bacaksız: Türkiye'de müteahhit fazlalığı var!

Ordu Müteahhitler Odası Başkanı ve Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kadem Bacaksız, Türkiye'deki müteahhit sayısının 27 Avrupa ülkesindeki müteahhit sayısından fazla olduğunu, bu durumun kalitesizliği yol açtığını belirterek sektörün disipline edilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'de müteahhit tanımı değişmeli!

Sakarya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hüsnü Gürpınar, Türkiye'de hiçbir iş yapamayanların müteahhitlik mesleğine soyunduğunu belirterek Türkiye'de müteahhit ya da yüklenici tanımının değişmesi gerektiğini belirtti.

Geçici müteahhit taahhütnamesi!

Tek parselde bir bodrum katı dışında en çok iki katlı ve toplam yapı inşaat alanı 500 m2 yi geçmeyen yapılar için kişiler geçici müteahhit belgesi alabiliyor. İşte geçici müteahhit taahhütnamesi örneği..

İnşaat Mühendisleri Odası, Antalya tramvayına tepkili!

Antalya'da yapılması planlanan 18 kilometre uzunluğundaki tramvayın Türkiye'nin en pahalı raylı sistem projesi olduğu ortaya çıktı. 14.4 milyon lira tutarındaki projeye, İnşaat Mühendisleri Odası'nın tepkisi sürüyor.

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan mühendislere kurs!

İnşaat Mühendisleri Odası, proje çizimleri ve statik hesaplamaları için kullanılan 'Sap2000 ve X-Steel' programıyla ilgili kurs düzenledi. İnşaat Mühendisi Musa Turan tarafından İMO Kocaeli Eğitim Salonu’nda düzenlenen kursa üyeler katıldı.

Müteahhit iflas ederse ne olur?

Müteahhit arsa sahibi ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalıyor. Müteahhit kendisine düşen bağımsız bölümleri de daire satış sözleşmesi ile satabiliyor. Peki, inşaat sürecinde müteahhit iflas ederse ne olur?

Müteahhit satış vaadi sözleşmesinden cayma hakkı!

Müteahhit satış vaadi sözleşmesinde alıcı ile satıcının hak ve sorumluluklarına yer veriliyor. Peki, müteahhit satış vaadi sözleşmesinden cayılır mı? İşte, müteahhit satış vaadi sözleşmesinden cayma hakkı!

Müteahhit daire satış sözleşmesi örneği!

Mütahhit ile tüketici arasında yapılacak olan gayrimenkul alım satım işlemelerinde müteahhit daire satış sözleşmesinin imzalanması gerekiyor. İşte, müteahhit daire satış sözleşmesi örneği!

Müteahhit gayrimenkul satış sözleşmesi noter masrafı!

Noterlik Kanunu’nun 60/3’ncü ve 89’ncu maddelerine göre müteahhit gayrimenkul satış sözleşmesinin noterde düzenlenmesi gerekiyor. İşte, müteahhit gayrimenkul satış sözleşmesi noter masrafı!

Müteahhit gayrimenkul satış sözleşmesinde nelere dikkat edilmeli?

Müteahhit ile alıcı arasında yapılan gayrimenkul satış sözleşmelerinin geçerli olabilmesi için bazı şartlara uygun olması gerekiyor. Peki, müteahhit gayrimenkul satış sözleşmesinde nelere dikkat edilmeli?

Müteahhit gayrimenkul satış sözleşmesi nerede yapılır?

Gayrimenkul alım satımında taraflar arası bir ön sözleşme olan satış vaadi sözleşmesi, hem alıcı hem de satıcı için önem teşkil ediyor. Peki, müteahhit gayrimenkul satış sözleşmesi nerede yapılır?

müteahhit odası Haberi

müteahhit odası

Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Semih Tezcan, deprem kuşağındaki Türkiye'de ne inşaat mühendisi adaylara ne de mimar adaylarına depreme dayanıklı bina tasarımı dersi verilmediğini kaydetti ve bu dersin zorunlu olması gerektiğini söyledi.

İnşaatı denetleyecek Yapı Denetimi Kuruluşunu müteahhitlerin seçtiğini ve ücretini ödediğini belirten Tezcan denetimi zayıflattığını söyleyen bu yöntemin kaldırılması gerektiğini belirtti.


Herkesin inşaat müteahhiti olmaması gerektiğini söyleyen Tezcan,  Müteahhitler Odası kurulmasını ve eğitimli, donanımlı kişilerin müteahhit olmalarına izin verilmeleri gerektiğini söyledi.


Tezcan son olarak "Türkiye Deprem Yönetmeliği, hala eksik ve kusurlu. Kat adedi 20'yi geçmeyen, yüksekliği 60 metreden az  binalarda zemin raporu düzenlenmesi zorunlu değil"...