21 / 05 / 2024

müteahhit tapu masrafları

müteahhit tapu masrafları

Tapu satış sürecinde tarafların ödeyeceği harç bedeli gerçek alım satım değeri üzerinden hesaplanıyor. Peki, "Müteahhitten almış olduğum konut için eksik fatura düzenlendi, tapuda hangi değeri göstermeliyim?" diyorsanız işte yanıtı...

Müteahhite ait masraflar nelerdir?

Arsası üzerinde bina inşaat etmek isteyen kimseler, müteahhitler ile anlaşma yaparak kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalayabiliyor. Peki, kat karşılığı inşaat sürecinde müteahhite ait masraflar nelerdir?

55 aile tapu mağduru oldu: Müteahhit kayıp, mülk sahipleri isyanda!

Bursa'da 10 sene önce Osmangazi Evleri Sitesi'nden konut alan toplamda 55 aile, yer sahipleri ve müteahhit arasındaki anlaşmazlık sebebiyle tapularını alamadı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Ev alırken tapu masrafları ne kadar tutuyor? Tapu masrafı 2022 hesaplaması!

Konut, arsa, arazi ve iş yeri alımları esnasında tapuda yapılan işlemler için bir takım ödemelerin yapılması gerekiyor. Peki, ev alırken tapu masrafları ne kadar tutuyor? İşte, tapu masrafı 2022 hesaplaması...

Tapu masrafları 2022 ne kadar? Tapu harcı hesaplama örnekleri

2022 yılında tapu alım satım işi olanlar, devir için belli tutarlarda masraf ödüyor. Ev, arsa, arazi ve işyeri gibi gayrimenkullerin tapu devir işlemleri, tapu dairelerinde gerçekleşiyor. Peki tapu masrafları 2022 ne kadar? İşte tapu harcı hesaplama örnekleri...

Tapu masrafları nasıl hesaplanır?

Ev alım satımlarında ortaya çıkan tapu masrafları çoğu zaman büyük problem yaratabiliyor. Peki, tapu masrafı nasıl hesaplanır? İşte detaylar...

Tapu masrafları 2021!

Gayrimenkullerin alım satım işleminin ardından doğan tapu devir işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapu masrafları 2021'de ne kadar olacak ve nasıl yapılacak?

Tapu masrafları 2020!

Gayrimenkullerin alım satım işlemi sonrasında doğan tapu devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapu masrafları 2020'de ne kadar ve nasıl yapılır?

Tapuda hangi belgeler gerekli? Tapu masrafları ne kadar?

Gayrimenkullerin alım satım işlemi sonrasında doğan tapu devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Peki tapuda hangi belgeler gerekli? Tapu masrafları ne kadar?

Müteahhit eksik fatura düzenlerse ne olur?

Tapu dairesinde ödenecek harç için, gerçek satış bedelinin beyan edilmesi gerekiyor. Peki, müteahhit eksik fatura düzenlerse ne olur? Cezası nedir?

İmarlı arsa tapu masrafları!

Tapu devir işlemleri, taşınmazın bağlı olduğu tapu müdürlüğünde yapılıyor. Peki, imarlı bir arsanın satışı için ne kadar harç ödemesi yapılır? İmarlı arsa tapu masrafları ne kadar?

Emlak tapu masrafları nelerdir?

Taşınmaz tapu devir işlemleri ilgili tapu dairesinde yapılıyor. Emlak alım satım işlemleri sırasında belli tapu masraflarının da karşılanması gerekiyor. Peki, emlak tapu masrafları nelerdir?

Avrupa'da 37 bin, Türkiye'de 500 bin müteahhit var!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Yönetim Kurulu Üyesi ve Denizli İnşaat Müteahhitleri Derneği (DEİM) Başkanı Fehmi Demirten, Denizli'de 6 bin, Türkiye genelinde 500 bin müteahhit olduğunu vurguladı.

Müteahhit yetki belgesi numarası nasıl verilir?

Yapı müteahhitliği yapmak üzere yetki belgesi numarası almak isteyenler, Yapı Müteahhidi Yetki Belgesi Numarası Başvuru Formunu doldurup imzalıyor. Peki, müteahhit yetki belgesi numarası nasıl verilir?

Müteahhit yetki belgesi almak için ne gerekli?

İnşaat alanı 500 m2 yi geçmeyen yapıların, yapı müteahhitliğini yapı sahibi de üstlenebiliyor. Bu durumda, yapı sahibine geçici olarak yetki belgesi numarası veriliyor. Peki, Müteahhit yetki belgesi almak için ne gerekli?

müteahhit tapu masrafları Haberi

müteahhit tapu masrafları

Müteahhitten almış olduğum konut için eksik fatura düzenlendi, tapuda hangi değeri göstermeliyim?

Tapu işlemlerinde gayrimenkullerin gerçek alım-satım bedellerinin beyan edilmesi ve bu gerçek bedeller üzerinden tapu harcı ödenmesi, ayrıca beyanı gereken bir kazancın doğması halinde gelir vergisi beyannamesi verilmesi gerekiyor.


Doğru ve tam ödenmeyen tapu harçları alıcı ile satıcıdan ayrı ayrı cezalı olarak tahsil ediliyor.


Ancak bazı mükellefler, daha az harç ödemek için taşınmazın değerini olduğundan daha az tutarda beyan ediyor. Bazı durumlarda ise mükellefler hangi değer üzerinden harç ödemesi gerektiğini bilemeyebiliyor.


Peki, "Müteahhitten almış olduğum konut için eksik fatura düzenlendi, tapuda hangi değeri göstermeliyim?" diyorsanız yanıtı şu şekilde;


Müteahhitler, satın aldığınız konutlar için ödeyeceğiniz toplam bedelden daha düşük bedelli fatura düzenlese bile, tapu harcının gerçek satış bedeli üzerinden hesaplanarak ödenmesi gerekir. 


Müteahhitler tarafından eksik...