29 / 04 / 2024

müteahhit tarafından ödenen kira bedeli için beyanname verilecek mi

müteahhit tarafından ödenen kira bedeli için beyanname verilecek mi

Kira beyannamesi ile ilgili soruları cevaplayan Mazars Denge Vergi Ortağı Mustafa Tan, kentsel dönüşüm nedeniyle müteahhit tarafından ödenen kira bedeli için beyanname verilmesi gerekmediğini söyledi...

2 yıllık bina için hayrete düşüren bilirkişi raporu: Üniversite tarafından incelenmesi gerekiyormuş!

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, 2 yıllık bir binanın görsellerine yer vererek, bina için bilirkişiden rapor alındığını, raporda bu binanın Üniversite tarafından incelenmesi gerektiğinin belirtildiğini söyledi. İşte o bina ve yorumlar...

Kocaeli’nden kentsel dönüşüm atağı! İhale TOKİ tarafından yapılacak!

Kocaeli Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile gerçekleştirdiği görüşmeden sonra sosyal medyası hesabından bir açıklama yaptı. Aygün, Derince ilçesine bağlı Deniz Mahallesi’nin ihalesinin TOKİ tarafından yapılacağını paylaştı.

AVM'de depremzede yakınları tarafından yakalanmıştı! Emlakbank Konutları müteahhidinin ifadesi ortaya çıktı!

Başkent Ankara’daki bir alışveriş merkezinde depremzede kadınlar tarafından yakalanıp polise teslim edilen ve sonrasında da tutuklanan Emlakbank Konutları müteahhidinin Mehmet Özat’ın ifadesi ortaya çıktı.

Piyasalar tarafından merakla bekleniyor! 2023 Merkez Bankası Kasım faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Piyasalar tarafından merakla beklenen Merkez Bankası'nın Kasım ayı faiz kararı araştırılıyor. Peki 2023 Merkez Bankası Kasım faiz kararı ne zaman açıklanacak?

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan yeni kentsel dönüşüm yasasına ilişkin açıklama: Mülkiyet hakkı tedirginliği var! 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası tarafından Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin yapılan açıklamada, kentsel dönüşüm uygulamalarının mülkiyet hakkını gasp etmenin gerekçesi yapılamayacağı vurgulandı. İşte o açıklama...

Memur zammı sonrasında o maaşlara da flaş zam geldi. Evde bakım maaşı alanlar dikkat

Memur maaşlarına yönelik yapılacak zamdan sonra evde bakım maaşı gibi devlet tarafından ödenen maaşlar da zamlı olacak.

İnşaat alanı nedir? İnşaat alanı nasıl hesaplanır?

Herhangi bir binanın arsa içindeki kurulum alanını belirlemeye yarayan inşaat alanı, yeni bir yapının oluşturulma sürecinde önemlidir. Bu alan, alıcı, satıcı ve müteahhit tarafından bilinmelidir. Peki inşaat alanı nasıl hesaplanır ve nasıl öğrenilir? İşte inşaat alanı hakkındaki tüm detaylar…

İzmir'deki Folkart Sitesi'nde çıkan yangın sonrasında mülk sahipleri ile müteahhit şirket mahkemelik oldu! 

İki ay önce İzmir Narlıdere’deki Folkart Sitesi'nde çıkan yangının ardından zararlarının karşılanmasını talep eden mülk sahipleri ile müteahhit şirket mahkemelik oldu. 

Kalyon Vakfı tarafından restore edilen Vaniköy Camii ibadete açıldı!

Kasım 2020'de ahşap çatısı ve müştemilatı yanarak zarar gören Vaniköy Cami, Kalyon Vakfı tarafından yaklaşık 2,5 yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı. Açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da katıldı.

İnegöl'de İcra Dairesi Tarafından Satışa Çıkarılan Daireler Fırsatını Kaçırmayın!

İnegöl ilçesinde bulunan ve icra dairesi tarafından satışa çıkarılan 133 m² daireler büyük ilgi görüyor. Eşsiz fırsatları kaçırmamak için mahcuzun ayrıntılı görsellerine ve artırma şartlarına esatis.uyap.gov.tr adresinden 2022/1515 TLMT. dosya numarasıyla ulaşabilirsiniz.

Aile Bakanlığı'ndan haziran ayı müjdesi de geldi. Üzülenler sevinsin

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ödenen destek yardımları programının temmuz ayından itibaren biteceği öğrenilmişti. Ancak önemli bir müjde geldi.

Aile Bakanlığı'ndan 15 mayıs ayı müjdesi

Aile Bakanlığı tarafından ödenen destek ödemelerinin mayıs ayında hesaplara yatıp yatmayacağı merak ediliyordu. Aile Bakanlığı'ndan mayıs ayına ilişkin müjde geldi.

Bakan Kirişçi resmen açıkladı! Çiftçilere müjde üstüne müjde! Bu ücretlerin yarısı devlet tarafından ödenecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan çiftçilere son dakika müjdesi geldi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Tarımsal sulama ücretlerinin yarısının devlet tarafından ödeneceğini duyurdu.

müteahhit tarafından ödenen kira bedeli için beyanname verilecek mi Haberi

müteahhit tarafından ödenen kira bedeli için beyanname verilecek mi

Kira beyannamesi ile ilgili soruları cevaplayan Mazars Denge Vergi Ortağı Mustafa Tan, kentsel dönüşüm nedeniyle müteahhit tarafından ödenen kira bedeli için beyanname verilmeyeceğini söyledi.


Soru: Kentsel dönüşüm nedeniyle yıkılan dairem için müteahhit üçer aylık dönemlerde 3.000 TL ödeme yapıyor. Söz  konusu bedel üzerinden gelir vergisi ödemek gerekir mi?

Cevap:  Müteahhit tarafından ödenen bedel sözleşmeye göre ödenen bir nevi tazminat niteliğindedir. Müteahhit açısından inşaat maliyeti ile ilgili bir harcama olarak kabul ediliyor. Dolayısıyla, alınan bedel kira geliri olarak kabul edilmediği için gelir vergisi beyannamesi verilmemesi gerekir.


Ücret ve kira geliri toplanır

Soru: Bir şirkette ücretli olarak çalışmaktayım. 2013 yılında 24.000 TL konut kira geliri elde ettim. Beyanname verirken istisnadan faydalanabilir miyim?

Cevap: Konut kira geliriniz için istisna uygulanıp uygulanmayacağına karar verirken ücret ve kira gelirlerinizin...