28 / 04 / 2024

müteahhite verilen vekaletname

müteahhite verilen vekaletname

Arsa sahipleri ile müteahhit arasında kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalanıyor. Yapılan anlaşmaya istinaden müteahhitin inşaat çalışmalarını yapabilmesi için arsa sahibinden vekaletname alması gerekiyor. Peki, müteahhite verilen vekaletname nasıl olmal

Diyarbakır Galeria Sitesi'nin müteahhitlerine verilen ceza belli oldu!

Diyarbakır'da 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında yıkılan ve 89 kişinin vefat ettiği Galeria Sitesi'ne ilişkin davada yargılanan 7 sanıktan tutuklu 3 müteahhit ve inşaat mühendisine, 17 sene 6'şar ay hapis cezası verildiği açıklandı.

Biten konut sayısında 13 yıl önceye dönüldü: 2023'te 533 bin konuta kullanım izni verildi!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, 2023'te kullanım izni verilen konut sayısı 533 bin olarak gerçekleşti. Bu sayı, 2010 yılındaki 430 binden sonra en düşük seviye oldu. İşte konut piyasasındaki son durum...

Hatay Defne'de rezerv alan krizi: Tahliye için 1 gün süre verildi, habersiz yıkım başlatıldı! 

Hatay Defne’de orta hasarlı olmasına karşın yıkım kararı verilen konutların tahliye edilmesi için bir günlük süre tanındı. Yıkım için gelen ekip vatandaşların direnmesi üzerine geri gitti. İşte detaylar...

İflas eden müteahhite Bakanlık da acımadı! İnşaatı teslim etmedi, 300 bin TL ceza kesildi!

Ticaret Bakanlığı, Sakarya'da iflas eden bir müteahhite, yaptığı inşaatı zamanında teslim etmeyerek, sözleşmeye aykırı hareket ettiği gerekçesiyle 300 bin liralık ceza kesti.

İstanbul Küçükçekmece'de yıkım kararı verilen bina korku saçıyor! SON DAKİKA!

Küçükçekmece'de riskli olduğu için yıkım kararı verilerek boşaltılan ancak yıkılmayan bina mahalleleyi tedirgin ediyor. Her gün binanın önünden geçen mahalleli, bir an önce yıkım yapılmasını istiyor. 

Garanti Bankası'ndan emeklilere mayıs ayı müjdesi geldi. Promosyon oranları değişti

Emeklilere yüksek oranda promosyon veren bankalar arasında yer alan Garanti Bankası'ndan emekli vatandaşlarımıza yönelik müjde geldi. Banka tarafından emekli vatandaşlarımıza verilen promosyon oranları değişti. İşte yeni promosyon oranları.

Bakanlıktan ev hanımlarına müjdeli haber! Tam 500 TL harçlık verilecek, işte detaylar!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen bir proje ile ev hanımlarına nakit desteği sağlanacak. "Ev Hanımlarına Yeni Destek Yardımı" adı verilen bu kampanya ile ev hanımları, başvuru yaparak destekten faydalanabilecekler. Projenin detayları haberimizde yer alıyor.

Evini müteahhide verenler dikkat! Resmen açıklandı, sakın gözden kaçırmayın!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde arsasını müteahhite veren kişilerin karşılaştığı minimum parsel alanı sorununu kaleme aldı.

Oturduğu binayı müteahhite verenler dikkat! Sizin de başınıza gelebilir! Resmen açıklandı!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde müteahhite verilerek tekrar inşa edilecek olan binalar için yaşanabilecek anlaşmazlıkları kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Kentsel dönüşümde ekstra para isteyen müteahhite dava açılır mı?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümde ekstra para isteyen müteahhite dava açılır mı?

İzmir'de tarım arazisindeki konutlara Bakanlıktan yıkım kararı!

5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununa göre izin dışı yapılan yapılar yıkılıyor. Bununla beraber yıkım emri verilen binalara ceza da kesileceği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi vermişti! Zamlı maaşlar belli oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdesi verilen pratisyen hekimlere 2 bin 500 lira, uzman hekimler ve diş hekimlerine 5 bin lira ek gösterge zammı öngören teklif Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Çanakkale'de yıkım kararı verilen okullar meclis gündeminde!

Çanakkale'de yıkım kararı verilen okullara ve bu okulların yeniden inşası için yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Ceylan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

müteahhite verilen vekaletname Haberi

müteahhite verilen vekaletname

Müteahhite verilen vekaletname nasıl olmalı?

Arsa sahipleri ile müteahhit arasında kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalanıyor. Yapılan anlaşmaya istinaden müteahhitin inşaat çalışmalarını yapabilmesi için arsa sahibinden vekaletname alması gerekiyor.


Arsa sahibi tarafından müteahhit firmaya veya firma yetkilisine sözleşmeye konu arsa üzerinde konut yapılabilmesi için üçüncü kişi ve kuruluşlar nezdinde temsil ettiğini gösteren taraflarca imzalanmış belge, müteahhit vekaletnamesi oluyor. Peki, müteahhite verilen vekaletname nasıl olmalı?


Müteahhide verilen vekaletname ile, müteahhit yalnız kendisine yetki verilen hususlarda işlem yapabiliyor. Buna karşın, vekalet müteahhide arsa sahibinin isteği, onayı ve menfaatleri dışında işlem yapmaya izin vermiyor.


Arsa sahibinin vekaletnameyi noter huzurunda imzalamadan önce okuması ve itiraz ettiği hususları vekaletnameden çıkarması, ileride yaşanması muhtemel problemlerin önüne geçebiliyor. 


Müteahhite verilen vekaletname örneği:

Sözleşmede belirtilen müteahhit firma yetkilisini ve yetkilendireceği kişi ve kuruluşları adıma...