04 / 05 / 2024

Müteahhitler yasası

Müteahhitler yasası

MÜFED Başkanı Necip Nasır, “Başbakan Binali Yıldırım’a, müteahhitlik yasasının çıkarılması için talebimizi arz edeceğiz” dedi.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden çağrı: Kamuya iş yapan küçük ve orta ölçekli müteahhitler af yasası kapsamına alınsın

Türk inşaat sektörünün en köklü sivil toplum örgütlerinden Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB),çaresizlik içinde teminat mektuplarını yakmak zorunda kalan ve cezalı duruma düşen müteahhitlik firmalarının, af yasası kapsamına alınması çağrısını yaptı.

Antalyalı müteahhitler hizmet yasası bekliyor!

Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı Deniz Karataş, inşaat sektörü ile ilgili tüm soruları yanıtladı. İşte Deniz Karataş’ın anlattıkları:

Müteahhitler yasası bir an önce çıkmalı!

Bornova Müteahhitler ve İşadamları Derneği (BOMİAD) Ege Kasrıbeyaz restoronda bir araya geldi. Dernek Başkanı Hasan Ali Karaman, Bornova’nın yapılaşmasına görsellik açısından yenilikler getirmek ve sağlam temeller atmak istediklerini söyledi.

Sakaryalı müteahhitler yasa bekliyor!

Sakarya Müteahhitler Birliği Derneği Başkanı Kadir Savaş; seçim sonuçlarının hayırlı olmasını dileyerek, hükümetin en yakın zamanda müteahhitlik yasasını çıkarmasını umutla beklediklerini söyledi.

İnegöl Müteahhitler Derneği yeni hafriyat döküm sahası oluşturdu!

Büyükşehir Yasasıyla birlikte yasaklanan hafriyatların yol boylarına gelişi güzel dökülmesine alternatif arayan İnegöl Müteahhitler Derneği, yeni bir döküm sahası oluşturdu.

Fikirtepe için müteahhitler örgütleniyor!

İstanbul Kadıköy Fikirtepe Kentsel Dönüşüm bölgesinde proje üreten müteahhitler, sorunların çözülmesi ve bölgedeki dönüşümün hızlanması için biraraya gelerek yeni bir platform oluşturdu. İşte toplantıda konuşulanlar...

Cevat Öncü: Müteahhitlik Yasası bir an önce düzenlenmeli!

Müteahhitlik Yasası'nın bir an evvel artık düzenlenmesi gerektiğini söyleyen Samsun İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cevat Öncü, "Bir dilekçe belediyeye, bir dilekçe TSO'ya. Adamlar bir masa, bir kasa alıyor. Oldu sana müteahhit. Bitti gitti" dedi

Müteahhitler alıcının arsa payını düşük tutuyor!

Arsa payı hesabına dikkat etmeyen gayrimenkul alıcısı, uyanık müteahhittin ekmeğine yağ sürüyor. Müteahhitler alıcının arsa payını düşük, kendine ayırdığı gayrimenkulün arsa payını ise yüksek tutuyor.

Sakarya Müteahhitler Birliği'nden Hendek Belediye Başkanlığı'na ziyaret!

Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Kadir Savaş ve Yönetim Kurulu üyeleri İbrahim Kahya, Cengiz Bayar, Yahya Büyüksaraçoğlu ve Zeynep Alkan Hendek Belediye Başkanlığı'nı devralan İrfan Püsküllü'yü makamında ziyaret etti.

Ömer Gümüşay Aksaray Müteahhitler Birliği yeni başkanı oldu!

Aksaray müteahhitler birliği 6. Olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Ömer Gümüşay’ın tek liste ile aday gösterilmesi ile yeni başkan Ömer Gümüşay oldu. Kuzucular otelde yapılan genel kurula müteahhitler yoğun ilgi gösterdi.

Sakarya Müteahhitler Birliği Derneği'nden MÜSİAD'a ziyaret!

Sakarya Müteahhitler Birliği Derneği, MÜSİAD Sakarya Şubesi’nin Başkanlığına seçilen Ahmet Genç'i makamında ziyaret etti...

Müteahhitler Birliği Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödül Töreni gerçekleşti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Müteahhitler Birliği Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödül Töreni’ne katılarak bir konuşma yaptı. Konuşmasında ödül töreni vesilesiyle bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İzmirli müteahhitler ada bazında planlama istiyor!

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır önderliğinde Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ı makamında ziyaret eden MÜFED üyeleri, başta kentsel dönüşüm ve binalardaki çıkma düzenlemesiyle ilgili sorunları dile getirdi.

Müteahhitler yasası Haberi

Müteahhitler yasası

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) ve Menderes İnşaatçılar Derneği'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen sektör toplantısında, müteahhitlerin sorunları gündeme getirildi. Toplantıya, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Müteahhitler Federasyonu (MÜ- FED) Başkanı Necip Nasır, Menderes İnşaatçılar Derneği Başkanı Ali Yılmaz, GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Metin Demirdağ da katıldı. Yılmaz, ilçe bazında gerçekleştirilecek toplantıların ilkinin Menderes'te başladığını, sektörün sıkıntılarını ve çözüm yollarını aramak için önemli bir adım atıldığını söyledi.


Çözüm arayışı


Nasır, "MÜFED olarak müteahhitlik mesleğinin tanımını yapmak, bir statü kazandırmak ve sorunları tek bir çatı altında seslendirerek çözüm arayışı geliştirmek için yola çıktık. Bunun için Müteahhitler Federasyonları'nı kapsayan bir konfederasyon kurduk. Benim de Başkan Vekilliğini yürüttüğüm ve TOBB bünyesindeki İnşaat Müteahhitleri Meclisi'ni kurduk. TOBB ile birlikte teknik ekiplerin de katkılarıyla müteahhitliğin tanımının yapıldığı bir...