07 / 05 / 2024

Müteahhitlere yeni haklar mı verildi

Müteahhitlere yeni haklar mı verildi

Çeşitli sebeplerle fesih talebi reddedilen zordaki müteahhitlere süre uzatımı ve devir hakkı verildi bu kararın müteahhitleri iflastan kurtarabileceği belirtiliyor. 

Araç alım-satımında yeni dönem başlıyor! Artık mahkemeye gitmeye gerek kalmayacak!

Araç alım-satımında yeni dönem resmen başlıyor. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) bünyesinde MASFEDTAM ismiyle kurulmuş olan tahkim mekanizmasıyla kusurlu araç alım satımındaki uyuşmazlıklar mahkemeye gidilmeden çözülecek.

Kasım 2023 yeni kira zammı ne kadar, kaç TL oldu? İşte 3 Kasım TÜİK iş yeri, dükkan kirası hesaplama!

Türkiye'deki mülk sahipleri ve kiracılar Kasım ayı kira artış oranlarının ne kadar olacağını sorguluyor. Peki, Kasım 2023 yeni kira zammı ne kadar, kaç TL oldu? İşte detaylar...

Gümüş baskı altında diyen İslam Memiş gümüşün yeni rotasını açıkladı! 

Gümüş fiyatları yatırımcıların odağında. Gümüş fiyatlarının ne kadar olacağı ise merak konusu. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş,m gümüş baskı altında diyerek gümüşün yeni rotasını açıkladı. 

BMW M modellerine temmuz ayında iki zam birden geldi! İşte BMW M modellerinin yeni fiyatı!

BMW, temmuz ayının ilk günü tüm modellerinin fiyat listesini güncellediğini duyurmuştu. Bu kapsamda, M modellerine zam geldiği görülmüştü. Ancak BMW, çok geçmeden M modellerine yeni bir zam daha geldiğini açıkladı.

Suudi Arabistan'dan Türk müteahhitlere 150 milyar dolarlık davet!

Suudi Arabistan Belediye, Kırsal İşler ve Konut Bakanı Majed Al Hugail, ülkesinde yapılacak projeler için Türk müteahhitlere 150 milyar dolarlık davette bulundu.

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 1.Etap 1.Kısım'da yeni ruhsatlar alındı! 

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 1.Etap 1.Kısım ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Şirket, Avcılar Firüzköy 1.Etap 1.Kısım'da yeni yapı ruhsatlarının alındığını duyurdu.

Merkez Bankası'ndan dikkat çeken hamle! Altın ve dolar alım satımında yeni uygulama başladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Liralaşma Stratejisi kapsamındaki Türk lirası uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalelerinde yeni uygulamanın değişikliği takip eden ilk üç günde, 734 milyon dolar karşılığı pozisyon büyüklüğüne ulaşıldı.

Aile Bakanlığı'ndan sosyal destek alanlar şimdi bakın! Başvuran 3 bin 38 lira alıyor! SED yardımına yeni zam yapıldı mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, yoksul ailelere çocuklarının masraflarının giderilebilmesi için SED yardımı sağlanıyor. Peki SED yardımına yeni zam yapıldı mı? 

Kentsel dönüşümde küçük müteahhitlere çağrı!

Afetlere dayanıklı şehirler için hazırladığı projelerinin tanıtımında konuşan KENTSEV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haldun Ersen, kentsel dönüşümde küçük müteahhitlere birleşerek projeleri yönetin çağrısı yaptı.

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı yeni zamla tam bu kadara yükseldi! Peş peşe açıklandı! Hemen bakın!

Binlerce vatandaş devlet tarafından sağlanan sosyal yardımlardan faydalanıyor. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı yeni zamla tam bu kadara yükseldi! Peş peşe açıklandı! Hemen bakın!

Anne babalar hemen bakın! 1, 2, 3 ve daha fazla çocuğu olanlar PTT'den anında alıyor! Çocuk yardımına yeni zam geldi mi?

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileler için çocuk sayısına göre 650 TL'ye varan destek ödemesi yapılıyor. Anne babalar hemen bakın! 1, 2, 3 ve daha fazla çocuğu olanlar PTT'den anında alıyor! Çocuk yardımına yeni zam geldi mi?

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası yeni zamla resmen buz kestirdi! Peş peşe belli oldu! Hemen bakın!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşından binlerce kişi faydalanıyor. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası yeni zamla resmen buz kestirdi! Peş peşe belli oldu! Hemen bakın!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası yeni zamla resmen buz kestirdi! Bir bir açıklandı! Hemen bakın!

Binlerce ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaş sosyal yardım tutarlarını merak ediyor. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası yeni zamla resmen buz kestirdi! Bir bir açıklandı! Hemen bakın!

Müteahhitlere yeni haklar mı verildi Haberi

Müteahhitlere yeni haklar mı verildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, tarafından dövizdeki aşırı yükseliş ve ekonomik kriz yüzünden zora düştüğü halde kamuya yaptığı işi tasfiye etmesine veya devretmesine izin verilmeyen müteahhitlere devir veya  süre uzatımı için yeni bir hak getirildi.

RAHATLATACAK KARAR

Sözcü gazetesinden Erdoğan Süzer'in haberine göre, geçen sene ğustos ayında döviz kurunun aşırı yükselmesi ve başta demir ve çelik olmak üzere girdi fiyatlarının artması sonucu, kamudan ihaleyle iş alan on binlerce müteahhit iflasın eşiğine sürüklendi. Çok sayıda firmanın batma, binlerce işçinin de maaşlarını alamama riskinin ortaya çıkması üzerine, yılbaşında kamu müteahhitlerine yönelik, devam eden sözleşmelerini cezaya düşmeden tasfiye etme veya başka bir firmaya devretme hakkı getiren yasa çıkarıldı. Maliyet artışları yüzünden işlerini sürdüremeyecek hale düşen müteahhitlerden de yoğun tasfiye başvurusu geldi. Fakat Hazine ve Maliye...