19 / 05 / 2024

müteahhitleri denetleyen bir yapı yok

müteahhitleri denetleyen bir yapı yok

Son iki yılda 5 bin kişinin iş kazalarında hayatını kaybettiğini söyleyen Yapı Denetim Derneği Başkanı Nazmi Şahin, "Türkiye’de müteahhitleri denetleyen bir yapı yok. Öncelikle bunların düzene girmesi gerekiyor. " dedi.

Depremde 96 kişiye mezar olan Ebrar Sitesi'nde şok eden gelişme: Benim müteahhitlikle hiçbir ilgim yok...

Kahramanmaraş depreminde yıkılan Ebrar Sitesi F Blok'ta 96 kişinin ölümüne ilişkin 9 sanığın yargılanmasına başlandı. Sanık Tevfik Tepebaşı ''Benim müteahhitlikle hiçbir ilgim yok.'' diyerek kendisinin suçlu olmadığını savundu.

İBB'nin Avcılar'daki kentsel dönüşüm başvurusu bir yıldır bekletiliyor!

Çevre şehirlerdeki depremlerde bile hasar gören Avcılar'daki kentsel dönüşüm başvurusunun bir yıldır bekletildiği gündeme geldi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, açıklamalarda bulundu ve duruma tepki gösterdi. 

KAMİAD Genel Başkanı Adıgüzel: "Kamu müteahhitleri zor günler geçiriyor"

Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği Genel Başkanı Ali Adıgüzel, kamu müteahhitleri ve alt yüklenici şirketlerin  ekonomik açıdan çok zor günler geçirdiğini belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği'nden kentsel dönüşüm toplantısı!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER), üyeleri Sheraton Grand Adana Hotel’de bir toplantı gerçekleştirdi. Söz konusu toplantıda kentsel dönüşüm ele alındı.

Gayrimenkul sektörü yapılarda dönüşüm için bir araya geldi! Depreme hazırlık öncelikli adım...

Gayrimenkul sektörü Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde bir araya geldi. Yıldız Teknik Üniversitesi ve Odaklı Grup iş birliği ile düzenlenen “Yapılarda Dönüşüm Zirvesi” sektörün önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Girdi maliyetlerindeki artış müteahhitleri ayaklandırdı! Fiyat farkı ödemesi yapılsın!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), girdi maliyetlerindeki artışa değinerek İnşaat sektörünü zor durumda bırakan maliyetlerin müteahhitleri zor durumda bıraktığını açıkladı.

İş arayanlara adeta Temmuz 2023 müjdesi geldi! Birçok ilde en az ilkokul mezunu 23 bin 548 personel alınacak! Kaçırmayın

İş arayanlara adeta Temmuz 2023 müjdesi geldi... Birçok ilde en az ilkokul mezunu 23 bin 548 personel alınacak... Kaçırmayın...

Mehmet Şimşek’in ataması Ortodoks politikalara dönüş mü, yoksa sembolik bir atama mı?

Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanlığına atanmasını yabancı finans çevreler ilgiyle takip ediyor. Ancak bu atama Ortodoks ekonomi politikalarına dönüş mü yoksa sembolik bir atama mı? Kafalar karışık. İşte uluslararası finans kuruluşlarının yorumları…

Ziraat Bankası tüm müşterilerine kritik bir duyuru yaptı! Hesabınızda toplu para olabilir! Hemen kontrol edin!

Ziraat Bankası müşterilere hayati bir duyuru yaptı. Yapılan duyuruda Ziraat Bankası’nda hesabı olan müşterilerin hesabındaki paraların zaman aşımına uğramamaları için 90 gün içinde başvuru yapması gerektiği ifade edildi.

TOKİ Balıkesir projesi için son dakika müjdesi! Tek bir ilçedeki 506 konut için tarih belli oldu!

TOKİ Balıkesir projesi için son dakika müjdesi... Tek bir ilçedeki 506 konut için tarih belli oldu... Bu tarihi sakın kaçırmayın...

Çiftçiler dikkat! Buğday, arpa, mısır... Bir bir açıklanan rakamları gören buz kesti! 9 Mart 2023 fiyat listesi

Buğday, arpa, mısır başta olmak üzere tarım emtialarındaki son durum merak ediliyor. Çiftçiler dikkat! Buğday, arpa, mısır... Bir bir açıklanan rakamları gören buz kesti! 9 Mart 2023 fiyat listesi

TOKİ Kayseri projesinde Mart 2023 müjdesi! Tek bir ilçeye tam 194 yeni konut geliyor! Kaçırmayın!

TOKİ Kayseri projesinde Mart 2023 müjdesi... Tek bir ilçeye tam 194 yeni konut geliyor... Sakın kaçırmayın...

müteahhitleri denetleyen bir yapı yok Haberi

müteahhitleri denetleyen bir yapı yok

Şahin, “Bu yüzyılda inşaatlarda hala tahta iskele kullanıyoruz. Binalarda kullanılan çelik iskelelerin ruhsata bağlanması gerekiyor” dedi. Avrupa’da inşaatlarda tahta iskele kullanmanın yasak olduğunu belirten Şahin, şunları söyledi: “İnşaatlar ölümlü kazalarda başı çekiyor. 80 kiloluk bir işçi hava şartlarından etkilenen iskelede hareket edince ayağı takılıp düşüyor. Bu yüzyılda inşaatlarda hala tahta iskele kullanıyoruz. Binalarda kullanılan çelik iskelelerin ruhsata bağlanması gerekiyor. Çelik iskele şartı ruhsata eklenirse bunu belediyeler denetleyecek. Kurala uygun davranmayan inşaat sahiplerine idari ve maddi para cezaları verilecek. O zaman ölümlü iş kazalarının önüne geçebiliriz. Çünkü iskele kurmak ayrı bir deneyim gerektirir. Ama bizde duvar ustası iskele kuruyor. Müteahhitler çelik iskele yerine tahta iskeleyi tercih ediyor. Ama maliyet olarak ikisi arasında çok fark bulunmuyor. 


DENETLEME YOK


Türkiye’de müteahhitleri denetleyen bir yapı...