29 / 04 / 2024

Müteahhitlerimiz yurtdışında 22

Müteahhitlerimiz yurtdışında 22

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk müteahhitlik sektörünün geçen yıl yurtdışında 22,5 milyar dolarlık proje üstlendiğini, sektörün cari açığın azaltılmasına önemli katkı sağladığını ifade etti.

Adana'da depremde 10 kişinin öldüğü Belük Apartmanı'nın mühendisine 22 yıl 6 aya kadar hapis istemi!

Adana'da 10 kişinin yaşamını yitirdiği Belük Apartmanı'nın 6 Şubat'ta meydana gelen depremde yıkılmasına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan inşaat mühendisi hakkında 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Yurtdışında çalışmak için en iyi ülkeler hangileri? Türkiye kaçıncı sırada?

İyi eğitim görmüş, uluslararası firmalar da çalışabilecek, yüksek nitelikli beyaz yakalılar için yurtdışında çalışmak için en iyi ülkeler tespit edildi. 12 bin üst düzey çalışanla yapılan ankette yaşam kalitesi, bireysel ilişkiler, ulaşım, kariyer fırsatları ve maaş gibi kriterler değerlendirildi.

Türk müteahhitler yurtdışında 10 binden fazla proje üstlendi!

Türk müteahhitler koronavirüs salgınına rağmen yurtdışında projeleri üstlenmeye devam ediyor. Sektör ilk çeyrekte 3,1 milyar dolarlık 52 projeyi hayata geçirdi. 

Mithat Yenigün: İlave adımlarla istihdamı yurtdışında artırmaya hazırız!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün Ekonomi Reformu Paketi hakkında yaptığı değerlendirmede "İlave adımlarla istihdamı yurtdışında artırmaya hazırız" dedi.

Türk müteahhitlerin yurtdışında en çok iş aldıkları 2. ülke hangisi?

Türk-Ukrayna İş Adamları Derneği (TUİD) Başkanı Burak Pehlivan, yaptığı açıklamada, Türk müteahhitlerin yurtdışında en çok iş aldıkları 2. ülke Ukrayna olduğunu söyledi.

Desa, önümüzdeki dönemde yurtdışında büyüyecek!

Deri sektöründeki birçok şirketin aksine 2018 yılını büyümeyle kapatmaya hazırlanan Desa, yurtdışında büyüyecek. Desa'nın yakın gelecekte İtalya'dan başlayarak bir mağazalaşma atağı olacak...

Aydan Gömügen Tuncay yurtdışında da anaokulu açacak!

Yaklaşık 25 yıllık eğitim hayatından sonra Atakare Eğitim Kurumları ve Kare Anaokulu'nu kuran Aydan Gömügen Tuncay Yurtdışında da anaokulu açacak.

Penti, yurtdışında büyümeyi hedefliyor!

2018 sonuna kadar 600 mağazaya ulaşmayı hedefleyen Penti, yurtdışında büyümeyi hedefliyor. Penti’nin büyüme trendi ABD’li yatırım fonu Carlyle’ın dikkatini çekti.

Türk müteahhitler yurtdışı inşaat işlerinde iyi!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Tevfik Güngör, bugünkü yazısında Türk müteahhitlerin yurtdışında üstlendiği projeleri değerlendirdi. İşte, Tevfik Güngör'ün bugünkü yazısı...

Yurtdışında iş yapan müteahhitlerin 4 sorununa çözüm!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yurtdışında iş yapan müteahhitlerin sorunlarına çözüm önerilerini açıkladı.

Müteahhitler yurtdışında iş alanlarını artırmalı!

Müteahhitlerin yurtdışında iş yaptığı alanların daraldığını açıklayan TMB Başkanı Mithat Yenigün, Eximbank’ın sermayesinin arttırılması için çalıştıklarını söyledi.

Türkler yurtdışında 500 yeni mağaza açacak!

İç piyasada ciddi sıkıntılarla mücadele eden perakendeciler yurtdışında 500 yeni mağaza açacak

BMD üyeleri yurtdışında 500 yeni mağaza açacak!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) üyesi şirketler, mağaza yatırımı yapacak. Yurtdışında 500 yeni mağaza açmayı hedefleyen üyeler, mağaza sayısını 3 yıl içinde 4 bine çıkaracak.

Müteahhitlerimiz yurtdışında 22 Haberi

Müteahhitlerimiz yurtdışında 22

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk müteahhitlik sektörünün geçen yıl yurtdışında 22,5 milyar dolarlık proje üstlendiğini belirterek, "Müteahhitlik sektörümüz Türkiye’nin dünyadaki en önemli sektörlerinden biri olma özeliğini sürdürmektedir. Müteahhitlik sektörümüz en önemli hizmet ihraç kalemlerimizden biridir. Cari açığın azaltılmasına önemli katkı sağlamaktadır" ifadesini kullandı.


Zeybekci, yazılı açıklamasında, 2014'te müteahhitlik sektöründeki gelişmelere ilişkin değerlendirmede bulundu. Zeybekci, 1972'de Libya'da liman projesiyle başlayan yurtdışı müteahhitlik sektörünün, 2014'ü de başarılı bir şekilde tamamladığını ifade etti.


Türkiye'nin hizmet ihracatının halihazırda en gelişmiş ve en rekabetçi bölümünü oluşturan ve sürdürülebilir büyüme açısından ekonominin lokomotif sektörlerinden yurtdışı müteahhitlik sektörünün, gerçekleştirdiği muazzam büyüme rakamları ve üstlendiği projelerdeki başarılarıyla dünyada haklı bir itibar kazandığına dikkati çeken Zeybekci, yurtdışı müteahhitlik sektörünün, 42 yıl içinde 104 ülkede toplam değeri 300 milyar doları aşan...