20 / 05 / 2024

Müteahhitlerin yurtdışı üstlendiği proje sayısı

Müteahhitlerin yurtdışı üstlendiği proje sayısı

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) yurtdışında üstlenilen yeni inşaat işlerinde sert bir düşüş görüldüğünü ve bunun endişe verici olduğunu açıkladı. TMB, ocak-haziran döneminde yurt dışında üstlenilen işlerin toplam tutarının 2.8 milyar dolar olduğunu kaydetti.

Kalyon İnşaat, Romanya’da üstlendiği boru hattının inşaat projesine başladı!

Kalyon Holding Romanya’da üstlendiği doğalgaz boru hattı projesinde inşaata başladığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Türk müteahhitlik firmaları her zaman kazan-kazan şeklinde iş yapmıştır. Devletler arasındaki ilişkilerimiz de böyle” diye konuştu.

Konut fiyatlarını düşürmek için müteahhitler neleri değiştirebilir?

Ev sahibi olmak isteyen milyonlarca insan artan ev fiyatları nedeniyle ev sahibi olmakta zorlanıyor. Sosyolog Faruk Özcan ev hayali kuranlara, inşaat sektörü ve müteahhitlikte yeni bir dönemin kapılarını açabilmek için müteahhitlerin neleri değiştirebileceğini açıkladı.

Türk müteahhitlerin ilk 9 ayda yurt dışında üstlendiği proje tutarı 13 milyar dolara dayandı!

Türk müteahhitlik sektörünün ocak-eylül döneminde yurt dışında üstlendiği projelerin bedelleri 13 milyar dolar seviyesine yaklaştı. İşte detaylar...

Rusya-Ukrayna savaşı Türk müteahhitlerin yurt dışı hedefini zora soktu!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin hazırladığı İnşaat Sektörü Analizi Raporu, küresel inşaat pazarında “dünya ikinciliği”ni geri alan Türk müteahhitlerin, Rusya-Ukrayna savaşının etkisi altında kaldığını ortaya çıkardı.

Müteahhitlerin gözü fiyat farkı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'da!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren yaptığı açıklamada  gündemden düşmeyen Rusya-Ukrayna savaşıyla müteahhitlerin ağırlaşan maliyet artışı baskısı altında olduğunu dile getirerek,  fiyat farkı müjdesi beklediklerini söyledi.

Türk müteahhitlerin Rusya'daki işleri savaştan nasıl etkilenecek?

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Rusya ve Ukrayna arasında başlayan savaşın inşaat sektörüne olan etkilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türk müteahhitlerin Rusya projeleri savaştan nasıl etkilenecek?

Türk müteahhitlerin, Ocak-Şubat sürecinde yurt dışında 1 milyar 69 milyon 975 bin dolar bedelinde iş üstlendiği açıklandı. 

Müteahhitlerin iş bırakma kararı çimento ihracatını frenledi!

Müteahhitlerin bir süredir çimento fiyatlarında fahiş yükselişler yapıldığı sebebiyle iş bırakma kararını açıklamalarının iki gün sonrasında, çimento ihracatı kısıtlandı. Ticaret Bakanlığı, İhracatı Kayda Bağlı Mallara İlişkin Tebliğ kapsamına, çimento ve klinkeri de aldı. 

Türk müteahhitlerin Libya'daki sorunları çözülüyor! 

Libya’nın geniş katılımlı Türkiye ziyareti, yurt dışında iş yapan müteahhitlerin sorunlarını büyük anlamda çözüme kavuşturacak. Yapılan görüşme ile müteahhitlerin 5 milyar dolara yakın alacağı için önemli adımlar atıldı.

Yapı denetimlerinin ve müteahhitlerin incelenmesi için önerge verildi!

Olası bir deprem karşısında yapı denetimlerinin ve müteahhitlerin mesleki sorumluluğu ile ilgili mevzuatların yeterli olup olmadığının incelenmesi için meclise önerge verildi.

Türk müteahhitlerin yurtdışında en çok iş aldıkları 2. ülke hangisi?

Türk-Ukrayna İş Adamları Derneği (TUİD) Başkanı Burak Pehlivan, yaptığı açıklamada, Türk müteahhitlerin yurtdışında en çok iş aldıkları 2. ülke Ukrayna olduğunu söyledi.

Müteahhitlerin sınırlandırılması yönetmeliği!

Sosyolog Faruk Özcan Müteahhitlerin sınırlandırılması yönetmeliğini değerlendirdi. Özcan, "Müteahhitlerin Sınıflandırılması Yönetmeliği, ülkemiz inşaat sektörünün adeta narkozsuz/bayıltmadan açık kalp ameliyatı yapılmasıdır." dedi.

Türk müteahhitlerin 'Suud' zararı: 3 milyar dolar!

Türkiye ile Suudi Arabistan arasında yaşanan gerilim, en çok Türk müteahhitleri vurdu. Türk müteahhitlerin Suudi Arabistan’da yaşadıkları iş kaybının üç milyar dolara ulaştığı bildiriliyor...

Müteahhitlerin yurtdışı üstlendiği proje sayısı Haberi

Müteahhitlerin yurtdışı üstlendiği proje sayısı

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) yurtdışında üstlenilen yeni inşaat işlerinde sert bir düşüş görüldüğünü ve bunun endişe verici olduğunu açıkladı. TMB, ocak-haziran döneminde yurt dışında üstlenilen işlerin toplam tutarının 2.8 milyar dolar olduğunu kaydetti. 2015'in tamamında üstlenilen yeni işlerin tutarının 22.4 milyar dolar olduğu dikkate alındığında, 2016'nın keskin bir düşüşle tamamlanacağı kesinleşti. 


TMB, yurtdışı müteahhitlikle ilgili değerlendirmesini 'Düşüş kaygı verici' başlığıyla sundu. Türk müteahhitlerin yılın ilk altı ayında 2.8 milyar dolarlık 45 yeni proje üstlendiği belirtilirken, 2013'ün tamamında 30, 2014'te 26.5, 2015'te de 22.4 milyar dolarlık iş alındığı hatırlatıldı. İlk yarı sonuçları, yılın tamamında önceki dönemlere göre çok keskin bir düşüş yaşanacağını gösterdi. 


Türk inşaat şirketlerinin 2016 ilk yarısında en fazla iş üstlendiği 5 ülkenin ve toplam içindeki paylarının BAE yüzde 22.2,...