03 / 05 / 2024

müteahhitlik belgesi almak için neler gerekli

müteahhitlik belgesi almak için neler gerekli

İzmir’de gecekondu bölgelerinden sonra şimdi de kent merkezindeki evler tek tek 'Kentsel dönüşüm' adı altında müteahhitlerin kıskacı altında. Vatandaşlar hak mağduriyetleri ile karşı karşıya.

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak İçin Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğde Değişiklik!

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak İçin Yapılan Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31908 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yurtdışı Müteahhitlik Belgesi Tebliğinde Değişiklik 2021!

Yurtdışı Müteahhitlik Belgesi Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Müteahhitlik belgesi için gerekli evraklar İstanbul!

Her müteahhitin bir inşaatın yapımını üstlenebilmesi için müteahhitlik yetki belgesi alması gerekiyor. Peki müteahhitlik belgesi nasıl alınıyor? İşte müteahhitlik belgesi için gerekli evraklar İstanbul...

Geçici müteahhitlik belgesi ücreti 2021!

Daha çok arsası üzerinde bina inşa etmek isteyenler tarafından talep edilen geçici müteahhitlik belgesi nasıl alınıyor? Geçici müteahhitlik belgesi ücreti 2021 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Laboratuvar İzin Belgesi Almak İçin Yapılan Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğ!

Laboratuvar İzin Belgesi Almak İçin Yapılan Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğ 31372 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak İçin Yapılan Müracaatların Değerlendirilmesine Dair Tebliğde Değişiklik!

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak İçin Yapılan Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31372 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak için Yapılan Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğ!

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak için Yapılan Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Müteahhitlik belgesi nasıl iptal edilir?

Bir arsa üzerinde bina inşa edilebilmesi için; her müteahhidin bir yapı müteahhidi yetki belgesi numarası alması zorunlu oluyor. Peki, müteahhitlik belgesi nasıl iptal edilir? Müteahhitlik belgesi hangi durumlarda iptal edilir?

Müteahhitlik belgesi olmadan inşaat yapılabilir mi?

2010 yılında Resmi Gazete'de yayımlanan Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmelik gereğince müteahhitlerin yetki belgesi alması gerekiyor. Peki, müteahhitlik belgesi olmadan inşaat yapılabilir mi?

Müteahhit belgesi artışı inşaat sektörünü türbülansa sokacak!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, müteahhitlik yetki belgesi alan kişi sayısının giderek arttığına dikkati çekti.

Müteahhitlik belgesi alan kişi sayısı çoğaldı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı TahirTellioğlu, müteahhitlik yetki belgesi alan kişi sayısının giderek arttığına dikkati çekerek, "Liyakati olup olmayan herkesin müteahhit olma arzusu, inşaat sektörünün türbülansa girmesine sebep

Müteahhit yetki belgesi almak için ne gerekli?

İnşaat alanı 500 m2 yi geçmeyen yapıların, yapı müteahhitliğini yapı sahibi de üstlenebiliyor. Bu durumda, yapı sahibine geçici olarak yetki belgesi numarası veriliyor. Peki, Müteahhit yetki belgesi almak için ne gerekli?

Yurtdışı müteahhitlik belgesi için gerekenler!

Yurtdışında, inşaat, tesisat, montaj, mühendislik, proje, müşavirlik, işletme, bakım ve onarım gibi hizmetler yapan veya yapacak olan gerçek kişi ve firmaların almaları gereken belge olan yurtdışı müteahhitlik belgesi için gerekenler nelerdir?

müteahhitlik belgesi almak için neler gerekli Haberi

müteahhitlik belgesi almak için neler gerekli

İnşaat sektöründe büyüyen rantı fırsata çevirmek isteyen iş adamları müteahhitliğe akın ediyor. Sadece son altı ayda müteahhitlik belgesi verilen kişi sayısı 20 bin arttı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verilerine göre 2011’de 135 bin olan müteahhit sayısı 2015’in ilk 3 aylık verilerine göre 305 bini geçmiş durumda.   


SIRA KENT MERKEZİNDE

Müteahhitlere rant kapısı sağlayan 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun çerçevesinde İzmir’de yoksul halkın oturduğu bir çok semte kentsel dönüşüm çerçevesinde yıkım kararı çıktı.

Gecekondu mahallelerinden sonra kent merkezindeki özellikle denize yakın bölgelerde bulunan ve emlak değerleri yüksek evler, inşaat rant çevrelerinin yakın hedefi haline geldi. İnşaat şirketleri ilk olarak yaşı diğerlerine göre daha yüksek olan binaları hedef alıyor.


HEMEN RİSKLİ YAPI RAPORU ALINIYOR

Müteahhitler, hedef binalardaki hissedarlardan biriyle işbirliği yapıyor...