17 / 05 / 2024

mütekabiliyet 2013

mütekabiliyet 2013

Turyapı'nın Yönetim Kurulu Üyesi Atakan Turpcu, 2013'ün ikinci yarısından itibaren konut satışlarının ivme kazanacağını, yatırımda avantajlı olanTürkiye'nin mütekabiliyet satışlarından da yıl içinde önemli bir gelir elde edeceğini belirtti.

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm mağduriyeti: Kira yardımı verilmedi, 2013'ten beri evler yapılmadı! 

Gaziosmanpaşa’da 2013’te başlayan kentsel dönüşüm çerçevesinde yıkımı yapılan konutlar hala teslim edilmedi. İşte vatandaşların mağduriyeti...

Mütekabiliyet yasası yabancıların Türkiye'ye ilgisini artırdı!

15 yıldır gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren ve gayrimenkul danışmanlık şirketi kuran Eyyup Albayrak, mütekabiliyet yasasının çıkmasıyla yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilgisi artırdığını dile getirdi.

Damga Vergisi ve Mütekabiliyet Yasası yeniden düzenlenecek!

Gayrimenkul sektörünün geliştirilmesi için ne gerekiyorsa yapacağını söyleyen Vedat Demiröz, “Damga Vergisi ve Mütekabiliyet Yasası gibi konularda yeni düzenlemelerle sektörü daha dinamik hale getireceğiz” dedi.

Mütekabiliyet Yasası sektöre 4,5 milyar dolar katkı sağladı!

Mütekabiliyet Yasası’nın çıkarılmasının ardından, konut sektörünün 4,5 milyar dolarlık hacme ulaştığını ifade eden Çelik, satılan her konutun yüzde 5 ila 10’unun yabancıların alması durumunda ise bu rakamın 15-20 milyar dolara ulaşacağını belirtti.

Mütekabiliyet yasası tatil beldelerindeki konut satışlarını artırdı!

Türkiye’de yabancı ülkelerin vatandaşlarının gayrimenkul satın almalarına olanak sağlayan Mütekabiliyet Yasası, konut satışlarını artırdı. Ülke genelinde etkileri hissedilen yasa, yatırım yapmak isteyen yabancıları Türkiye’ye yöneltiyor.

Dış müteahhitlikte 2013 yılına göre düşüş yaşandı!

Müteahhitler 2013'te 32 milyar dolarlık iş almıştı. Bu yıl iş tutarının 22 milyar dolarda kalması bekleniyor. Ekonomi Bakanlığı'nın ve TMB rakamları,10 milyar dolarlık iş kaybına yol açtığını ortaya koydu.

Araplar 2 milyon metrekare mülk aldı!

Mütekabiliyet yasasının değişmesiyle Araplar, gayrimenkulde de en büyük alıcı oldu. Körfez sermayesi 2013'te toplam 735 bin m2 mülk alırken, 2014'te rakam 2 milyon metrekareye fırladı.

Muzaffer Kahraman: Mütekabiliyet yasasıyla emlak sektörü hareketlendi!

Ödül Yapı Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Kahraman, gayrimenkul sektörü özellikle 2014 yılına çok hızlı başladıklarını söyledi. Kahraman, mütekabiliyet yasası ile başta emlak sektörü olmak üzere birçok sektör de hareketlenme yaşandığın söyledi.

Reysaş GYO 2013 yılı kar payı dağıtım tablosunu yayınladı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2013 yılı kar payı dağıtım tablosunu yayınladı.

Türk Demir Döküm Fabrikaları 2013 yılı genel kurulunu tescilledi!

Türk Demir Döküm Fabrikaları A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Türk Demir Fabrikaları A.Ş. 2013 yılı genel kurulunu tescilledi.

Sinpaş GYO 2013 yılı kar dağıtımı tablosunu yayınladı!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2013 yılı kar dağıtımı tablosu 14 Mayıs 2014 tarihinde (bugün) Kamu Aydınlatma Platformu' nda yayınlandı. Sinpaş GYO kar dağılımını haberimizin içerisinde yer alıyor...

İdris Güllüce kentsel dönüşümün 2013 rakamlarını açıkladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce katıldığı bir televizyon programında Kentsel Dönüşümün 2013 rakamlarını açıkladı. Yenilenen birim sayısı 3.348, sağlanan kira yardımı desteği 64.242.101, ve sağlanan kredi 95.162.112, TL dedi...

Gayrimenkul sektörü mütekabiliyet yasasıyla hareketlendi!

Mütekabiliyetle birlikte yabancıların Türkiye’den gayrimenkul alımında önemli oranda artış yaşandı. 2012’de toplam 13.495 taşınmaz satılırken, sayı 2013 yılında 21.691’e ulaştı. Ruslar ise atak yaparak İngiliz ve Almanları geride bıraktı..

mütekabiliyet 2013 Haberi

mütekabiliyet 2013


Turyapı İnşaat'ın dinamik Yönetim Kurulu Üyesi Atakan Turpcu, Türkiye'nin hızlı ekonomik gelişmesinin dinamosunun inşaat sektörü olduğunu dile getirerek, sürdürülen tüm atılımların yapı sektörüyle paralellik arzettiğini kaydediyor. Büyük kentlerin yanı sıra Anadolu şehirlerin de katılımıyla Türkiye gayrimenkul sektöründe yaşanan büyüme ve gelişmenin giderek daha da derinleştiği ve sağlıklı bir yapıya kavuştuğunu ifade eden Turpcu, Ocak ayından bu yana  konut satışlarının ciddi bir artış kaydettiğini ve İstanbul, Ankara ve İzmir dışındaki şehirlerde de yeni bir bahar yaşandığının altını çiziyor.


Türkiye'de inşaat sektörünün 2012 yılında yaşadığı durgunluğun ise bir bakıma yapay olduğunu dile getiren Turpcu, geçen yıl konut kredisi faizlerinin yüzde 1.20 düzeylerine yükselmesine dikkat çekerek, aynı yılın sonunda faiz oranlarının indirilmesiyle birlikte satışlarda hareketliliğin başladığını ve o tarihlerden bugüne artarak devam ettiğini...