11 / 05 / 2024

Mütekabiliyet Körfez Ülkeleri

Mütekabiliyet Körfez Ülkeleri

Yılda 20 milyar dolar gelir getirecek yasanın geçmesiyle birlikte 'kapıda' bekleyen yabancılar da alım için satış ofislerini doldurmaya başladı

Kocaeli Körfez'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Kocaeli'ye bağlı Körfez'de kentsel dönüşüm çalışmaları aralıksız devam ediyor. Çalışmalar dahilinde 4 katlı binanın yıkımı gerçekleşti.

Körfez ülkeleri Avrupa'da gayrimenkule yatırım yapıyor!

Ortadoğu Araştırmaları Merkezi'nin (ORSAM) raporuna göre; Körfez ülkeleri Avrupa'da en çok gayrimenkul alanında yatırım yapıyor. 

Körfez ülkelerinden Türkiye'ye yatırım 5 yılda 2,5 milyar doları buldu!

A-S Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Akkuş, yaptığı açıklamada 2015-2019 döneminde Körfez ülkelerinden Türkiye’ye gelen doğrudan yatırım miktarının 2,5 milyar dolara ulaştığını dile getirdi.

Körfez Belediyesi'nden iş yerlerine yıkım kararı!

Kocaeli Körfez Yarımca Mimar Sinan Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde bulunan kira sözleşmeleri yenilenmeyen 3 iş yeri için yıkım kararı verildi.

Kocaeli Körfez'e ucuz konut müjdesi!

Körfez Barbaros Mahallesi’nde vatandaşlarla buluşan Ak Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye başkan adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, vatandaşlara konut müjdesi verdi.

Körfez GYO Yatırımcı İlişkileri Bölümü Yöneticisi Muhammet Uslu oldu!

Muhammet Uslu, Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yatırımcı İlişkileri Bölümü Yöneticisi ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi olarak atandı...

Yemenli yatırımcılardan Türkiye'de inşaat yatırımı!

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Körfez Ülkeleri Temsilciğinin programına katılan 50'ye yakın Yemenli iş insanları, Türkiye'de enerji, gıda ve inşaat alanında görüşmeler yaptıklarını kaydetti.

İsrail'den Körfez ülkelerine demiryolu projesi planı!

Tel Aviv yönetimi, uzun zamandır yapmayı planladığı İsrail ve Suudi Arabistan'ı kapsayan Körfez ülkeleri arasında demiryolu inşa edilmesine yönelik planını açıklayacak.

Körfez Termal Devre Mülk ekspertiz raporu 2018!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Körfez Termal Devre Mülk projesine ait ekspertiz raporunu KAP'ta yayınladı...

Körfez Termal Devre Mülk projesindeki 444 devre mülk 5,7 milyona satıldı!

Körfez GYO, Körfez Termal Devre Mülk projesinde yer alan toplam ekspertiz değeri 4 milyon 511 bin TL olan 444 adet devre mülkü Körfez Tatil Beldesi Turistik Tesisler ve Devre Mülk İşletmeciliği'ne KDV dahil 5 milyon 728 bin 677,33 TL'ye sattı...

Körfez GYO kar payı dağıtacak mı?

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) 2017 yılı kar payı dağıtımı hakkında açıklama yaptı. 

Körfez GYO 2017'de 63.3 milyonluk satım işlemi yaptı!

Körfez GYO 2017'de 63 milyon 364 bin 707,77 TL + KDV satım işlemi, 243 bin 402 TL + KDV kiralama işlemi gerçekleştirdi.

Körfez Termal Devremülk 2017 değerleme raporu!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Körfez Termal Devremülk tesislerinin 2017 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı.

Mütekabiliyet Körfez Ülkeleri Haberi

Mütekabiliyet Körfez Ülkeleri

Yılda 20 milyar dolar gelir getirmesi hedeflenen Mütekabiliyet Yasası yürürlüğe girdi. Yabancıların talebiyle inşaat sektörü kolları sıvadı. Sıra Körfez ülkelerinde tanıtım ve pazarlamaya geldi


Yabancıların mütekabiliyet (karşılıklılık) ilkesi gözetilmeden Türkiye'den konut satın almasına izin veren Mütekabiliyet Yasası, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yılda 20 milyar dolar gelir getirecek yasanın geçmesiyle birlikte 'kapıda' bekleyen yabancılar da alım için satış ofislerini doldurmaya başladı. İnşaat sektörü temsilcileri taleplerin geldiğini ve önemli satışların görüşme aşamasında olduğunu belirtiyor. Taleplerin kurumsal yatırımcılardan çok bireysel yatırımcılarda yoğunlaştığı belirtilirken hem oturum hem de yatırım için alımlar hedeflendiği bildirildi. Bununla birlikte inşaat şirketlerinin yurtdışındaki satış ofisi projeleri de realize olmaya başladı. Bazı şirketler ise yabancı emlak ofisleriyle ortaklığa gidip projelerini satışa hazırlanıyor. En fazla talep beklenildiği gibi Körfez, Ortadoğu...