03 / 05 / 2024

Mütekabiliyet ve bölgesel entegrasyon

Mütekabiliyet ve bölgesel entegrasyon

MİT Müsteşarı Hakan Fidan, makalesinde, Türkiye’nin bölgesinde ekonomik bir entegrasyonun geliştirmesi gerektiğini söylüyor. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise Diyarbakır’daki konuşmasında “Bölgesel Ekonomik Restorasyon"dan bahsetmişti...

Malatya, bölgesel tren seferleriyle Ankara-Sivas YHT'ye bağlanacak! 20 Haziran'dan itibaren yüzde 50 indirimli! 

TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Ufuk Yalçın, "20 Haziran tarihi itibarıyla hizmet vermeye başlayacak bölgesel tren seferleriyle Malatya'yı Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'na bağlayacağız" dedi ve hızlı tren ile Malatya-Sivas parkurunu birlikte kullananlara yüzde 50 indirim yapılacağını belirtti. 

Pırlanta tektaş, tasarım, baget ve reina küpelerde büyük fırsat! Zen pırlanta küpe 24 Eylül 2022 fiyat listesi

Pırlanta tektaş, tasarım, baget ve reina küpe almak isteyenler pırlanta küpelerin ne kadar olduğunu araştırıyor. Zen Pırlanta küpe almak isteyenlere büyük fırsat sunuyor. Peki Zen Pırlanta küpe fiyatları ne kadar? Zen'de pırlanta küpeler kaç TL? İşte Zen Pırlanta küpe 24 Eylül 2022 fiyat listesi.

Cengiz Yıldırım Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürü oldu!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bugünkü 31762 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Cengiz Yıldırım, Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürü oldu.

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Yönetmelik 2021!

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Yönetmelik 2021 bugünkü 31609 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM'de yasalaştı.

B.E.S.T Konut ve B.E.S.T Ticari Bina Sertifika Tanıtım Semineri 12 Mayıs'ta!

B.E.S.T Konut ve B.E.S.T Ticari Bina Sertifika Tanıtım Semineri 12 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

Lisanslı harita kadastro mühendisleri ve bürolarına ilişkin kanun teklifi yasalaştı!

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne, TBMM Genel Kurulu'ndan onay çıktı ve yasal hale geldi.

Lisanslı harita kadastro mühendisleri ve bürolarına yönelik teklif kabul edildi! 

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda kabul edildi. 

Lisanslı harita kadastro mühendisleri ve bürolarına yönelik teklif komisyonda!

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonundaki görüşmeleri başladı.

Ndk Metal Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Endüstri Ve Ticaret Serbest Bölge Şubesi açıldı!

Ndk Metal Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Endüstri Ve Ticaret Serbest Bölge Şubesi bugün Tuzla'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Melih Cevdet Yıldırım tarafından açıldı.

Çukurova Bölgesel Yatırım ve Kalkınma Planı ile inşaat ve fabrikalar hareketlenecek!

Çukurova Bölgesel Yatırım ve Kalkınma Planı hazırladıklarını dile getiren Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, "Yeni üretim bölgeleri belirleyip bu alanlarda yapılacak yatırımın şekline kadar bir plan hazırladık" dedi.

TOKİ Sekreterya ve Büro Hizmeti Alımı İşi ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Sekreterya ve Büro Hizmeti Alımı İşi (e-ihale) ihalesi bugün saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ sekreterya ve büro hizmeti alımı işi ihalesi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Sekreterya ve Büro Hizmeti Alımı İşi (e-ihale) ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

Mütekabiliyet ve bölgesel entegrasyon Haberi

Mütekabiliyet ve bölgesel entegrasyon


Emlak Kulisi için yaptığım bir değerlendirmede “21.Yüz yıl, Osmanlı’dan ayrılan ülkelerin toparlanma yüz yılı olacak. Geleceğe yönelik hazırlanan raporlarda, Türkiye’nin yükselen bir ülke olacağı öngörülüyor. Türkiye yalnız başına yükselemez. Türkiye, hinterlandındaki ülkelerle birlikte yükselecek. Türkiye, Asya ve Afrika kıtalarında kalan tarihi değerlerine, dostluklarına, akrabalarına ne kadar sahip çıkabilirse o kadar yükselecek…” demiştim…

Türkiye, bölgesindeki ülkelerle ekonomik restorasyon adı altında ekonomik entegrasyona hazırlanıyor… 11 Nisan 2013 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan “Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu” bu fikrin altyapısıdır. Kanun çerçevesinde Göç İdaresi Genel Müdürlüğü kuruldu. Kanuna göre, Türkiye’den taşınmaz alan, bilimsel amaçlı bulunan, ticaret amaçlı bulunan, turizm amaçlı bulunan vs… yabancılara her yıl yenilenmek şartıyla süresiz oturma izni verilecek… 


“Ekonomik Restorasyon” ve “Ekonomik Entegrasyon”un olabilmesi için öncelikle Türkiye’nin yabancıyla muhataplığında, hukuksal altyapısı...