28 / 04 / 2024

mütekabiliyet yasası uğur dumankaya

mütekabiliyet yasası uğur dumankaya

Nihat Zeybekci’nin yabancılara konut satışının döviz kazandırıcı hizmet kapsamına alınması için bakanlık olarak çalıştıklarını söylemesi sektöre umut yarattı. Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Türkiye Sigorta Birliği’nin yeni Başkanı açıklandı! Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, TSB Başkanı oldu!

Türkiye Sigorta Birliği’nin (TSB) Olağanüstü Genel Kurulu’nda yapılan seçimler ile sigortacılar yeni başkanını seçti. TSB Başkan Yardımcısı olan Uğur Gülen, birliğin Başkanlık görevine seçildi.

İktidar kaynaklarından aldım haberi dedi! Uğur Dündar çok gizli tutulan dolar planını açıkladı

Ünlü gazeteci Uğur Dündar, doların nereye kadar yükseleceğini ve sonrasında neler olacağını açıkladı. İşte detaylar…

Yüksek İnşaat Mühendisi Turan Uğur vefat etti!

İstanbul Teknik Üniversitesi 1964 mezunu Yüksek İnşaat Mühendisi Turan Uğur hayatını kaybetti. Ailesi taziye ilanı yayınladı.

İnşaat Yüksek Mühendisi Uğur Dinçer vefat etti!

İnşaat Yüksek Mühendisi Uğur Dinçer hayatını kaybetti. 

Uğur İbrahim Altay: Türkiye'nin en güzel kentsel dönüşümü Konya'da!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kentte devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarının son durumu hakkında bilgi paylaştı. 

Uğur Okulları'ndan 500 milyon liralık yeni yatırım!

Uğur Okulları Genel Müdürü Nevzat Kulaberoğlu, 2019-2020 eğitim öğretim yılı için toplamda yaklaşık 500 milyon liralık yeni yatırım yaptıklarını söyledi.

İnşaat mühendisi Uğur Ersoy'dan çarpıcı deprem uyarısı!

Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisleri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Ersoy, Gaziantep'te verdiği "Ülkemizde Deprem Sorunu Üzerine İnceleme" konulu seminerde çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Ahmet Edip Uğur: Bir metrekare yer aldıysam istifa etmeye hazırım!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, 1/5000 planı ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “1 metrekare yer aldıysam istifa etmeye hazırım." dedi.

Mütekabiliyet yasası yabancıların Türkiye'ye ilgisini artırdı!

15 yıldır gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren ve gayrimenkul danışmanlık şirketi kuran Eyyup Albayrak, mütekabiliyet yasasının çıkmasıyla yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilgisi artırdığını dile getirdi.

Ahmet Edip Uğur: Balıkesir projelerle marka şehir olacak!

Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği’nin onur konuğu oldu. Uğur, “İlimizin dört bir yanına yapacağımız projelerimiz ile Balıkesir’i uçuracağız. Marka şehir yapacağız” dedi.

Şehit Üsteğmen Uğur Taşçı’nın evi ailesine teslim edildi!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, anne ve babası için aldığı evi restore edemeden şehit düşen Üsteğmen Uğur Taşçı’nın yarım kalan hayalini tamamladı. Şahin, restore ettirdiği evin anahtarını şehidin ailesine teslim etti.

Şehit Üsteğmen Uğur Taşçı’nın evi yenilendi!

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde şehit olan Nizipli Üsteğmen Uğur Taşçı’nın babasına hediye etmek için satın aldığı evi restore edemeden şehit düşmüştü. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, o evi restore ettirerek şehidin ailesine teslim edecek.

Hüsnü Uğur: Kentsel dönüşümün temel hedefi korumaktır!

Zirve Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Hüsnü Uğur, "Kentsel alanların özelliklerinin bir veya birkaçını yitirdiği zaman şehirlerin fiziksel, sosyal, kültürel ve işlevsel korunması bağlamında kentsel dönüşüm yapılmalıdır" dedi.

mütekabiliyet yasası uğur dumankaya Haberi

mütekabiliyet yasası uğur dumankaya

Yabancıya konut satışının 2016’da 10 milyar dolara ulaşması öngörülürken, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin yabancılara konut satışının döviz kazandırıcı hizmet kapsamına alınması için bakanlık olarak çalıştıklarını söylemesi sektör temsilcilerinde umut yarattı.


Konuyla ilgili açıklama yapan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, inşaat sektörü olarak ülkenin marka değerini ihraç ettiklerini belirterek “Mütekabiliyet Yasası’ndan bu yana sektör yabancıya satışlar noktasında önemli bir sınav verdi ve kısa bir süre içerisinde ürettiğimiz değerlerin ihracına başladık. Sektörün önemli bir ihracat kalemi ortaya koyduğunu söylersek yanılmış olmayız. Ülkeye döviz girdisi sağlayan sektörümüzün ihracat teşviklerinden yararlanması noktasında planlamalarının olduğunu ifade etmeleri bizim açımızdan oldukça olumlu bir sonuç”...