09 / 01 / 2025

mütekabiliyetin eksikleri

mütekabiliyetin eksikleri

Mütekabiliyet yasası çıktı. Konut geliştirici şirketler yabancı/Arap alıcı bekliyor. Başbakanın Afrika seyahatleri ile gözler Afrika’ya da çevrildi. Türk Cumhuriyetlerinden de gelecek olanlar var. Ama istenilen oranda gelmiyorlar.

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılmalı!

Türkiye deprem kuşağında yer alan bir ülke. 1999 yılından bu yana da hem hukuki hem idari tedbirler alanında birçok ilerleme kaydedildi. Ülkede kentsel dönüşüm eksikleri bir an önce tamamlanmalı.

Konut yatırımı yapmanın artıları ve eksikleri!

Konut yatırımlarının geri dönüş süreleri uzadı. Geri dönüş süresi İstanbul için 26 yıl, Ankara için 25 yıl, İzmir için 24 yıl olarak hesaplandı. Peki, yatırım amaçlı konut alımının avantajı nedir? İşte o haber...

ASÜ Mühendislik Fakültesi binasının eksikleri gideriliyor!

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, tadilatta olan eski Mühendislik Fakültesi binasını inceledi. Binanın bir bölümünün Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, bir bölümünün ise Sağlık Yüksekokulu olarak kullanılacağını belirtti.

Yusuf Ziya Yılmaz Samsun’un tek akıllı ve engelsiz müzesini inceledi!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun’un tek akıllı ve engelsiz müzesini ziyaret etti. Eksikleri ve yapılabilecek düzenlemeleri inceledi.

Vodafone Arena Mart'ta mı açılacak?

Siyah-beyazlı yöneticiler, “Stadı maç oynanabilecek duruma getirelim ve açalım. Sonra eksikleri göre göre giderelim” görüşünde birleşti. Yönetimin amacı martın ilk haftası oynanacak Eskişehir maçına Vodafone Arena’da çıkmak.

Mütekabiliyetin etkisinin görüleceği bir yıl olacak!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Ömer Faruk Çelik, TÜİK'in bu yıl için tespit ettiği 3. çeyrek sonuçlarının da 831 bin adetlik satış rakamına ulaşıldığını gösterdiğini söyledi.

Haluk Sur: Gayrimenkulde yabancı alımları yılı 5 milyar dolara kapatır!

GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sur,"Türkiye, geçen yıl itibarıyla gayrimenkulde yabancı alımlarını 3,7- 3,8 milyar dolar mertebesinde gerçekleştirdi. Bunda mütekabiliyetin payı çok'' dedi.

Haluk Sur: Geçen yıl gayrimenkulde yabancı alımları 3,8 milyarı doları buldu!

GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sur "Türkiye, geçen yıl itibarıyle gayrimenkulde yabancı alımlarını 3,7- 3,8 milyar dolar mertebesinde gerçekleştirdi. Bunda mütekabiliyetin payı çok" dedi.

Aziz Kocaoğlu: İzmir ulaşım sisteminde yeni düzenlemenin eksikleri olabilir!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ulaşımda yeni düzenlemenin eksikleri olabileceğini ve konuyla ilgili gerekli tedbirleri aldıklarını belirtti.Kocaoğlu, ulaşım düzenlemesi ve metro tartışmalarına ilişkin açıklamada bulundu.

Özen Kuzu: Mütekabiliyetle sektör büyür!

Özen Kuzu, Mütekabiliyetin sektörü hareketlendirdiğini ve pazarın 2014'te daha da ivme kazanacağını belirterek 5-10 milyar dolar kaynak getirişi olur dedi. 2014 yılında Mütekabiliyet Yasası dahilinde inşaat sektörünün daha da hareketleneceğini söyledi...

Hakkaniyetli bir “Mütekabiliyet” yok!

Türkiye ile yabancılar arasında hakkaniyetli bir mütekabiliyetin olmadığını belirten Has Mimarlık Kurucu Ortağı Ayşe Hasol Erktin, “Yabancı mimarlar Türkiye’ye geldiğinde çok rahat çalışıyorlar ama biz gittiğimizde bir sürü engelle karşılaşıyoruz” dedi...

İnanç Kabadayı: Mütekabiliyetin eksikleri giderilmeli!

Ege Yapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, çıkarılan mütekabiliyet yasası hakkında eksiklerin giderilmesi gerektiğini söyledi...

Gayrimenkulcüler mütekabiliyetin yürürlüğe girmesini bekliyor!

Geçtiğimiz mayıs ayında çıkan Mütekabiliyet Yasası kapsamında yabancıya 3 milyar dolarlık satış bekleyen gayrimenkulcüler yasayla ilgili yönetmeliğin bir türlü Bakanlar Kurulu'ndan geçmemesi nedeniyle sıkıntılı

mütekabiliyetin eksikleri Haberi

mütekabiliyetin eksikleri


Konut sektörünün gözü kamuda. Kamu, acaba ne zaman insafa gelip adım atacak diye sessizce bekliyorlar… Kamu harekete geçmeden kimsenin yapacağı da bir şey yok…


Başbakan, önce 2023 “ekonomik” vizyonunu hedef gösterdi. Sonra ise 2071 Osmanlı ve Selçuklu “medeniyeti”ni hedef gösterdi… Bu yönde adımlarını da atıyor. Bu yönde yasa da çıkartıyor. Ama kamunun bürokratları bekliyor... Sanki ayak diretir gibi… Konut sektörünün elinde bir milyona yakın stok var. Bunlara yabancı alıcı lazım. Sektör sıkıntıda… 


Bu yüzyılda, Türkiye “göç” ile tanışacak… Hem de parası olanların “göç”ü ile… Geçen yüzyıl boyunca Avrupa ve ABD, bu göç olayını yaşadı. Buna yönelik kurumsal yapılarını kurdular. Yatırımcıları çektiler. Türkiye ise mütekabiliyet yasasını çıkartmakla bu işin olacağını sanıyor. Ama öyle değil. Çıkan yasa eksik. Konut alanlar eğer uzun süreli...