26 / 11 / 2024

mutlak tarım arazisinin bölünmesi

mutlak tarım arazisinin bölünmesi

Mutlak tarım arazileri, özel ürün arazileri, dikili tarım arazileri ile sulu tarım arazileri tarımsal üretim amacı dışında kullanılamıyor. Peki mutlak tarım arazisi satışı nasıl yapılır?

Arazi yatırımcıları dikkat! Tarım arazisi imara nasıl açılır?

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda  imarsız kuru tarım arazisinin imarlı arsa parseline dönüşme sürecini anlattı. İşte o paylaşım…

2 yıl işlenmeyen tarım arazileri kiraya verilecek! 3 şehir büyüklüğündeki arazi, üretime kazandırılacak!

TBMM 27'nci Dönem Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç yaptığı açıklamada üst üste 2 yıl işlenmeyen tarım arazilerinin kiraya verilmesiyle 3 ilin tarım arazisi kadar bir arazisinin üretime katabilme olanağımız oluşacağını söyledi.

Hazineye ait 1,3 milyar metrekare tarım arazisi 80 bin çiftçiye kiraladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Hazine'ye ait 1,3 milyar metrekare tarım arazisinin 10 yıl süreyle 80 bin çiftçiye kiralandığını duyurdu.

Konya'da tam 772 bin 263 metrekarelik toprak yabancıların oldu! Yabancılara en çok tarım arazisi satılan kent!

1 Ocak 2022 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasında 5 milyon 219 bin 309 metrekare tarım arazisinin yabancılara satıldığı açıklandı. İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman, Konya'nın yabancıya toprak satışında ilk sırada olduğunu belirtti. 

2027’ye kadar iş alanlarında en yüksek büyüme eğitim, tarım ve ticarette olacak!

Dünya Ekonomik Forumu’nun hazırladığı, ‘2023 İşlerin Geleceği Raporu’na göre, iş alanlarında 2027 yılına kadar en yüksek mutlak büyümenin eğitim, tarım ve dijital ticarette olacağı öngörülüyor.

2022'de 5 milyon 219 bin 309 metrekare tarım arazisi yabancılara satıldı! İlk 3'te Ürdün, Filistin ve İsrail var!

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz sene 5 milyon 219 bin 309 metrekare tarım arazisinin yabancılara satıldığın belirtti. En çok taşınmaz alan ilk 3 ülke Ürdün, Filistin ve İsrail olarak belirlendi. 

Hasan Tok: Ergene'deki arazi mutlak koruma alandır!

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Tok, Çorlu/Ergene kesimindeki Marmaracık köyü sınırlarında bulunan tarım arazisinin mutlak koruma alanı olduğunu dile getirdi. Hürriyet köşe yazarlarından Yalçın Bayer söz konusu araziyi kaleme aldı.

İznik'te son beş yılda statüsü değiştirilen tarım arazileri mecliste!

Bursa'nın İznik ilçesinde on beş dönümlük tarım arazisinin imara açılması ve ilde son beş yılda statüsü değiştirilen tarım arazileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Sarıbal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye'deki tarım arazilerinin yüzde 15’i ipotekli!

Türkiye’deki toplam 266 milyon 766 bin 913 dekar tarım arazisinin yüzde 15’lik kısmı, yani 39 milyon 474 bin 630 dekarı ipotek altında.

391 bin 330 dekar tarım arazisi toplulaştırıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, 391 bin 330 dekar tarım arazisinin toplulaştırıldığını söyledi.

709 bin hektar tarım alanı bölünmeden kurtuldu!

Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım Arazileri Miras Takip Sistemi sayesinde yüzbinlerce hektar tarım arazisinin miras yoluyla bölünmesinin önüne geçildi. 

Samsun'daki Veteriner Tarım Meslek Lisesi arazisinin akıbeti TBMM'de!

Samsun'daki Veteriner Tarım Meslek Lisesi arazisinin akıbetine meclis gündeminde konu oldu. CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Türkiye'deki tarım arazilerinin 5'te biri toplulaştırıldı!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye'de son 15 yılda yürütülen çalışmalarla 5 milyon hektar tarım arazisinin toplulaştırılması sağlandı.

mutlak tarım arazisinin bölünmesi Haberi

mutlak tarım arazisinin bölünmesi

Mutlak tarım arazisi satışı!

Mutlak tarım arazisi, Bitkisel üretimde; toprağın fiziksel, kimyasal ve biyolojik özelliklerinin kombinasyonu yöre ortalamasında ürün alınabilmesi için sınırlayıcı olmayan, topografik sınırlamaları yok veya çok az olan; ülkesel, bölgesel veya yerel önemi bulunan, hâlihazır tarımsal üretimde kullanılan veya bu amaçla kullanıma elverişli olan arazileri olarak ifade ediliyor.


Mutlak tarım arazileri, özel ürün arazileri, dikili tarım arazileri ile sulu tarım arazileri tarımsal üretim amacı dışında kullanılamaz. Ancak, alternatif alan bulunmaması ve Kurulun uygun görmesi şartıyla;

             

a) Savunmaya yönelik stratejik ihtiyaçlar,

             

b) Doğal afet sonrası ortaya çıkan geçici yerleşim yeri ihtiyacı,

             

c) Petrol ve doğal gaz arama ve işletme faaliyetleri,

           ...