21 / 05 / 2024

muttalipte araziler mi var

muttalipte araziler mi var

AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunurken, 1/25 binlik planlar konusunda da Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e sert tepki gösterdi.

2b işgalcileri ecrimisil ödeyecek mi?

6831 sayılı Orman Kanununun değişik 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (B) bendine göre orman sınırları dışına çıkarılmış araziler 2b olarak biliniyor. Peki, 2b işgalcileri ecrimisil ödeyecek mi?

Emlak vergisi cumartesi günü ödenir mi?

Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Emlak vergisini gayrimenkul sahipleri ödüyor. Peki, vergi ne zaman ödenir? Emlak vergisi cumartesi günü ödenir mi?

Emlak vergisini intifa hakkı sahibi mi öder?

Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler için emlak vergisi ödeniyor. Vergiyi taşınmazın sahibi ödüyor. Peki taşınmazda intifa hakkı sahibi varsa ne olur? Emlak vergisini intifa hakkı sahibi mi öder?

Köyde emlak vergisi ödenir mi?

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm bina ve araziler vergiye tabi tutuluyor. Peki, köyde yer alan arsa, arazi ve binalara emlak vergisi ödenir mi? Köyde emlak vergisi ödenir mi?

Hisseli tarla satılabilir mi?

Tarımsal araziler ile ilgili alınan kararlar neticesinde, tarım arazilerinde bölünemez büyüklüklerin altında bir parsel oluşturulamıyor. Peki, hisseli tarla satılabilir mi? Hisseli tarla nasıl satılır? İşte yanıtı..

2b arazi başkasına devredilebilir mi?

Orman vasfını yitirmiş olan kullanılmayan araziler 2b araziler olarak ifade ediliyor. 2b arazilerin satışı rayiç bedelleri üzerinden gerçekleştiriliyor. Peki, 2b arazi başkasına devredilebilir mi?

Kiracı evden çıkarken kira verir mi?

Kontrat süresi biten kiralamalarda, kiracı evden çıkarken kira verir mi? Depozito kira yerine sayılır mı? İşte Türk Borçlar Kanunu kapsamında yer alan kiracının güvence olarak verdiği depozito...

Bağdat Caddesi Sulukule gibi mi olacak?

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Gila Benmayor bugünkü köşe yazısında Bağdat Caddesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarını ele aldı. Benmayor yazısında, Bağdat Caddesi Sulukule gibi mi olacak sorusunu sordu...

Emlak vergisi kiracı öder mi?

Konutunuzda bir kiracının olması durumunda, emlak vergisinin de mükellefi değişiyor mu? Emlak vergisi kiracı öder mi? Yoksa kiracı olsa bile vergi mükellefi ev sahibi mi oluyor?

Kiracılar emlak vergisi öder mi?

Bir daireniz olduğunu ancak, maliki olduğunuz bu dairede kiracınızın yaşadığını farz edelim. Bu durumda emlak vergisini kim öder? Kiracılar emlak vergisi öder mi? İşte yanıtı...

Konut fiyatları yükselir mi?

En çok merak edilen konulardan biri olan “Konut fiyatları yükselir mi” sorusuna GYODER Başkanı Aziz Torun’dan yanıt geldi. Torun, fiyatlarda bir artış beklemediğini aksine talepteki azalmaya bağlı olarak fiyatların düşebileceğini söyledi…

Emlak vergisi kredi kartıyla ödenir mi?

Emlak vergisi kredi kartıyla ödenir mi?: Bina, arsa veya arazinin bulunduğu belediyenin veznelerinden, belediyenin vermiş olduğu hesap numarasıyla banka şubelerinden yada belediyenin resmi web sitesinden kredi kartıyla ödenebiliyor...

Boğaz'ı tüpte geçmek klostrofobik mi?

Sabah Gazetesi Yazarı Nur Çintay Marmaray hakkında düşüncelerini ayzdı. Hayal bile edilemeyecek o dakikalar hakikat mi? Boğaz'ı tüpte geçmek klostrofobik mi? Yenikapı istasyon mu, müze mi?

muttalipte araziler mi var Haberi

muttalipte araziler mi var

İl Başkanı Dündar Ünlü ile ilgili düzenlediği basın toplantısında Harun Karacan, 1/25 binlik imar planları ve Yılmaz Büyükerşen’in açıklamalarının sorulması üzerine 2 Eylül’ün derlediği habere göre şunları söyledi: “1/25 binlik planlar, Eskişehir’in en az 40-50 yılını, bizden sonraki kuşağın çocuklarını bile ilgilendirecek planlardır. AK Parti’de bakanımız, milletvekilleri, il başkanı, meclis üyelerimizin de aynı görüşü paylaşacağına yürekten inanıyorum. Sayın bakanımız, başkanımız aynı görüşteyiz. Bunlar bizden sonra gelecek kuşakları da ilgilendiren planlardır. Sanki biz 25 binlik planlara karşıymışız gibi kasıtlı bir algı yaratılmaya çalışıyor. Siyaseten yaratılmak istenen yanlış bir algıdan ibarettir. Bu algıyı yaratma peşinde koşanlar, buna harcadıkları enerjiyle, düzgün, halkın menfaatine olan, mağdur etmeyen, tüm kesimlerin düşüncelerinin yansıdığı bir plan yapmış olsalardı, bugün bunu tartışmamış olacaktık. Sözünü ettiğim algıyı oluşturmak...