30 / 04 / 2024

Harun Karacan 'Muttalip'te araziler var' iddiasını yanıtladı!

Harun Karacan 'Muttalip'te araziler var' iddiasını yanıtladı!

AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunurken, 1/25 binlik planlar konusunda da Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e sert tepki gösterdi.



İl Başkanı Dündar Ünlü ile ilgili düzenlediği basın toplantısında Harun Karacan, 1/25 binlik imar planları ve Yılmaz Büyükerşen’in açıklamalarının sorulması üzerine 2 Eylül’ün derlediği habere göre şunları söyledi: “1/25 binlik planlar, Eskişehir’in en az 40-50 yılını, bizden sonraki kuşağın çocuklarını bile ilgilendirecek planlardır. AK Parti’de bakanımız, milletvekilleri, il başkanı, meclis üyelerimizin de aynı görüşü paylaşacağına yürekten inanıyorum. Sayın bakanımız, başkanımız aynı görüşteyiz. Bunlar bizden sonra gelecek kuşakları da ilgilendiren planlardır. Sanki biz 25 binlik planlara karşıymışız gibi kasıtlı bir algı yaratılmaya çalışıyor. Siyaseten yaratılmak istenen yanlış bir algıdan ibarettir. Bu algıyı yaratma peşinde koşanlar, buna harcadıkları enerjiyle, düzgün, halkın menfaatine olan, mağdur etmeyen, tüm kesimlerin düşüncelerinin yansıdığı bir plan yapmış olsalardı, bugün bunu tartışmamış olacaktık. Sözünü ettiğim algıyı oluşturmak isteyenlerin bu uğurda yalana, dolana başvurmasını da maalesef kabullenemiyorum. Bu yalanlardan biri de, Büyükşehir Belediye Başkanı’nın, Muttalip’te yerlerimin olduğu, bu nedenle, önceki 1/25 binlik planlara itiraz ettiğim, bu yüzden de planları iptal ettirdiğim yalanıdır” dedi.


“ŞAHSIMIN, AİLEMİN, ŞİRKETLERİMİN, BİRİNCİ VE İKİNCİ DERECE AKRABALARIMIN…”

Karacan, “Tabi ki, aslında bu söylediği de yeni bir şey değil. Ben Ticaret Odası Başkanlığı da yaptım. 13 bin küsur üyem vardır. Büyükşehir Belediye Başkanı da o dönemden beri aynı türküyü söyleyip duruyor. Bu hususta ya kendisini kandıranlar var. Ya da kendisini böyle avutuyor. Ya da canı böyle olmasını istiyor. Artık o halkımızın takdiridir. Ben bu konuda Ticaret Odası Başkanlığım döneminde de açıklama yaptım. Bir kez daha söyleyeyim. Benim, şahsımın, ailemin, şirketimin, birinci derece akrabalarımın, ikinci derece akrabalarımın adına kayıtlı tapusu olan Muttalip’ta 1 metrekare dahi arsam yoktur” dedi.


“EĞER 1 METREKARE YER BULURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINA HEDİYE EDECEĞİM”

Karacan, “Eğer söz konusu bölgede… 50 yaşındayım. 50 yıllık süreç içinde, o bölgede adıma ve ailem adına kayıtlı 1 metrekare dahi yer bulursa, ki Tepebaşı Belediyesi kayıtlarından bakabilir, Büyükşehir Belediye Başkanı’na orayı hediye edeceğim. Huzurlarınızda tahahhüt ediyorum. Daha ne yapayım” diye konuştu.


“BİRLİK VE BERABERLİĞİ BOZMAYA YÖNELİK BİR TAVIR”

Ben Ticaret Odası Başkanıydım. 13 bin üyem vardı. Onların menfaati için ne yapmam gerekirse onu yaptım. Eskişehir’in yararına olan her şeyin yanındayım. Buna kimse üzülecekmiş, darılacakmış hiç öyle bir derdim yok. Bu hepimizi ilgilendiriyor. Büyükşehir Belediye Başkanının temcit pilavı gibi, “Harun’un Muttalip’te yerleri vardı, o yüzden planları iptal ettirdi” demesi artık iftiraya girmektedir. En başından bu yana gösterdiği bu anlamsız tavır, Eskişehir için birlik ve beraberlik adına gösterdiğimiz, CHP milletvekilleri ile de gösterdiğimiz yaklaşımı bozmaya yönelik bir tavır olarak algılıyorum” dedi.


“BEN İPTAL ETMEDİM, YARGI İPTAL ETTİ”

Karacan, “1/25 binlik planları da ben iptal etmedim, meclis etmedi, mahkeme iptal etti o dönemde.Sonuçta bu bir yargı kararıdır. Hukuku ağzından düşürmeyenler, mahkemenin verdiği kararı benim üzerimden eleştirmesine de bir anlam veremiyorum. Keşke mahkemenin eksik veya yanlış bulduğu hususlar olmasaydı da, bu planlara itiraz bile edilmeseydi. Keşke kentin 50-60 yılını belirleyecek planlar kimseyi mağdur etmeyecek planlar olsaydı” diye konuştu.


“KOMİK BİR TEHDİT”

Karacan, “Bu kentteki herkesin bu konuda görüşleri olabilir. Bu planlar bu şehirde yaşayan herkesi ilgilendirmektedir. Kurumları da ilgilendirmektedir. Kendisi hatırlarsınız, belki unutmuş olabilir, ona da hak veriyorum, Fabrikalar bölgesinin planları yapılırken, Yunus Emre Kültür Merkezi’nde bir toplantı yapılmıştı. O zaman orada Büyükşehir Belediye Başkanı, “Planlama yapılması sadece meclis üyelerinin bilgisine ve inisiyatifine bırakılmayacak kadar önemlidir” demişti, bu da kendisinin ifadesidir, o zaman büyükşehir belediye başkanı değildi. Son günlerde bir yazı gördüm gazetelerde… “En kötü plan bile plansızlıktan iyidir” diye… Demek yerine bence, en iyi planı ortaya koymamak bana göre daha kötü durumdur. Söz konusu planlara karşı çıkanları, 250 bin gazete çıkararak halka şikayet edeceğini söylemek de, hem fuzuli, hem de komik bir tehditten ibarettir. Tavsiyemiz, çıkaracağı gazete sayını Eskişehir nüfusu ile aynı oranda tutması. Bu komik tehdit, Büyükşehir Belediyemizin kaynaklarının bir hayli fazla olduğunu göstermektedir. Ticaret Odası Başkanlığım süresinde, Büyükşehir Belediye Başkan adaylığımda, milletvekilliğim öncesi ve sonrasında, şahsım olarak son derece saygılı bir üslup göstermeye gayret ettim. Üslubumu bozma, polemik yaratma ve kavga etmeye niyetim yok. Kişilerden ziyade şehrimizin menfaatleri ön plandadır. Kim ne derse desin, asılsız söylem ve iftiralarla, Eskişehir’e hizmet etme yolunda kimse bizi alıkoyamaz” dedi.


Eskişehir Anadolu


Geri Dön