02 / 05 / 2024

Muvakkat tescil harcı

Muvakkat tescil harcı

Muvakkat tescil harçları, 2016 yılında uygulanacak tapu ve kadastro işlemlerinden alınacak harçlar dahilinde yer alıyor. Peki, muvakkat tescil harçları 2016 ne kadar oldu?

Muvakkat tescil harçları 2014!

2014 yılında uygulanacak tapu ve kadastro harçlarına göre Medeni Kanunun 921 inci maddesi gereğince yapılacak tescillerde kayıtlı değer üzerinden binde 2,27 oranında harç tahsil edilecek...

Kira şerhi tapu harcı 2022!

Gayrimenkul kira anlaşmalarında imzalanan kira sözleşmesi, tapuya tescil edilebiliyor. Peki, kira şerhi tapu harcı 2022 ne kadar?

Kira şerhi tapu harcı 2017!

Ev ve işyeri kiralamak isteyenler ile mal sahipleri arasında yapılan kira sözleşmesi, resmi belge niteliğinde olup tapuya tescil edilebiliyor. İşte kira şerhi tapu harcı 2017..

Muvakkat tescil harçları 2016!

Muvakkat tescil harçları, 2016 yılında uygulanacak tapu ve kadastro işlemlerinden alınacak harçlar dahilinde yer alıyor. Peki, muvakkat tescil harçları 2016 ne kadar oldu?

Tapu tescil davası harcı ne kadar?

Tapu kütüğünde kayıtlı olmayan bir taşınmazı davasız ve aralıksız olarak yirmi yıl süreyle ve malik sıfatıyla zilyetliğinde bulunduran kişi, mülkiyet hakkının tapu kütüğüne tescil edilmesini isteyebiliyor. Peki, tapu tescil davası harcı ne kadar?

Tapu harcı ödemeleri nasıl yapılır?

Taşınmaz mal devirlerinde işlemin tamamlanması ve tapunun alıcı adına tescil edilmesi için harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, tapu harcı ne kadar? Tapu harcı ödemeleri nasıl yapılır?

Kadastro harcı nereye ödenir?

Kadastro işlemlerinde tapu siciline tescil edilen bazı gayrimenkullerde kayıtlı değer üzerinden harç ödemesi yapılıyor. Peki, kadastro harcı nereye ödenir? Kadastro harçları ne kadar?

Tapu ifraz harcı 2015 oranları!

Tek parselden oluşan arsanın birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne ayrı ayrı tescil edilmesi işlemine tapu ifrazı deniyor. İfraz işlemi için ifraz harcının ödenmesi gerekiyor. İşte, tapu ifraz harcı 2015 oranları!

Organize sanayi bölgelerinde tapu harcı!

Organize Sanayi Bölgesinde bir taşınmazın şirket adına yapılacak tapu tescil işleminden dolayı harç aranılıp aranılmayacağı, merak edilen hususlar arasında yer alıyor. Peki, organize sanayi bölgelerinde tapu harcı ödenir mi?

Cins tashihi harcı 2015!

Tapu kütüğünde kayıtlı bir taşınmazı niteliğinin değiştirilerek, bir başka nitelikteki tapu kütüğünde tescil edilmesi yani cins tashihi için ödenecek bir harç bedeli bulunuyor.İşte cins tashihi harcı 2015!

Tapuda takas harcı!

Tapu takas işlemlerinin tapu müdürlüklerinde tescil edilmesi gerekiyor. Tarafların aralarında anlaşarak tapu müdürlüğüne başvuru yapması gerekiyor. Peki, tapuda takas harcı ne kadardır? İşte, tapuda takas harcı 2015!

Faizsiz konut kredisinde tapu harcı muafiyeti!

2985 sayılı Toplu Konut Kanununun Ek 2 nci maddesi kapsamında kullandırılacak kredilerle ilgili ipotekler ile bu konutların tapuya tescil işlemi, harçtan muaf tutuluyor. İşte konut kredisi tapu harcı muafiyeti..

Ferdileşme tapu harcı 2014!

Ferdileşme işlemi, kooperatifin ortaklarına dağıtacağı gayrimenkullerin ortaklar adına tescil edilmesi oluyor. Peki, ferdileşme nasıl yapılır? Ferdileşme tapu harcı ne kadar? İşte ferdileşme tapu harcı 2014 oranları...

Tapuda ifraz harcı oranı nedir?

Tapuda ifraz işlemi tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmaz malın düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilmesine deniyor.Peki, tapuda ifraz harcı oranı nedir?

Muvakkat tescil harcı Haberi

Muvakkat tescil harcı

Muvakkat tescil harçları 2016!

Muvakkat tescil harçları, 2016 yılında uygulanacak tapu ve kadastro işlemlerinden alınacak harçlar dahilinde yer alıyor. 


Harçlar listesine göre, Medeni Kanunun 921 inci maddesi gereğince yapılacak tescillerde kayıtlı değer üzerinden binde 2,27 oranında harç tahsil ediliyor.


Muvakkat tescil harçları:

Medeni Kanunun 921 inci maddesi (22/11/2001 gün ve 4721 sayılı Türk Medeni Kanununun 1011 inci maddesi) gereğince yapılacak tescillerde kayıtlı değer üzerinden (Binde 2,27)


9.Mal birliği ve mal ortaklığının, mukaveleden mütevellit şüf'a, iştira ve vefa haklarının, aile yurtlarının mutlak veya nakil ile mükellef mirasçı nasbının sicile şerhinden veya tescilinden kayıtlı değer üzerinden (Binde 6,83)


10.Adi veya hasılat kira mukavelelerinin tapu siciline şerhinde mukavele müddetine göre hesaplanacak kira toplamı ve mukavele mevcut değilse veya mukavelede müddet belirtilmemişse bir...