03 / 05 / 2024

Muvakkat tescil nedir

Muvakkat tescil nedir

Muvakkat tescil harçları, 2016 yılında uygulanacak tapu ve kadastro işlemlerinden alınacak harçlar dahilinde yer alıyor. Peki, muvakkat tescil harçları 2016 ne kadar oldu?

Yolsuz tescil nedir?

Gayrimenkul tescil edilmesi işlemlerinde "Yolsuz tescil" terimi sıkça duyuluyor. Bu işlemlerde tespit edilen haksız kazanç sonrası mahkeme süreci başlar. Peki, Yolsuz tescil nedir? İşte detaylar...

Tapu tescil belgesi nedir? Nasıl alınır?

Tapu tescil belgesi, özellikle de öğrencilerin burs alma işlemlerinde talep edilen şartlardan biridir. Bu belgenin durumuna göre bursun verilip verilmeyeceğine karar verilmektedir. Peki tapu tescil belgesi nedir ve tapu tescil belgesi nereden ve nasıl alınır? İşte bu belge ile ilgili bilgiler...

Tapu iptal ve tescil davası nedir?

Tapu iptal ve tescil davası, gayrimenkul hukuku alanında sıkça kullanılan bir terimdir. Bu dava türü, taşınmazın aykırı işlemler yapılması durumunda açılır. Taşınmazın kullanımını, sahibini ve iptalini etkilediği için önemlidir. Peki tapu iptal ve tescil davası neden açılır?

Tapu iptal ve tescil davası nedir, nasıl açılır?

Tapu iptal ve tescil davası konusu itibariyle gayrimenkulün ayni hakkına ilişkin bir dava olarak biliniyor. Peki, Tapu iptal ve tescil davası nedir, nasıl açılır? İşte tüm detaylar...

Tapu İptal ve Tescil Davası nedir?

Tapu iptal ve tescil davası konusu itibari ile taşınmazın ayni hakkına ilişkin bir dava olarak karşımıza çıkıyor. Tapu İptal ve Tescil Davasına dair merak edilenlerin tümünü sizler için derledik...

Tapu iptali ve tescil davası zamanaşımı 2021!

Tapuya kayıtlı olmayan taşınmaz malların tescil edilebilmesi için Asliye Hukuk Mahkemelerinde dava açılabiliyor. Peki tapu tescil davası zamanaşımı süresi nedir? İşte tapu iptali ve tescil davası zamanaşımı 2021...

Muvakkat tescil harçları 2016!

Muvakkat tescil harçları, 2016 yılında uygulanacak tapu ve kadastro işlemlerinden alınacak harçlar dahilinde yer alıyor. Peki, muvakkat tescil harçları 2016 ne kadar oldu?

Arsa ifrazı nedir?

İfraz; tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir gayrimenkulün düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilmesi işlemi oluyor. Peki, arsa ifrazı nedir? Nasıl yapılır?

Tapu tescil davası zamanaşımı süresi!

Tapuya kayıtlı olmayan taşınmaz malların tescil edilebilmesi için Asliye Hukuk Mahkemelerinde dava açılabiliyor. Dava Hazineye karşı açılıyor. Peki, dava ne zaman açılır? Tapu tescil davası zamanaşımı süresi nedir?

Tapu tescil davası nedir?

Tapu kütüğünde kayıtlı olmayan bir taşınmazı davasız ve aralıksız olarak yirmi yıl süreyle ve malik sıfatıyla zilyetliğinde bulunduran kişi, tapu tescil davası açabiliyor. Peki, tapu tescil davası nedir?

İfraz sözleşmesi nedir?

Tapuda tek bir parselde kayıtlı bulunan taşınmazın belirli usul ve esaslara bağlı teknik usullere göre, belli parsellere bölünerek, her parselin tapu kütüğünde ayrı bir sayfaya tescil edilmesine ifraz deniyor. Peki, ifraz sözleşmesi nedir?

Taşkın inşaat nedir?

Komşu parsele veya imar planlarında kamu hizmeti için ayrılmış yerlere tecavüz eden, kesin inşaat yasağı olan yerlere yapılan taşkın inşaat nedir? Taşkın inşaat nasıl tescil edilir?

Tapuda ifraz harcı oranı nedir?

Tapuda ifraz işlemi tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmaz malın düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilmesine deniyor.Peki, tapuda ifraz harcı oranı nedir?

Muvakkat tescil nedir Haberi

Muvakkat tescil nedir

Muvakkat tescil harçları 2016!

Muvakkat tescil harçları, 2016 yılında uygulanacak tapu ve kadastro işlemlerinden alınacak harçlar dahilinde yer alıyor. 


Harçlar listesine göre, Medeni Kanunun 921 inci maddesi gereğince yapılacak tescillerde kayıtlı değer üzerinden binde 2,27 oranında harç tahsil ediliyor.


Muvakkat tescil harçları:

Medeni Kanunun 921 inci maddesi (22/11/2001 gün ve 4721 sayılı Türk Medeni Kanununun 1011 inci maddesi) gereğince yapılacak tescillerde kayıtlı değer üzerinden (Binde 2,27)


9.Mal birliği ve mal ortaklığının, mukaveleden mütevellit şüf'a, iştira ve vefa haklarının, aile yurtlarının mutlak veya nakil ile mükellef mirasçı nasbının sicile şerhinden veya tescilinden kayıtlı değer üzerinden (Binde 6,83)


10.Adi veya hasılat kira mukavelelerinin tapu siciline şerhinde mukavele müddetine göre hesaplanacak kira toplamı ve mukavele mevcut değilse veya mukavelede müddet belirtilmemişse bir...