12 / 05 / 2024

Muvakkat tescil ücreti ne kadar

Muvakkat tescil ücreti ne kadar

2014 yılında uygulanacak tapu ve kadastro harçlarına göre Medeni Kanunun 921 inci maddesi gereğince yapılacak tescillerde kayıtlı değer üzerinden binde 2,27 oranında harç tahsil edilecek...

Muvakkat tescil harçları 2016!

Muvakkat tescil harçları, 2016 yılında uygulanacak tapu ve kadastro işlemlerinden alınacak harçlar dahilinde yer alıyor. Peki, muvakkat tescil harçları 2016 ne kadar oldu?

Tapu tescil davası vekalet ücreti ne kadar?

Tapu tescil davası, tapuya kayıtlı olmayan taşınmazların tescil edilmesi için açılıyor. Sulh Hukuk Mahkemelerinde açılabilen davada vekalet ücreti ödenir mi? Tapu tescil davası vekalet ücreti ne kadar?

Kamulaştırma bedelinin tespiti tescil davasında vekalet ücreti!

Kamulaştırma bedelinin tespiti için dava açılabiliyor. Peki, kamulaştırma bedelinin tespiti tescil davasında vekalet ücreti kim tarafından ödenir? İşte Yargıtay Kararı örneği..

Forum İstanbul Akvaryum Turkuazoo giriş ücreti 2015!

2015 yılında Forum İstanbul Akvaryum Turkuazoo giriş ücreti ne kadar? Bayrampaşa'da Forum İstanbul AVM'nin içerisinde yer alan Turkuazoo Aquarium Sea Life için yıllık aidat kaç para?

Paydaşlığın giderilmesi davası avukatlık ücreti 2015!

Taşınmaz üzerinde hisse sahibi olan paydaşlar, paydaşlığın giderilmesi için Sulh Hukuk Mahkemelerinde diğer paydaşlara karşı dava açılabiliyor. Peki, paydaşlığın giderilmesi davası avukatlık ücreti 2015 ne kadar?

Vasiyet tapuya nasıl tescil edilir?

Vasiyet, bir kişinin ölümünden sonra malvarlığının ne olacağına ilişkin isteklerini bildirdiği hukuki bir işlem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, vasiyet tapuya nasıl tescil edilir?

Miras taksim sözleşmesinde tescil talebi yapılabilir mi?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper'in bugün ki köşe yazısında miras taksim sözleşmesinde tescil talebi ile ilgili okuyucusunun sorusunu cevaplandırıyor. İşte Tamer Heper'in köşe yazısı;

Ayazma Emlak Konut başvuru ücreti!

Emlak Konut Ayazma projesinde 396 bin TL ile 1 milyon 92 bin TL arasında daire seçenekleri bulunuyor. Dairelerden 300 kadarı kura sistmiyle satışa sunuluyor. Kura başvuru ücreti haberimizde yer alıyor...

Ortaklığın giderilmesi davası avukatlık ücreti 2015!

Ortaklığın giderilmesi davası için belirlenen bazı ücretler bulunmaktadır.Peki, 2015 ortaklığın giderilmesi davası avukatlık ücreti ne kadar?İşte,Ortaklığın giderilmesi davası avukatlık ücreti 2015!

Kira sözleşmesi noter ücreti ne kadar?

Kira sözleşmesinin noterde imzalanma zorunluluğu olmamak ile birlikte; Kira sözleşmesinin noterde imzalanması durumunda belli oranlarda noter harcı ödenmesi gerekiyor. Peki, kira sözleşmesi noter ücreti ne kadar?

Kiracı elektrik açtırma ücreti ne kadar?

Mesken ve işyeri kiralamalarında kiracının su, doğalgaz ve elektrik gibi abonelikleri kendi üzerine alması gerekiyor. Peki, kiracı elektriği nasıl üstüne alır? Kiracı elektrik açtırma ücreti ne kadar?

Doğalgaz abonelik ücreti 2015!

Doğalgaz abone bağlantı sözleşmesi sırasında abonelerinden bir defaya mahsus olmak ve iade edilmemek üzere Abone Bağlantı Bedeli tahsil ediliyor. Peki, doğalgaz abonelik ücreti 2015 ne kadar?

Elektrik abonelik ücreti 2015!

İşyeri ve mesken gibi bağımsız bölümlerde elektrik sözleşmelerinin kullanıcı adına yapılması gerekiyor. Peki elektrik abonelik parası ne kadar? Peki, elektrik abonelik ücreti 2015 ne kadar?

Muvakkat tescil ücreti ne kadar Haberi

Muvakkat tescil ücreti ne kadar

Muvakkat tescil harçları 2014!

2014 yılında uygulanacak; tapu ve kadastro işlemlerinden alınacak harçlar dahilinde muvakkat tescil harçları da yer alıyor. Harçlar listesine göre, Medeni Kanunun 921 inci maddesi gereğince yapılacak tescillerde kayıtlı değer üzerinden binde 2,27 oranında harç tahsil ediliyor.


Muvakkat tesciller:

Medeni Kanunun 921 inci maddesi (22/11/2001 gün ve 4721 sayılı Türk Medeni Kanununun 1011 inci maddesi) gereğince yapılacak tescillerde kayıtlı değer üzerinden (Binde 2,27)


Mal birliği ve mal ortaklığının, mukaveleden mütevellit şüf'a, iştira ve vefa haklarının, aile yurtlarının mutlak veya nakil ile mükellef mirasçı nasbının sicile şerhinden veya tescilinden kayıtlı değer üzerinden (Binde 6,83)


Adi veya hasılat kira mukavelelerinin tapu siciline şerhinde mukavele müddetine göre hesaplanacak kira toplamı ve mukavele mevcut değilse veya mukavelede müddet belirtilmemişse bir yıllık kira bedeli üzerinden (Binde...