30 / 06 / 2024

muvazaa kavramı ve çeşitleri

muvazaa kavramı ve çeşitleri

Kişinin üçüncü kişilerden mal saklaması ya da mal kaçırması işlemine muvazaa deniyor. Muvazaa taraflar arasında gizli saklı olarak amacı bilinmeden yapılıyor. Peki, muvazaa çeşitleri nelerdir?

Konut Kredisi (Mortgage) nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir?

Gündemden düşmeyen konut kredisi kavramı ve detayları vatandaşlar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Peki, Konut Kredisi (Mortgage) Nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir? İşte detaylar..

Çiftçi ve yetiştiricilerden 7 bin 200 günde emeklilik talebi!

Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Nihat Çelik, çiftçi ve yetiştiricilerin mesai kavramı olmaksızın çalışan ve üreten emekçiler olduğunu ifade ederek, bu kişilerin de 7 bin 200 günde emekli olabilmeye hak kazanmasını istedi.

Muvazaa nedeniyle tapu iptal davası nedir, nasıl açılır?

Anlaşma yapan kişilerin 3. kişileri aldatmak amacı ile, gerçek iradelerini yansıtmayan ve kendi aralarında geçersiz olması amacıyla yapılan danışıklı işlemlerine muvazaa deniyor. Muvazaa nedeniyle tapu iptal davası nedir, nasıl açılır? İşte tüm detaylar...

GYODER Gayrimenkulde Değer Kavramı ve Değerin Vergisel Sonuçları Semineri yarın!

Gayrimenkulde Değer Kavramı ve Değerin Vergisel Sonuçları semineri yarın saat 14:00-16:00 saatleri arasında düzenlenecek.

Gayrimenkulde Değer Kavramı ve Değerin Vergisel Sonuçları Semineri 25 Ağustos'ta!

Gayrimenkulde Değer Kavramı ve Değerin Vergisel Sonuçları semineri 25 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek. 

İstanbul tam ve bağlantılı mahallelerden oluşan bir şehir olabilir mi?

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo’nun seçim kampanyasının temel yaklaşımı olarak gündeme gelen 15 dakikalık şehir kavramı İstanbul'da da hayata geçirilebilir mi? İstanbul, yaşayan, insan dostu, tam ve bağlantılı mahallelerden oluşan bir şehir olabilir mi?

Kavram İnşaat Metal Hırdavat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kavram İnşaat Metal Hırdavat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Savaş Bitkay tarafından kuruldu. 

Muvazaa ve muri̇s muvazaasına dayalı tapu iptali̇ ve tesci̇l davaları!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stj.Av. Beste Karakoç, "Muvazaa ve muri̇s muvazaasına dayalı tapu iptali̇ ve tesci̇l davaları" konusunu kaleme aldı. İşte Muvazaa ve muri̇s muvazaasına dayalı tapu iptali̇ ve tesci̇l davaları...

Gayrimenkul sektöründe girişimcilik kavramı!

Altın Emlak Bursa İhsaniye Temsilcisi Münür Şenay, ''gayrimenkulde Girişimcilik kavramını ve bir girişimcide olması gereken özellikler''i Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı...

Thermal İstanbul yakında satışta! Yeni proje!

Thermal İstanbul projesi, Dubai Merkezli Cresco Holding bünyesindeki Sadiqa FZE Şirketi danışmanlığında, mahremiyet, aile kavramı ve islami sosyal yaşam kuralları ilke alınarak hayata geçiriliyor. Proje yakında satışa çıkıyor.

Müzik ve mimari medeniyetin iki mührüdür!

Dr. Savaş Ş. Barkçin, Osmanlı'da “umran” olarak geçen; şehirleşmek, şehirlileşmek anlamlarına gelen medeniyetin durağan bir kavram olmadığını, her an kendini yenileyen ve değişen bir yapısı olduğunu söyledi.

Savaş Barçkin: Müzik ve mimari medeniyetin iki mührüdür!

Dr. Savaş Barçkin, Osmanlıda “Umran” olarak geçen; şehirleşmek, şehirlileşmek anlamlarına gelen medeniyetin durağan bir kavram olmadığını, her an kendini yenileyen ve değişen bir yapısı olduğunu dile getirdi.

Konukoğlu-Kıral ortaklığı, konut kavramını değiştirecek!

İnşa ettiği yapılarla Gaziantep’in çehresini değiştiren Asce İnşaat ve mobilyalarıyla donattığı konutları yuvaya dönüştüren Fatih Kıral Mobilya, ülkemizde konut kavramına benzersiz bir boyut kazandırmak için güç birliği yaptı.

muvazaa kavramı ve çeşitleri Haberi

muvazaa kavramı ve çeşitleri

Muvazaa çeşitleri!

Muvazza gerçek ismi ve niteliği saklanarak, başka bir isim altında üçüncü kişileri aldatmak için göstermelik olarak yapılan satışlara muvazaalı satış deniyor. Muvazaalı satış işlemleri, Türk hukuk doktrininde, mutlak ve nisbi muvazaa olmak üzere iki çeşit muvazaa kabul ediliyor. 


Muvazaalı işleminden etkilenen üçüncü kişiler bazı şartlar doğrultusunda işlemin iptalini isteyebiliyorlar. Dava açabilmek için  muvazaalı satışın iptali davası dilekçesi ile başvuru yapılabiliyor. Davanın geçerlilik bulabilmesi için muvazaa işleminin satışının ispatlanması gerekiyor. Bu durum davayı açan kişinin yakınlık derecesine göre değişebiliyor. 


Muvazaa çeşitleri nelerdir?

1)Mutlak Muvazaa: Kişilerin aslında hiçbir işlem yapmadıkları halde, yalnız üçüncü kişilere karşı bir işlem yapmış gibi görünmek için işlem yapmaları haline deniyor. En yaygın örneği bir insanın hacizden kaçmak amacıyla mallarını başkalarına satmış ve devretmiş gibi göstermesi şeklinde karşımıza çıkıyor. 


2)Nisbi...