23 / 12 / 2024

Muvazaalı satış cezası

Muvazaalı satış cezası

Muvazaalı satışlarda, tapu iptali ve tescili davası açılarak, mirasçıdan kaçırıldığı iddia olunan tapulu gayrimenkulün tapu kaydının iptali istenebiliyor. Peki, muvazaalı satış davası kime açılır?

Gayrimenkul alım satımında dikkat! Yanlış beyan verenler yandı! Cezası büyük...

Gayrimenkul alım satımında Gelir İdaresi tarafından alınan vergi beyanı konusunda yanlış beyanda bulunanlarda vergi kaçırmayla ilgili bir çalışma başlatıldı.

Maketten konut satışına 56.6 milyon TL ceza!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat yaptığı açıklamada 2021 yılından bu yana kamuoyunda “maketten satış” şeklinde bilinen ön ödemeli konut satış sözleşmelerine ilişkin 76 firmanın denetlendiğini, tespit edilen aykırılıklar kapsamında 56 milyon 657 bin TL idari para cezası uyguladıklarını dile getirdi.

İkinci el otomobil satışlarına kısıtlama getirildi! Cezası büyük...

Otomotiv piyasasında yeni gelişmeler yaşanıyor. Özellikle ikinci el otomobil satışları ile ilgili devlet yeni uygulamaları hayata geçirmeye başladı.

Ticaret Bakanlığı'ndan 2. el araç satış ilanlarında sıfır atarak tüketiciyi aldatanlara uyarı!

Ticaret Bakanlığı 2. el araç satış ilanlarında sıfır atarak tüketiciyi aldatanlara uyarı yaparak, gerçeklik taşımayan nitelikteki ilanları verenler hakkında idari para cezası uygulanabileceğini belirtti.

Sıfır otomobil satışında yeni dönem! Al sat devri bitti! Milyonları ilgilendiriyor! Bunu yapanın cezası var!

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren kanun düzenlemesi için geri sayım başladı. Araba fiyatlarındaki fahiş fiyat artışının önüne geçebilmek için sıfır otomobil alımında yeni döneme giriliyor. Al sat devri bitti! Bunu yapanın büyük cezası var! İşte ayrıntılar...

Tapuda satış bedelini az göstermenin cezası nedir?

Tapu dairelerinde alım satım işlemi gerçekleştirilirken gayrimenkulde alım ve satım bedellerinin bildirilmesi gerekiyor. Gerçek bedeller üzerinden tapu harcı ödemesi yapılıyor. Peki, Tapuda satış bedeli az gösterilirse ne olur? Tapuda satış bedelini az göstermenin cezası nedir? İşte tüm detaylar...

Tapu satış bedelinin düşük göstermenin cezası nedir?

Gayrimenkul alım satım işlemleri yapılırken tapuda devir işlemi yapabilmek için belirlenen miktarda harç ödenmesi gerekiyor. Tapu harçları gayrimenkulü satan ve alan kişiler tarafından ayrı ayrı tahsil ediliyor. Tapu harçları ödenmezse gayrimenkulün devir işlemi yapılmıyor.

Bunu yapan ev sahibi yandı! Hülle ile satış nedir? Hülle ile satış cezası ne?

Yasal oranın üstünde zam yapma, ara zam isteme, gibi yasa dışı talepleri reddedilen fırsatçı ev sahiplerinin son metodu ise tanıdığına evini satma yani hülle ile satış yöntemi olarak karşımıza çıkıyor. Ancak bu işler bu kadar kolay değil. Bunu yapan ev sahibi yandı...

Ev alıp satanlar dikkat! Tapuda bunu yapan yandı! Tapu bedelini düşük göstermenin cezası nedir?

Gayrimenkul alım ve satım işlemlerinde tapuda beyan edilen tutarın yüzde 4’ü oranında tapu harcı ödenmesi gerekiyor. Bu bedeli daha düşük ödemek isteyenler satış bedelini düşük gösteriyorlar. Ancak bu yöntemin tabiki bir cezası var. Peki, tapu bedelini düşük göstermenin cezası nedir?

Konut alıp-satarken dikkat! Bunu yapana para cezası veriliyor

Konut satın aldığı tarihin üstünden 5 sene geçmeden satan 110 bin kişi, değer artış kazancı beyannamesinde bulunmak için Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesine ziyarette bulundu. Düşük vergi ödemek için yanlış beyanda bulunan vatandaşlara para cezası kesiliyor.

Tapuda evin değerinin az gösterilmesi cezası nedir?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri üzerinden tapu harcı ödeniyor. Kimi zaman satış bedeli olduğundan az gösteriliyor. Peki, tapuda evin değerinin az gösterilmesi cezası nedir?

Ön ödemeli konut satışlarında şok! En çok ceza kesilen alan oldu!

Ticaret Bakanlığı tarafından Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun çerçevesinde geçtiğimiz sene 85 firma için yaklaşık 125 milyon TL idari para cezası uygulandı ve en çok cezanın ön ödemeli konut satışında ve abonelik sözleşmelerinde uygulandığı ifade edildi.

Teminat sağlamayan ön ödemeli konut satışlarına ceza geliyor!

Otuz adet ve üzeri konut ve inşaat projelerinde, bina tamamlama sigortası ya da teminat sağlamayan ön ödemeli konut satış sözleşmesiyle konut veya devre tatil satışı gerçekleştiren satıcılara da 1 milyon 557 bin 139 TL idari para cezası uygulanacak.

Muvazaalı satış cezası Haberi

Muvazaalı satış cezası

Muvazaalı satış davası kime açılır?

Muvazaa, gerçek ismi ve niteliği saklanarak, başka bir isim altında üçüncü kişileri aldatmak için göstermelik olarak yapılan işlem oluyor.  Muvazaa mutlak muvazaa ve nisbi muvazaa olmak üzere ikiye ayrılıyor;


Mutlak muvazaa, tarafların 3. kişileri aldatmak amacıyla gerçek iradelerine uymayan, aralarında hüküm ve sonuç doğurmayan bir sözleşme yapmaları olarak karşımıza çıkıyor. 


Nisbi muvazaa ise tarafların gerçek iradelerine uygun olarak yaptıkları sözleşmeyi iradelerine uygun olmayan bir sözleşme ile gizlemeleri olarak tanımlanıyor. 


Muvazaalı satışlarda, tapu iptali ve tescili davası açılarak, mirasçıdan kaçırıldığı iddia olunan tapulu gayrimenkulün tapu kaydının iptali ve yeniden miras bırakan adına tescili istenebiliyor. Peki, muvazaalı satış davası kime açılır?


Bir kimsenin mirasçılarını miras hakkından yoksun bırakmak amacıyla gerçekte bağışlamak istediği tapulu gayrimenkulünü satış göstermesi nedeniyle hakkı çiğnenen tüm mirasçılar...