05 / 05 / 2024

Muvazaalı satışın iptali davası

Muvazaalı satışın iptali davası

Mirasbırakanın gerçekten sözleşme yaparak tapulu taşınmazını üçüncü bir kişiye devretmesi işlemine muvazaalı satış deniyor. Murisin yapmış olduğu muvazaalı satışın iptali davası dilekçesinin örneğini haberimizde inceleyebilirsiniz...

Albatros arazisinin satışının iptali istenecek!

Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Bozoğlu, Büyükçekmece Belediyesine ait Albatros Parkı olarak bilinen 30 dönümlük arazinin satışının iptali için hukuki süreç başlatma kararı aldıklarını belirtti

İzmir Basmane'deki arsanın satışının iptali için dava açıldı!

(TMSF) açtığı ihalede 80 milyon dolar bedelle Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça ve Namet Genel Müdürü Tarık Kayar'dan oluşan üçlü konsorsiyuma satılan Basmane'deki arsanın satışının iptali için dava açıldı.

MHP'den Borusan ve Çimtaş firmalarına yapılan satışın iptali açıklaması!

Milliyetçi Hareket Partisi Gemlik İlçe Teşkilatı, 2012 yılında Belediye encümeni tarafından Borusan ve Çimtaş firmalarına 25 trilyona yapılan yaklaşık 60 dönümlük satışın, Danıştay Kararı ile iptal edilmesi üzerine basın açıklaması yaptılar.

Muvazaa olmadığının ispatı nasıl yapılır?

3. kişileri aldatmak için yapılan satışlar muvazaalı satış olup iptali için dava açılabiliyor. Ancak her zaman yapılan satışlar muvazaalı olmayabiliyor. Peki, bu durum nasıl ispatlanır? Muvazaa olmadığının ispatı nasıl yapılır?

Bahçeşehir Göleti'nin satışının iptaline ret!

Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri'nin göletin satışının iptali için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yaptığı başvuruya yanıt geldi, bakanlık verdiği yanıtta, gölet planlarını 2013 yılında onayladığını, şu aşamada bir yaptırımda bulunamayacağını belirtti

Bahçeşehir Göleti'nin satışının iptali için imza kampanyası!

İhalesi 22 Nisan 2015'te gerçekleşen Bahçeşehir Göleti'nin satışının iptali bir imza kampanyası başlatıldı. Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri'nin Change.org. vasıtasıyla başlattığı imza kampanyasına 1.387 kişi katıldı.

Hisseli tapu satışının iptali!

Hisseli tapularda, hisse sahiplerinden sadece biri dahi izalei şuyu davası açmak istese, dava açılabiliyor ve mahkeme gayrimenkulün satışını yapabiliyor. Peki, hisseli tapu satışı iptal edilebilir mi?

Muvazaalı satış davası kime açılır?

Muvazaalı satışlarda, tapu iptali ve tescili davası açılarak, mirasçıdan kaçırıldığı iddia olunan tapulu gayrimenkulün tapu kaydının iptali istenebiliyor. Peki, muvazaalı satış davası kime açılır?

Muvazaalı satış tapu iptali dilekçesi!

Miras hukukunda sıkça karşılaşan muvazaalı satışların iptalinin gerçekleşmesi için sulh hukuk mahkemelerine dava açılabiliyor. İşte, muvazaalı satış tapu iptali dilekçesi!

Maketten ev satışının iptali!

Maketten yapılan konut satışlarında tüketicilerin, devir veya teslim tarihine kadar herhangi bir gerekçe göstermeden sözleşmeden cayma hakkı bulunuyor. İşte, maketten ev satışının iptali!

Maketten konut satışının iptali!

Maketten konut satışı, inşaat firmalarının inşaat ruhsatı almadan yaptığı satış işlemi olarak ifade ediliyor. Peki, maketten konut satışının iptali nasıl olur?

Vekaletle yapılan satışın iptali!

Vekalet görevinin kötüye kullanıldığı iddiası ile açılan davalarda zamanaşımı söz konusu olur mu? Vekaletle yapılan satışın iptali mümkün müdür? Vekaletle yapılan satış nasıl iptal edilir?

Tapuda yapılan satışın iptali!

Tapu işleminin iptali için tapu iptaline konu olacak hususun belirtilerek mahkeme aracılığıyla tapu işleminin iptali davası açılması gerekiyor. Peki, tapuda yapılan satışın iptali nasıl olur?

Muvazaalı satışın iptali davası Haberi

Muvazaalı satışın iptali davası


Muvazaa nedir?


Muvazaa, gerçek ismi ve niteliği saklanarak, başka bir isim altında üçüncü kişileri aldatmak için göstermelik olarak yapılan bir anlaşmadır. Bir başka deyişle; hakikatte olmayan bir durumu varmış gibi göstermek adına yapılan bir işlemdir.


Bir örnek vermek gerekirse:

Borçlu bir kimsenin sahip olduğu evin borcundan dolayı satılmaması için, para ödemesi söz konusu olmamakla birlikte evi tapuda bir başka kimseye satmış gibi göstermesidir.


Muvazaalı satışın iptali davası dilekçesi!

Bir kimsenin; mirasını miras hakkından yoksun etmek amacıyla, gerçekte bağışlamak istediği, tapu sicilinde kayıtlı taşınmaz malı hakkında tapu sicil memuru önünde iradesini satış doğrultusunda açıklanmış olduğunun gerçekleşmiş bulunması halinde, saklı pay sahibi olsun veya olmasın miras hakkı çiğnenen tüm mirasçıların, görünürdeki satış sözleşmesinin BK’nun 18. Maddesine dayanarak muvazaalı olduğunu ve gizli bağış sözleşmesinin de şekil koşullarından...