13 / 05 / 2024

müze binası risk altında

müze binası risk altında

Başkent'teki tescilli yapılardan olan Ankara Veterinerlik Fakültesi Müze Binası' nın risk altında. Binada yapılan tadilat çalışmaları ve ilave kat nedeniyle yapının özgün kimliği yok ediliyor.

Kaş Devlet Hastanesi binasının müze olması talebi mecliste!

Antalya'nın Kaş ilçesindeki antik Antiphellos yerleşkesi içinde bulunan eski Kaş Devlet Hastanesi binasının müze olmasına dair yürütülen çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Muğla'da müze binalarının depreme karşı dayanıklılığı TBMM gündeminde!

Bakanlığa ait Muğla ilinde bulunan müze binalarının depreme karşı dayanıklılığı ve kazı alanlarında deprem risk değerlendirilmesi yapılıp yapılmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Özcan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kayseri'deki eski müze binası Paleontoloji Müzesi oluyor!

Kayseri'de yer alan eski Arkeoloji Müzesi binası, kentte ortaya çıkarılan 7,5 milyon yıllık fosillerin sergileneceği Paleontoloji Müzesi olarak hizmete açılacak.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü girişine müze!

15 Temmuz darbe girişiminde 2 polis ile 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Anadolu yakası ayağına geçen yıl açılan Şehitler Abidesi’nin hemen altına müze, mescit ve denetleme binası inşa edilecek. 

İstanbul Üniversitesi'nin Rektörlük Binası müze olacak!

İstanbul Üniversitesi'nin Rektörlük Binası müze olarak düzenlenecek. Restorasyon işlemleri tamamlanan Rektörlük Binası'nın 8 Aralık 2018'e kadar tamamlanması planlanıyor.

TİKA, Moğolistan'da araştırma merkezi ve müze binası inşa etti!

Moğolistan'da Duha Türklerinin yoğun olarak yaşadığı Tsagaannuur ilçesinde araştırma merkezi ve müze binası inşa edildi.

Şanlıurfa Viranşehir'de müze kültür evine dönüştürülecek!

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde 19. yüzyılın sonlarında inşa edilen ve bir dönem belediye binası olarak kullanılan yapı müze kültür evi olarak restore edileceği bildirildi.

Şanlıurfa Viranşehir Belediyesi müze kültür evi yapacak!

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde 19. yüzyılın sonlarında inşa edilen ve bir dönem belediye binası olarak kullanılan yapı müze kültür evi olarak restore edileceği bildirildi.

Kütahya'da 10 bin metrekareye müze yapılacak!

TBMM KİT Komisyonu Başkanı AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Kütahya'da 10 bin metrekare alan üzerine yeni bir müze yapılacağını bildirdi.

Kütahya'ya 10 bin metrekarelik yeni müze inşa edilecek!

TBMM KİT Komisyonu Başkanı Ak Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Kütahya’da 10 bin metrekare alan üzerine yeni bir müze yapılacağını bildirdi..

1984 yılında Atlı Köşk müze olacakmış!

1984 yılında Emirgan Korusu'nda bulunan tarihi Atlı Köşk müze olacakmış. Hacı Ömer Sabancı tarafından 1949 yılında Mısır Hidivi İsmail Paşa'nın torunundan satın alınan tarihi köşkü, Sakıp Sabancı müze yapacakmış.

Diyarbakır'daki cezaevi müze mi olacak?

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi, Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nin müze alanı olarak kullanılması için karar aldı. Milli Emlak, belediyenin aldığı kararın iptali için dava açtı. Adalet Bakanlığı ise, plan değişikliğinin şimdilik uygun görülmediğini bi

Müze ve ören yerlerinden 435 milyon TL elde edildi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yerleri ile ticari faaliyetlerden elde edilen gelirin geçen yıla kıyasla 2014'te yüzde 39'luk artışla 435 milyon liraya çıktığını bildirdi.

müze binası risk altında Haberi

müze binası risk altında

Başkent'teki tescilli yapılardan olan Ankara Veterinerlik Fakültesi Müze Binası'nın risk altında. Binada yapılan tadilat çalışmaları ve ilave kat nedeniyle yapının özgün kimliği yok ediliyor. 


Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, dekanlık binası olarak da kullanılan yapının doğal yapısının yok edildiğini ve değiştirilen cephesiyle binanın tam bir kültürsüzlük abidesine dönüştüğünü kaydetti. 


İZNİ GÖSTERMEDİLER


Candan, şunları söyledi: "Cumhuriyet dönemi mimarisi çok ciddi risk altında. 

Bu yapı 10 Haziran 2011 yılında 2. Ulusal Mimarlık Dönemi eseri olarak tescil edilmiş bir yapıdır. Kültürel ve tarihi miras olan böyle bir yapıda 'tadilat yapıyoruz' diyerek ilave kat çıkmak akıl işi değil. Fakülte dekanı ile görüşmek istedik ancak bize dekanın yurt dışında olduğu söylendi. 


Bunun üzerine fakülte sekreterine bu tadilat çalışması için Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'ndan izin...