13 / 05 / 2024

müze iç düzenlemeleri için ödenek

müze iç düzenlemeleri için ödenek

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, son 10 yılda müzelerin onarımı, ören yerlerinin çevre düzenlemesi ve yeni müze inşaatı çalışmalarına 2 milyon 213 bin 900 lira ödenek ayrıldığını söyledi.

Bayrampaşa Yerinde Dönüşüm Projesi için anlaşma sağlanıyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski cezaevi alanında yapılan İsmetpaşa Mahallesi’ndeki “Bayrampaşa Yerinde Dönüşüm Projesi”nde tapu sorunununa ilişkin, "Temmuz’da da o işi çözüp, hızlıca önümüze bakacağız" dedi...

Hatay'da beş dönemin izlerini taşıyan müze-otel açılışa hazır!

Hatay'da bir otelin inşaat çalışmasında ortaya çıkan Helenistik dönemden İslamiyet dönemine birçok eserlerin bulunduğu müze-otel kısa süre içerisinde ziyaretçilerini ağırlayacak.

Erba Emlak Müşavirliği Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erba Emlak Müşavirliği Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Silivri’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Musa Kazım Balta tarafından kuruldu. 

Samsun İlkadım’da mega dönüşüm için önemli bir adım atıldı!

Kökçüoğlu ve Hastane mahallerinde yıllardır beklenen dönüşüm için herşeyin tamamlandığını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Tok, İlkadım’da mega dönüşüm için önemli bir adım attıklarını söyledi.

Tüm riskli binaları dönüştürecek proje için düğmeye basıldı!

Hükümet kentsel dönüşüm hızlandırılması için düğmeye bastı. 5 yıllık dev bir proje hazırlanıyor. Türkiye'deki tüm riskli binaları dönüştürecek proje için 75 milyar liralık kaynak ayrıldı.

İstanbul Üniversitesi'nin Rektörlük Binası müze olacak!

İstanbul Üniversitesi'nin Rektörlük Binası müze olarak düzenlenecek. Restorasyon işlemleri tamamlanan Rektörlük Binası'nın 8 Aralık 2018'e kadar tamamlanması planlanıyor.

Atatürk Orman Çiftliği Müze ve Sergi Salonu ne zaman açılacak?

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, bir buçuk yıldır kapalı olan Atatürk Orman Çiftliği Müze ve Sergi Salonu'nun ne zaman açılacağını Başbakan Yıldırım'a sordu..

Kocaeli'de Astsubay Ömer Halisdemir için müze inşa edilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Astsubay Ömer Halisdemir için memleketinde müze inşa edilecek. Projenin ihalesi gerçekleşti.

Kızılcahamam kentsel dönüşüm projesi için imzalar atıldı!

Kızılcahamam Belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) arasında Kadirbey Kentsel Dönüşüm Projesi için imzalar atıldı.

1998'den önce yapılan tüm binalar için kentsel dönüşüm şart!

Beykent Sitesi yönetici ve sakinleri ile bir araya gelen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, 1998'den önce yapılan tüm binalar için kentsel dönüşümün gerekli olduğunu söyledi

Bir an önce kentsel dönüşüm seferberliği ilan edilmeli!

ERA Gayrimenkul Türkiye, 4. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’ne destek verdi. ERA Gayrimenkul Koordinatörü Baygan da ‘bir an önce kentsel dönüşüm sefeberliği ilan edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi için tasarım yarışması düzenleniyor!

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi tarafından Üniversite Merkez Yerleşkesi için kentsel tasarım yarışması düzenleniyor. Türkiye’de 21 yıl aradan sonra gerçekleşen yarışmada birinci olana 100 bin TL'lik para ödülü var.

Dünyanın müze konseptli ilk caddesi ihaleye çıkıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ali Çetinkaya Caddesi’ni dünyanın ilk müze konseptli caddesi haline getirecek ve bambaşka bir çehreye kavuşturacak Doğu Garajı ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi’ni 11 Ocak’ta ihaleye çıkarıyor.

müze iç düzenlemeleri için ödenek Haberi

müze iç düzenlemeleri için ödenek

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, son 10 yılda müzelerin onarımı, ören yerlerinin çevre düzenlemesi ve yeni müze inşaatı çalışmalarına 2 milyon 213 bin 900 lira ödenek ayrıldığını söyledi. 44 müze ve 2 ören yerinde engelli ulaşılabilirliğine yönelik düzenleme çalışmaları gerçekleştirildiğini belirten Çelik, kütüphanelerin de engelliler için yeniden şekillendirildiğine dile getirdi. Milli Kütüphanede "Konuşan Kitaplık" ve "Görme Engelliler Hizmet Merkezi" de hizmete...