02 / 05 / 2024

müze Şanlıurfa

müze Şanlıurfa

Göbeklitepe'de bulunan "tapınak merkezi" ve buluntular nedeniyle ''dünyanın en eski kenti'' olarak kabul edilen Şanlıurfa'da kültür ve turizm alanında bir büyük projenin hayata geçirilmesi bekleniyor...

Şanlıurfa'da yükselen deprem konutlarının ilk etabı kasım ayında teslim edilecek!

Şanlıurfa'da 6 Şubat depreminden sonra inşasına başlanan yapıların bir kısmı kasım ayında teslim edilecek. Adalet Bakanı Bozdağ konuya ilişkin Şanlıurfa halkını bilgilendirdi. İşte detaylar...

Şanlıurfa TOKİ sonuçları açıklandı mı? İşte TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye,Harran TOKİ sonuçları!

TOKİ Şanlıurfa kura çekiliş sonuçları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye ve Harran sonuçlarına dair detayları belli oldu mu olmadı mı? İşte detaylar!

TOKİ Şanlıurfa Akçakale kura sonuçları açıklandı mı? TOKİ Akçakale kura sonuçları 08.08.2022!

TOKİ Şanlıurfa Akçakale kura sonuçları açıklandı mı sorusunun yanıtı ve TOKİ Akçakale kura sonuçları 08.08.2022 haberimizde yer alıyor. Projeden 41 bin 250 TL peşinat bedeliyle konut sahibi olunabiliyor. 

Şanlıurfa Merkez Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi için düğmeye basıldı! 223 yeni dükkan geliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı merakla beklenen Şanlıurfa Merkez Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ihale tarihini açıkladı. İşte merak edilen detaylar...

Arsa almak isteyenlere müjde! Şanlıurfa Haliliye'de 3 taksitle satılık 4 arsa! 

Şanlıurfa Haliliye Belediyesi, Şanlıurfa ili, Karaköprü ilçesi, Karaköprü Mahallesi'nde yer alan 4 arsayı 3 taksitle satıyor. Arsaların fiyatları 3 milyon 501 bin TL'den başlıyor...

Şanlıurfa'da kentsel dönüşüm çalışmaları için ilk adım!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yetkilendirme işlemlerini tamamladı. 

Şanlıurfa Eyyübiye'de 367 konutun yapımı tamamlanıyor!

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde hayata geçen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 367 konut ve 35 işyerinin yapımı bitme aşamasına geldi. 

Şanlıurfa'da 19.2 milyon TL'ye yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Şanlıurfa Merkez'de 19 milyon 189 bin TL bedelle yapım karşılığı kiralama ihalesi düzenliyor.

Şanlıurfa Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi 2. Etap ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Şanlıurfa Merkez Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 2. Etap ihalesini bugün gerçekleştirecek.

TOKİ Şanlıurfa Akçakale kura sonucu 4 Kasım 2021!

TOKİ Şanlıurfa Akçakale kura sonucu 4 Kasım 2021 haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Şanlıurfa Akçakale kura sonucu 4 Kasım 2021 ve proje detayları...

Şanlıurfa Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm ihalesi 23 Kasım'da!

TOKİ, Şanlıurfa Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm projesi ihalesini 23 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Şanlıurfa'da 94.7 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Şanlıurfa İli Birecik Belediye Başkanlığı, Şanlıurfa Birecik'te 94 milyon 750 bin TL bedelle kat karşılığı inşaat yapım işi ihale ediyor.

Şanlıurfa Siverek'te muhtarlardan kentsel dönüşüm tepkisi!

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Selim Pınar Mahallesi Muhtarı Mustafa Başak, mahallelerinde görev alan muhtarlar kentsel dönüşüm başlamadığı için mağdur olduklarını dile getirdi. 

müze Şanlıurfa Haberi

müze Şanlıurfa

Şanlıurfa'da, 200 dönüm alan üzerine kurulacak ve içerisinde arkeoloji, arkeopark ve mozaik müzelerinin yer alacağı Haleplibahçe Müze Kompleksi tamamlandığında Türkiye'nin en büyüğü olacak.


Göbeklitepe'de bulunan "tapınak merkezi" ve buluntular nedeniyle ''dünyanın en eski kenti'' olarak kabul edilen Şanlıurfa'da, kültür ve turizm alanında bir büyük proje hayata geçiriliyor. 


Birkaç yıl önce Haleplibahçe semtinde yapılması planlanan ''Temalı Park" projesi temel kazıları sırasında bulunan ve MS 5. ve 6. yüzyıllarda yapıldığı tahmin edilen Roma dönemine ait yönetici sarayının tabanına işlenen ''Savaşçı Amazon Kraliçeleri'' mozaikleri kentte büyük bir heyacan yarattı. 


Bunun üzerine, kazılarda bulunan eserlerin nakil sırasında zarar görebileceği endişesiyle hazırlanan projede değişikliğe giderek yeni bir çalışma hazırlandı. Daha sonra ise içerisinde arkeoloji, arkeopark ve mozaik müzelerinin yer alacağı Haleplibahçe Müze Kompleksi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik...