19 / 05 / 2024

müze ziyaretçi sayıları

müze ziyaretçi sayıları

AA muhabirinin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgiye göre, Dünyaca ünlü tarihi değerlere sahip İzmir'de müze ve ören yerleri ziyaretçi sayısı 2013'te bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 10 azaldı...

Turizmde 8 ayda ziyaretçi sayısı 36 milyonu geride bıraktı!

Türkiye 2023 yılının ilk 8 ayında toplam 36 milyon 754 bin 146 ziyaretçi ağırladı. Gelen ziyaretçilerin 33 milyon 426 bin 940’ı yabancılar, 3 milyon 327 bin 206’sı ise yurt dışındaki gurbetçi vatandaşlardan oluştu.

Galataport İstanbul’dan 25 milyon ziyaretçi hedefi!

Doğuş Grubu ve Bilgili Holding’in hayata geçirdiği 1,7 milyar dolarlık yatırım tutarı olan Galataport İstanbul, gelecek ay 2’nci yılına giriyor. Dünyanın en önemli destinasyon projeleri arasında gösterilen Galataport İstanbul, ziyaretçi sayısını 25 milyona çıkarmayı amaçlıyor.

Bizim Mahalle 1. Etap 1. Kısım'ın ticari ünite sayısı değişti! 

Emlak Konut GYO Bizim Mahalle 1. Etap 1. Kısım'ın ticari ünite sayısının değiştiğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nden ramazan boyunca ücretsiz müze duyurusu! Sadece iftardan sonra!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi Twitter hesabı, Ramazan ayına özel müze ziyaret saatleri hakkında bir duyuru paylaştı. Yapılan paylaşım sonrasında, hangi müzelerin ücretsiz olduğu merak edilmeye başlandı.

Sağlık Bakanlığı 42 bin 500 personel alımı ne zaman? Geri sayım başladı! Branşlar açıklandı mı? Şimdi detaylara bakın!

Sağlık Bakanlığı bünyesinde görevlendirilmesi amacıyla 85 bin personel alımı gerçekleştirileceği açıklanmıştı. Sağlık Bakanlığı 42 bin 500 personel alımı ne zaman? Geri sayım başladı! Branşlar açıklandı mı? Şimdi detaylara bakın!

AVM ziyaretçileri artıyor! 2023'te rekor gelecek! 

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, 2022’ye çok umutlu başlamamalarına rağmen çok mutlu tamamladıklarının altını çizdi. AVM ziyaretçi sayıları 2023'te rekor kıracak. İşte ayrıntılar...

Bekçi alımına sayılı günler kala bu maaşları duyanlar inanamadı! Zamlı bekçi maaşları ne kadar? Hemen bu rakamlara bakın

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen bekçi alımı sınavına sayılı günler kala bekçi maaşları da en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki bekçi maaşları ne kadar oldu? Zamlı bekçi maaşları ne kadar oldu? 

Bu haberi okumadan yolculuk planı yapmayın! Kişi sayısı ve bütçeye göre en uygun ulaşım araçları hangisi? İşte detaylar…

“enuygun.com” yolcuların yaz sezonunda seyahat tercihlerinden yola çıkarak seyahat masraflarını analiz etti. Kişi sayısı hesaplandığında en uygun ulaşım aracı hangisi oluyor? Detaylar haberimizde...

AVM ciroları 1 yılda yüzde 23 eridi!

Alışveriş merkezlerinin ciroları Şubat'ta geçen senenin aynı ayına göre yüzde 22,6 azaldı. Ziyaretçi sayılarına da işaret eden ziyaret endeksi yıllık bazda yüzde 62 gerilemesine rağmen aylık bazda yaşanan yüzde 9,4'lük artış toparlanmaya işaret etti.

Lüleburgaz Sıbyan Mektebi'nin tarih müzesi olması için öneri!

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, 1570 yılında Mimar Sinan tarafından inşa edilen Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'nde bulunan Sıbyan Mektebi'nin tarih müze olması için öneride bulundu.

Servet GYO'nun AVM'lerinde aylık kira bedeli 1.1 milyon TL'yi aşacak!

Servet GYO'nun AVM'lerdeki kira gelirleri, yenileme çalışmaları, yeni kiralamalar ve artan ziyaretçi sayıları sayesinde 2017 yılına oranla yüzde 60 artarak toplamda yaklaşık 10 milyon TL olarak gerçekleşeceği, yıl sonundaki aylık kira gelirimizin ise 1 milyon 100 bin TL'yi aşması bekleniyor.

Her ile bir müze geliyor!

Türkiye’nin birçok ilinde müze seferberliği başladı. işte yakın zamanda ihalesi planlanan bazı müzeler...

Ayasofya'nın müze olması için hazırlanan kararnamedeki Atatürk imzası sahte mi?

Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Ayasofya’nın müze haline getirilmesi için hazırlanan kararnamenin ve Atatürk imzasının sahte olduğunu ileri sürüyor, diğer uzmanlar ise böyle bir şeyin mümkün olmadığını belirtiyor. Danıştay 2 Temmuz’da konuya ilişkin nihai karar verecek. 

müze ziyaretçi sayıları Haberi

müze ziyaretçi sayıları

AA muhabirinin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgiye göre, kentteki müze ve ören yerlerinin ziyaretçi sayısındaki azalma geçen sene de sürdü. Efes, Akropol ve St. Jean gibi önemli kalıntılara sahip İzmir'de bu yerleri 2011 yılında 3 milyon 691 bin 794 kişi ziyaret etmiş, bu sayı 2012 yılında yüzde 11,8'lik azalmayla 3 milyon 255 bin 689'a düşmüştü. Geçen yıl da ziyaretçi sayısı önceki yılın gerisinde kaldı ve yüzde 9,7'lik azalmayla 2 milyon 937 bin 830 oldu.


Turistlerin en fazla tercih ettiği yer Efes oldu. Hellenistik ve Roma dönemlerinde en görkemli zamanlarını yaşayan ve ilk kuruluşu M.Ö. 6000'li yıllara dayanan Efes ören yerini 1 milyon 828 bin 160 turist gezdi. Ören yerleri ziyaretçi sayısındaki azalma Efes'te de görüldü. Geçen yıl...