04 / 05 / 2024

Müzede gelir rekortmeni

Müzede gelir rekortmeni

Müze ve ören yerlerinin geliri 7 ayda 174 milyon liraya ulaştı. Giriş ücretinin 30 TL olduğu Ayasofya, 35 milyon lirayı aşkın hasılatıyla en çok gelir elde eden müze sıralamasında ilk sırayı aldı.

Gayrimenkul alım satımında dikkat! Yanlış beyan verenler yandı! Cezası büyük...

Gayrimenkul alım satımında Gelir İdaresi tarafından alınan vergi beyanı konusunda yanlış beyanda bulunanlarda vergi kaçırmayla ilgili bir çalışma başlatıldı.

Milyonlarca SSK ve BAĞKUR emeklisi merakla bekliyor... Ekim'de ara zam müjdesi gelir mi?

Milyonlarca SSK ve BAĞKUR emeklisinin merakla beklediği ara zam için adeta nefesler tutuldu. Peki Ekim'de ara zam müjdesi gelir mi?

Ağustos ayı Aile Destek ödemeleri hesaplara yattı mı? Onay gelir gelmez PTT'den hemen 1250 TL'yi çekin!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi milyonlarca vatandaşa destek vermeye devam ediyor. Bu kapsamda dar gelirlilere 850 ile 1250 TL arasında ödeme yapıyor. İşte detaylar...

Ziraat Bankası'ndan gelir belgesiz kredi alma imkânı! Krediyi alın 3 ay sonra ödemeye başlayın!

Ziraat Bankası, gelir belgesi olmayan vatandaşlar için yeni bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında, kredi başvurusu yapacak müşterilerin gelir belgesi sunmaları gerekmemektedir.

Evde bakım maaşı gelir sayılır mı? Engellilere yapılan yardımlar nelerdir?

Evde bakım maaşı almak isteyen bu konuya dair birtakım hususları merak etmektedir. İşte o araştırılan detaylar!

Nakit paraya ihtiyacı olanlara piyango gibi kredi ! Garanti Bankası, gelir belgesiz 7.000 TL ihtiyaç kredisi veriyor!

Garanti Bankası, yeni kampanyasıyla, tüm müşterilerine gelir belgesine bakılmaksızın 7.000 TL kredi veriyor. Kredi için başvuruda bulunan kişilere 3 ay erteleme imkanıyla geri ödeme ve bireysel işlemler yapabilme imkanı da sunuluyor.

Milyonlarca esnafı ilgilendiriyor! Kira yardımı ödemeleri ne zaman yapılacak?

Esnafa kira yardımı için başvurular bitti. Peki milyonlarca esnafın merakla beklediği kira yardımı ve gelir kaybı desteği ödemeleri ne zaman yapılacak?

Taraklı Termal'de devre mülklerin gelir getirici olması için kira çalışmaları tamamlandı!

Sağlıklı yaşam konseptiyle 2010'dan bu yana yatırımlarını sürdüren Taraklı Termal Turizm, pandemide yol haritasını belirledi. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tunç, termal tesis projesinin ikinci etabında çalışmaların hızlandığını belirtti.

Esnafa kira yardımı ödemeleri ne zaman başlayacak?

Ticaret Bakanlığı, esnafa kira yardımı ve gelir kaybı için değerlendirmelerin yapıldığını açıklamıştı. Milyonlarca esnaf şimdilerde kira yardımının ne zaman yapılacağını merak ediyor. İşte kira yardımı ile ilgili merak edilenler...

Esnafa kira yardımı ödemeleri başladı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, esnafa kira yardımı ve gelir kaybı desteği ödemelerinin bugün başladığını söyledi.

Edirne'ye Fatih Sultan Mehmet Müzesi yapılacak!

Edirne'de adına inşa edilecek müzede Fatih Sultan Mehmet, Kur'an'ın tefsirine dayalı "Huzur-ı Hümayun dersi" verirken canlandırılacak.

İzmir Konak açık hava müzesi açılıyor!

2 yıl su altında kalan Roma dönemine ait 1800 yıllık hamam İzmir’de inşaat çalışması sırasında bulunmuştu. Bulunan tarihi alan açık hava müzesi yapılıyor. Yapılan müzede tarihi alanda bulunan mozaiklerin üstü camla kapatılacak, izleme terasları ve yürüyüş yolları yapılacak...

Emlak Konut ile TOKİ protokol imzaladı!

TOKİ’nin sahip olduğu arazileri ihalesiz alıp müteahhitlere gelir paylaşımı yolu ile ihale eden Emlak Konut yöntem değişikliğine gitti. Artık sadece alıcı değil aracı da olacak...

Müzede gelir rekortmeni Haberi

Müzede gelir rekortmeni

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, Ocak-Temmuz döneminde bakanlığa bağlı müze ve ören yerlerini 16 milyon 200 bin  kişi gezdi. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 38 artış gösteren müze ve ören  yerlerinin geliri, 126 milyon liradan 174 milyon liraya çıktı. Yerli ve yabancı ziyaretçilerin, bu dönemde en çok ziyaret ettiği müze, Topkapı Sarayı oldu. Görkemli sarayı Ocak-Temmuz arasında 1 milyon 946 bin 187 kişi gezdi. Turistler, Osmanlı devletinin 380 yıl idare merkezi ve resmi ikametgahı Topkapı Sarayı Müzesi’nin yanı sıra muhteşem Ayosofya’ya da yoğun ilgi  gösterdi. Asırlara meydan okuyan müze, 1 milyon 898 bin 512 kişiyi ağırladı. Ayasofya Müzesi, gelir sıralamasında ise ilk sırda yer aldı. Toplamda 1 milyon 898 bin 512  ziyaretçiyi ağırlayan müzeden 35 milyon 726...