05 / 05 / 2024

Müzeler kimin oldu

Müzeler kimin oldu

Kültür - Sanat Sen Başkanı Yavuz Demirkaya, müzelerin özelleştirilmesini öngören ihalenin yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle dava açtıklarını söylüyor.

Ece Demirpençe vekaleten Akfen GYO Genel Müdürü oldu! 

Akfen GYO Genel Müdürü değişti. Sertac Karaağaoğlu'nun görevinden ayrılması sebebiyle Ece Demirpençe vekaleten Akfen GYO Genel Müdürü oldu. Peki Ece Demirpençe kimdir? 

Cenk Cerrah, Kuzugrup GYO Genel Müdürü oldu! 

Kuzugrup GYO'nun Genel Müdürü değişti. Cenk Cerrah, Kuzugrup GYO'nun yeni Genel Müdürü oldu. 

İstanbul'da hangi müzeler ücretsiz? İBB resmen duyurdu! İşte Cumhuriyet'in 100. yılına özel ücretsiz müzeler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kültür AŞ, Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak işletmesindeki müzelerde "müze girişi kampanyası" başlattığını duyurdu. Peki İstanbul'da hangi müzeler ücretsiz? İşte ücretsiz müzeler...

Murat Oktay, Peker GYO Genel Müdürü oldu! 

Peker GYO Genel Müdürlük görevini sürdüren Onur Özalp, Peker Construction Mühendislik İnşaat A.Ş. Genel Müdürü oldu. Onur Özalp'ın yerine Peker GYO Genel Müdürü olarak Murat Oktay atandı. Peki Peker GYO Murat Oktay kimdir?

ZAM geldi: 2023 Doğum parası, emzirme ödeneği, çocuk yardımı ne kadar oldu? 

Annelere sağlanan destek ödemeleri asgari ücret zammından sonra arttı. Peki, 2023 Doğum parası, emzirme ödeneği, çocuk yardımı ne kadar oldu? İşte detaylar...

Ömer Barlas Ülkü kimdir? Ne zaman genel müdür oldu?

Ömer Barlas Ülkü kaç yılında ve hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi alanlarda görev aldı? Ne zaman genel müdür oldu? İşte Ömer Barlas Ülkü ile ilgili merak edilen her şey...

65 yaş aylığı, evde bakım, engelli aylığı, kıdem tazminatı, hasta yardımı kaç TL oldu? Son dakika rakamları geldi! 

Memur maaşlarında yaşanan artış, kıdem tazminatından sosyal destek ödemelerine kadar birçok kalemi de etkiliyor. Peki 65 yaş aylığı, evde bakım, engelli aylığı, kıdem tazminatı, hasta yardımı kaç TL oldu? İşte yeni zamlı 2023 ödemeleri...

Elektrikli otomobilden sonra yüzde 100 elektrikli tırımız da oldu!

Otomotiv sektöründe yerli elektrikli otomobilden sonra elektrikli tırımız da oldu. Sarp Intermodal tarafından yatırımı gerçekleştirilen yüzde 100 elektrikli çekici (TIR) hızlı şarj ile iki saat içerisinde tam şarj oluyor ve 300 kilometrenin üzerinde yol katediyor.

Vatandaşın yatırım aracı belli oldu: Ne altın, ne dolar, ne de gümüş! Bambaşka bir şey çıktı!

Vatandaşların yeni yatırım aracı belli oldu! Altın ve doların yanı sıra gümüş de artık geride kaldı. Satışlar rekor üstüne rekor kırarak, bambaşka bir şey yatırım aracı olarak tercih ediliyor.

Yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım yardımı kaç TL oldu? Hemen bu rakamlara göz atın! 

Yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım yardımı tutarları merakla araştırılıyor. Peki yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım yardımı kaç TL oldu?

Bayramda müzeler, saraylar açık mı? Ramazan Bayramı’nda hangi müzeler açık? Ramazan Bayramı’nda müzeler bedava mı?

Ramazan Bayramı’nda müzelerin çalışma durumu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte müzeler ve sarayların çalışma günleri ve saatleri!

Valilikten son dakika açıklaması! Yarın okullar tatil mi? 31 Mart Cuma Ordu ve Muş'ta okul var mı, tatil mi oldu?

Son dönemlerde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle, Muş ve birçok ilde veli ve öğrencilerin merakla sorduğu "okullar tatil mi?" sorusu gündeme geldi. Peki, Yarın okullar tatil mi? 31 Mart Cuma Muş'ta okul var mı, tatil mi oldu?

Hurda fiyatları uçtu! Hurda paslanmaz alım fiyatları belli oldu! İşte 2 Mart 2023 fiyat listesi…

Hurda fiyatları dikkat çekmeye devam ediyor. Hurda paslanmaz alım fiyatları belli oldu! İşte 2 Mart 2023 fiyat listesi…

Müzeler kimin oldu Haberi

Müzeler kimin oldu

Müzelerin, halkı tarihle buluşturan önemli kültür merkezleri olduğuna dikkat çeken Demirkaya, şirketlere peskes çekilerek ticarilestirilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtiyor. 



Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2010'da Türkiye'deki en önemli 48 müze ve ören yerinin gişelerini özelleştirmişti. Gişelerinin işletmesi ile buralardaki satış noktalarının işletilmesini içeren ihale BTM-TÜRSAB ortaklığına verilmişti. Kültür, Sanat ve Turizm Emekçileri Sendikası da, devletin zarara uğratıldığı gerekçesiyle, konuyu mahkemeye taşımıştı. KültürSanat Sen Başkanı Yavuz Demirkaya, sendika olarak en son 2015 yılında Ankara 3. İdari Mahkemesine, 'ihalenin yasaya aykırı olduğu' istemiyle açtıkları davada iptal kararı verildiğini söyledi. Karara, 'ihalenin 4734 sayılı kanun kapsamında yapılması gerekirken. 2886 sayılı kanuna tabi olarak yapılmasında hukuka uygunluk bulunmaması' gerekçe gösterildi. 



Yavuz Demirkaya, Ayasofya, Topkapı, Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Efes gibi Türkiye'nin en önemli 48 müze ve...