03 / 05 / 2024

myk

myk

Mesleki Yeterlilik Kurumu ( MYK ) tarafından Ulusal Meslek Standartlarına Dair Tebliğ, Resmi Gazete 'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

CHP Bildirgesi'ne göre 100 metrekareden küçük ev sahibi vergi ödemeyecek!

Aileye yaşam destek ödeneği tek konuta vergi muafiyeti CHP Yerel Seçim Bildirgesi'nde radikal vaatlere yer verildi. Bildirgeye göre 100 metrekareden küçük, tek ev sahibi olanlar vergi ödemeyecek

Emekliye ek zam müjdesi geldi mi? Bakan Şimşek'ten son dakika açıklaması: Emekliye seyyanen zam neden yapılmadı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti MYK'sinde emekli maaşlarına neden zam yapılmadığına ilişkin açıklama yaptı. İşte milyonlarca emeklinin merak ettiği o açıklama...

Myk Plastik Yapı İnşaat Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Myk Plastik Yapı İnşaat Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü’nde 3.000.000,00 TL sermaye bedeli ile Muhammed Kömürcüoğlu tarafından kuruldu.

Ocak zammı memur, asgari ücretli ve emekliyi rahatlatacak! Milyonları ilgilendiren haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MYK kuruldu toplantısında ekonomiye yönelik meseleler konuşuldu. Toplantıda yılbaşında yapılacak zamlar görüşüldü. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Kripto paraya yasal düzenleme geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kripto paraları değerlendirdi. MYK'da kripto paralar da gündemdeyken, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın önümüzdeki günlerde kripto para temsilcileriyle bir görüşme daha yapacağı öğrenildi..

3600 ek gösterge ve KDV düzenlemesi gündemde! AK Parti MYK toplanıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yarın AK Parti MYK toplantısı gerçekleştirilecek. 3600 ek gösterge ve KDV düzenlemesine yönelik son gelişmeler ele alınacak. Toplantıda bu konular dışında kripto para borsasındaki çalışmalar da değerlendirilecek.

Yerel yönetim düzenlemesinden flaş detaylar!

MYK toplantısında yerel yönetimlerde köklü değişikliklere yer verllen reform paketi masaya yatırıldı. İşte Yerel yönetim düzenlemesinden flaş detaylar...

Aliağa'da emlakçılar için mesleki yeterlilik sınavları başladı!

Aliağa Ticaret Odası’nda (ALTO), sorumlu emlak danışmanı mesleki yeterlilik sınavları devam ediyor. Yazılı ve uygulamalı sınavın ardından başarılı olan emlak danışmanları, “MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi” alacak.

Emlakjet Emlak Danışmanlarının MYK ve TTY belge numaraları almaya başladı!

Emlakjet, emlak danışmanlarının Ticaret Taşınmaz Yetki (TTY) ve Mesleki Yeterlilik Belgesi (MYK) belge numaralarını almaya başladı.

Emlakta 11 bölüme MYK muafiyet geldi!

Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü tarafından  emlak sektöründe Mesleki Yeterlilik Belgesi’nden muafiyet sağlayan alanları belirlendi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yavaş-Aygün talimatı: Polemiğe girmeyin!

CHP'li Mansur Yavaş ve Sinan Aygün arasında yaşanan ‘Togo Kuleleri’ kavgası, AK Parti MYK toplantısında da gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurmaylarına, ''Polemiğe girmeyin" talimatı verdi.

TÜGEM'in Güncel Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği basın toplantısı yarın!

TÜGEM’in Ankara Lansmanı ve Gayrimenkul Sektörünü bilgilendirmek amacıyla "Güncel Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği ve MYK süreci" hakkındaki basın toplantısı yarın gerçekleştirilecek...

MYK Emlak Danışmanı Belgeleri artık çift dilde!

Emlak işletmelerinde pazarlama ve satış personeli olarak çalıştırılan kişilerin alması gereken Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) mesleki yeterlilik belgeleri artık çift dilde veriliyor... 

Emlakjet 15 bin üyesini MYK sınavına hazırlayacak!

Emlakjet tüm emlak danışmanlarının sene sonuna kadar sahip olması gereken ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’’nin alım sürecinde üyelerine bazı avantajlı teklifler sunuyor.

myk Haberi

myk

Buna göre, söz konusu tebliğde inşaat işçisi, ışık asistanı, ışıkçı, kameraman, ses asistanı, sesçi ve sunucu meslekleri olmak üzere 7 mesleğe standart geldi.


Tebliğ, MYK'nın görevlendirdiği Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) tarafından hazırlandı.


İnşaat işçisi ulusal meslek standartı, sektördeki ilgili kurum ve kuruluşların görüşleri alınarak değerlendirildi, MYK İnşaat Sektör Komitesince incelendikten sonra MYK Yönetim Kurulunca onaylandı.


Söz konusu mesleğin uluslararası sınıflandırma sistemlerindeki yeri, "bina inşaatı ve bina dışı sektöründe nitelik gerektirmeyen işlerde çalışanlar" olarak belirlendi.


Belgelendirme amacıyla yapılacak ölçme ve değerlendirme, gerekli şartların sağlandığı ölçme ve değerlendirme merkezlerinde yazılı veya sözlü teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirilecek.


İşler ustaların gözetiminde yapılacak


Yeni standartlara göre, inşaat işçisi, yapılacak işlerle ilgili alınan emniyet tedbirleriyle iş yerindeki iş organizasyonuna uyacak.


İnşaat işçisi, kalıp, betonculuk, duvarcılık, sıvacılık işleri ile betonarme...