04 / 07 / 2024

Naci Görür deprem yorumu

Naci Görür deprem yorumu

Prof. Dr. Naci Görür, bugün Bingöl'de yaşanan başta olmak üzere birkaç gündür yaşanan depremler hakkında, "Bu depremlerin her iki fayın ülkemiz sınırları için de kalan kısımlarıyla etkileşeceğinden endişe ediyorum" şeklinde konuştu.

Ege Denizi 4.4'lük depremle sallandı! Prof. Dr. Naci Görür: Marmara depremini bekliyoruz, gerilim devam ediyor!

Dün akşam Ege Denizi'nde Çanakkale Gökçeada açıklarında 4.4 büyüklüğünde deprem oldu. Prof. Dr. Naci Görür, depremi değerlendirdi ve Marmara'yı uyardı. İşte o açıklama... 

O il bu sabah 4 büyüklüğünde sallandı! Prof. Dr. Naci Görür uyardı: Öteden beri söylüyoruz, bu bölge problemli!

Bingöl'de bu sabah saat 07:42'de merkez üssü Karlıova olan 4 büyüklüğünde bir deprem oldu. Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, uyarılarda bulundu. İşte o açıklama...

Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den o şehre uyarı: 4 büyüklüğünde sallandı, dikkatli olmak gerek!

Yer Bilimci ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Malatya için 'Dikkatli olmak gerek' dedi. İşte Görür'ün o açıklaması ve gelen yorumlar...

Prof. Dr. Naci Görür fay hattını işaret etti ve uyardı! Stres transferi yükseldi...

Türkiye'nin deprem riskli ile ilgili deprem bilimciler neredeyse her gün uyarılar yapıyor. Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, bugün saat 06.31'de Kahramanmaraş Göksun ilçesinde meydana gelen 4,3 büyüklüğündeki deprem ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamalar yaptı.

Prof. Dr. Naci Görür'den yeni uyarı geldi: Deprem üreten birden fazla fay var!

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Merzifon için deprem uyarısı yaparak, deprem üreten birden fazla fay olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Naci Görür İstanbul'daki konutlar için alarm verdi! Bunlar yarın depremde ne olur düşünemiyorum! 

Yer Bilimci ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Küçükçekmece'de 3 katlı binanın çökmesi ile ilgili açıklama yaparak, 'Bugün binalar kendiliğinden çökerse yarın depremde ne olur onu düşünemiyorum bile" dedi.

Prof. Dr. Naci Görür 4,4 büyüklüğündeki deprem sonrası fay hatlarını tek tek saydı: Deprem üretme kapasitesine sahip!

Çorum'da dün akşam 4,4 büyüklüğünde deprem yaşandı. Söz konusu depremden sonra Prof. Dr. Naci Görür de resmi X hesabı üzerinden önemli bir açıklama yaptı. İşte Naci Görür'ün o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Prof. Dr. Naci Görür'den o fay için yeni uyarı: Kırılma periyodu olan 250 yıllık süreyi doldurdu!

Prof. Dr. Naci Görür yaptığı açıklamada Tunceli, Erzincan ve Bingöl'ü etkileyecek olan büyük deprem riskine dikkat çekerek, Yedisu fayının kırılma periyodu olan 250 senelik süreyi doldurduğunu söyledi.

Olası Marmara depremine yönelik korkutan açıklama Prof. Dr. Naci Görür'den geldi: Türkiye diz çöker!

Bilim Akademisi üyesi ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, olası Marmara depreminin olması halinde'' Marmara bölgesi çöker, onunla kalmaz bütün Türkiye diz üstü çöker.'' dedi.

Prof. Dr. Naci Görür'ü kızdıran haber neydi? Görür "Kınıyorum" diyerek mesaj yayınladı...

Prof. Dr. Naci Görür, Malatya'da yayın yapan bazı basın kuruluşları için 'kınama' yaptı. Bu kapsamda, Malatya Doğanşehir fayının üzerine ev yapılmasına ilişkin tepkileri haberleştiren bu yayın kuruluşları, Naci Görür ile başka bir deprem uzmanını tartışmış gibi gösterdi.

Prof. Dr. Naci Görür'den İzmir için yeni uyarı geldi!

Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür yaptığı açıklamada İzmir'de de endişeleri olduğunu söyleyerek, "Çünkü İzmir'de, 15 fay var. İzmir yarımadasını kesen fayların özelliklerini de bilmiyoruz. Bilmediğimiz için de biz bunu sorun olarak düşünüyoruz" dedi.

O bölgeye 7 ve üzeri deprem uyarısı! Prof. Dr. Naci Görür: Er geç depremle sınanacak!

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Manisa’nın aktif fay hatları üzerinde kurulduğuna dikkat çekti ve bölgenin er geç depremle sınanacağını söyledi. 

Deprem uzmanı Naci Görür Erzincan depremini değerlendirdi! Bu fay Aşkale’den gelen fayla kesişiyor!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Erzincan'da meydana gelen 4.1 şiddetindeki depremi değerlendirerek, fay hattı ile ilgili bilgi verdi.

Naci Görür deprem yorumu Haberi

Naci Görür deprem yorumu

Bingöl depreminin ardından sosyal medya hesabından önemli açıklamalar yapan Prof. Dr. Naci Görür, uyarılarda bulundu. Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, bu bölgenin bir süredir aktif olduğunu belirten Görür, "Bu depremlerin her iki fayın ülkemiz sınırları için de kalan kısımlarıyla etkileşeceğinden endişe ediyorum" ifadelerini kullandı.

Görür şunları belirtti:

"Bugün meydana gelen deprem, daha önceki depremlerle aynı yerde, yani Başkale Fayı (BşF) ile Hasan Timur Fayının (HTF) kesim yerine yakın. Bu bölge bir süredir aktif. Bu depremlerin her iki fayın ülkemiz sınırları için de kalan kısımlarıyla etkileşeceğinden endişe ediyorum. Onun için Van Muradiye taraflarında ve Başkale merkez mıntıkasında dikkat edilmeli diyorum.

Karlıova, biliyorsunuz, KAF ile DAF’ın kesim yeri. Burası sürekli açılıyor. Depremin olduğu yer ile KAF üzerindeki Yedisu ve DAF üzerindeki Bingöl arası...