05 / 05 / 2024

Nafia Nezareti

Nafia Nezareti

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Rixos Otel'de, Nafia Nezaretinden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na kadar geçen süreçte görev yapmış olan tüm bakanlara yemek verdi.

Nafia Mimarlık Mühendislik Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Nafia Mimarlık Mühendislik Danışmanlık Limited Şirketi bugün Gaziosmanpaşa'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Adnan Şahintürk ve Ömer Faruk Azak tarafından kuruldu.

Konkordato ilan eden şirket sayısı artacak mı?

Palet, Nafia İnşaat ile Dasaş Entegre ve Sağlamlar Orman Ürünleri konkordato ilan etti. Peki konkordato ilan eden şirket sayısı artacak mı?

Nafia İnşaat konkordato talep etti!

Nafia İnşaat Anonim Şirketi ile davalı arasında İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde konkordato davası görülüyor. 

Nafia İnşaat Mühendislik Madencilik Gıda Nakliye İth.İhr.Pazarlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu.

Nafia İnşaat Mühendislik Madencilik Gıda Nakliye İth.İhr.Pazarlama Sanayi Ticaret Limited ŞirketiAli Evren Yılmaz ve Mehmet Emin Yıldız ortaklığında 5 milyon TL sermaye ile bugün kuruldu.

1936 yılında Haydarpaşa Limanı ıslah edilecek!

1936 yılında Nafia Vekaleti (Bayındırlık Bakanlığı) tarafından işletilen Haydarpaşa Limanı, ihtiyaca daha uygun şekilde genişletilerek ıslah edilecekmiş. Haydarpaşa'daki liman, çağdaş yükleme ve boşaltma vasıtılarıyla teçhiz edilecekmiş.

2004 yılında Deniz Kuvvetleri Haliç'i terk edecekmiş!

2004 yılında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Kasımpaşa'daki denize sıfır olan Bahriye Nezareti binasını boşaltarak Beylerbeyi'ne taşınacakmış. Deniz Saha Komutanlığı'nın bulunduğu 20 bin metrekarelik bina ise Milli Eğitim'e devredilecekmiş.

Bakan Güllüce eski bakanları ve bürokratları buluşturdu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Rixos Otel'de, Nafia Nezaretinden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na kadar geçen süreçte görev yapmış olan tüm bakanlara yemek verdi.

Bakan Güllüce eski bakan ve bürokratlar için yemekli toplantı düzenliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Nafia Nezaretinden Çevre ve Şehircilik Bakanlığına kadar geçen süreçte görev yapan Bakanlar ile Müsteşarları yemekli toplantıda bir araya getirecek.

1937 yılında Kadıköy Su Şirketi 400 yüz bin liraya satın alınmış!

1937 yılında Kadıköy Su Şirketi ile Nafia Vekaleti arasında müzakere yapılmış. Kadıköy Su Şirketi 400 bin liraya satın alınmış ve parası on yıl taksitle ödenecekmiş. 1 Temmuz itibariyle su şirketi belediyeye devredilecekmiş.

Türkiye’nin iskan politikası nedir?

Türkiye’nin iskan politikası, şimdiki adıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olan bakanlığın tarihçesidir. Bakanlık, Nafia Nezareti, Nafia Vekaleti, Bayındırlık Bakanlığı, İmar ve İskan Bakanlığı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı adlarını almıştır.

Nafia Nezareti Haberi

Nafia Nezareti


Burada konuşan Bakan Güllüce, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının köklerinin Sultan 2. Mahmut dönemine kadar uzandığını, bu döneme kadarki imar işlerini eyalet ve sancakların yönettiğini hatırlattı.


Çok farklı kişilerin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevini yaptığını belirten Bakan Güllüce, "Bakanlığımızı yönetenlerin yolculuğu Sakız Adasında hicret eden bir ailenin çocuğu olan Hekim İsmail Paşa'ya kadar uzanır" dedi.


Bakan İdris Güllüce, buluşmalarının tarihe hizmet etmiş bakanlara derin bir saygının göstergesi olduğunu ifade etti.



Nafia Nezaretinden Çevre ve Şehircilik Bakanlığına kadar bakanlık yapmış tüm kişileri tanımanın ve tanıtmanın kendileri için bir vazife olduğunu vurgulayan Bakan Güllüce, "Ümit ediyorum ki bu toplantımız gelenek haline gelir ve bundan sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası kadar baki kalır" diye konuştu.



- "Denetim yapan elektronik sistem kurmaya çalışıyoruz"


Eski İmar ve İskan Bakanı görevinde...