05 / 05 / 2024

Nakagin Capsule Towe tokyo

Nakagin Capsule Towe tokyo

Japonya'nın başkenti Tokyo'da yer alan ve müstakil kapsüllerden meydana gelen Nakagin Capsule Tower'da yıkıma başlandı.

Realme C53: Uygun fiyatlı android telefon ile gelen yenilikler!

Realme, akıllı telefon pazarındaki yerini sağlamlaştırmak için yeni bir model daha tanıttı: Realme C53. Bu akıllı telefon, iPhone 14 Pro'nun Dynamic Island'ına benzeyen Mini Capsule özelliği ve uygun fiyatıyla dikkat çekiyor.

Tokyo'daki müstakil kapsüllerden oluşan Nakagin Capsule Tower yıkılıyor!

Japonya'nın başkenti Tokyo'da yer alan ve müstakil kapsüllerden meydana gelen Nakagin Capsule Tower'da yıkıma başlandı.

Yüzen daireler 200 bin dolara satılıyor!

Ürettiği mini yatlarla gündeme gelen İtalyan şirket Jet Capsule, şimdi de yüzen daireler için harekete geçti.

Çukurova Gayrimenkul 20'nci yılını kutladı!

İNŞAAT sektöründe 1993 Ayılından beri faaliyet gösteren ve Adana'ruıı ardından istanbul Kartal'daki Çukurova Toweı ve Adanuspark projeleri ile adından söz ettiren Çukuıova Gayrimenkul 20.yılını kutladı...

Nakagin Capsule Towe tokyo Haberi

Nakagin Capsule Towe tokyo

Japonya'nın başkenti Tokyo'da yer alan ve müstakil kapsüllerden meydana gelen Nakagin Capsule Tower'da yıkıma başlandı. Tokyo'nun Ginza bölgesinde bulunan Şimbaşi'de 1970-1972 yıllarında Japon mimar Kurokawa Kişo'nun inşa ettiği yapının son senelerde tadilata ihtiyacı olduğu belirlendi. 

Yer aldığı konumda yeni bina yapılması için 2021 yılında emlak firmasına satışı yapılan kenttteki simgelerden Nakagin Capsule Tower'ın yıkımı için harekete geçildi ve yıkım başladı. Yapının sakinleri geçtiğimiz ay binayı tahliye etti. Prefabrik kapsüllerinin, konaklama da dahil olacak şekilde bazı projelerde yeniden kullanılması için parçalara bölünecek yapının yıkımının senenin bitimine kadar tamamlanması öngörülüyor.

Yaşayan organizmaya benzeyen ve 1,3 metre çapında pencereleri bulunan 140 müstakil kapsülden meydana gelen binada, hem meskenler hem de iş ofisleri yer alıyordu. 

Tokyo'da bulunan "ikonik eserler" arasında işaret edilen yapı, "dünya genelinde...