15 / 05 / 2024

Nakit kredilerin ne kadarı inşaat sektöründe kullanıldı

Nakit kredilerin ne kadarı inşaat sektöründe kullanıldı

TBB'nin verilerine göre Mayıs 2016 itibarıyla nakit kredilerin yüzde 77'sini kurumsal krediler oluşturdu. Sektörel bazda, kurumsal nakit krediler içinde inşaat sektörünün payı yüzde 11 oldu.

Konut kredileri ne zaman açılacak? Ev almak için doğru zaman mı?

Konut fiyatlarındaki yükseliş yavaşlarken, önümüzdeki günlerde emlak piyasasında neler olacağı, kredilerin ne zaman açılacağı merak ediliyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, kredilerin açılacağı tarihi belirterek, önümüzdeki birkaç yıl evi nakit paraya çevirmenin zor olduğunu söyledi.

Araba almak isteyenler için dev kampanya! Nissan Qashqai'de nakit alımlarda 150 bin TL indirim fırsatı! 

Araba almak isteyen binlerce kişi otomobil markalarının indirim fırsatlarını araştırıyor. Nissan Qashqai'de nakit alımlarda 150 bin lira indirim fıratı devam ediyor. Peki Nissan Qashqai 'nin güncel fiyatı ne kadar? 

Elinde nakit parası olanlar dikkat! 50 bin TL’nin bir aylık ve 3 aylık mevduat faiz kazançları ne kadar?

Nakit birikimleri güvenli bir şekilde değerlendirmek isteyen yatırımcılar için mevduat hesapları oldukça cazip bir seçenek oluyor. Peki, 50 bin TL’nin bir aylık ve 3 aylık mevduat faiz kazançları ne kadar? İşte detaylar...

90 bin TL’nin bir aylık getirisi ne kadar? İşte banka banka faiz getiri hesabı...

Nakit birikimlerini bir yandan güvende tutmak ve bir yandan da belirli bir getiri elde etmek isteyenler için mevduat hesapları oldukça cazip bir seçenek olarak öne çıkıyor. Peki, 90 bin TL’nin bir aylık getirisi ne kadar oluyor? İşte banka banka faiz getiri hesabı...

100 bin TL’nin aylık getirisi ne kadar? İşte banka banka faiz getiri hesabı...

Elinde nakit TL bulunan ve kısa vadede hem parasını koruyup hem de bir kazanç elde etmek isteyenler için mevduat hesapları kapı aralıyor.  Altın ve dolar gibi yatırım araçlarının yanında mevduat hesapları da yatırımcılara oldukça cazip gelir fırsatı yaratıyor. Peki, hangi banka, ne kadar?

ParamKart'tan Babalar Günü fırsatı: Giyim, ayakkabı ve aksesuar alışverişlerinde yüzde 25 nakit iade ediliyor!

ParamKart, Babalar Günü'ne özel fırsatı duyurdu. Kampanya kapsamında, Babalar Günü'ne özel, ParamKart’la yapılacak giyim, ayakkabı ve aksesuar alışverişlerinde yüzde 25 nakit iade imkanı sunuluyor. İşte ayrıntılar...

Ziraat Bankası faizsiz kredi kampanyasıyla nakit ihtiyaçlarına çözüm sunuyor

Ziraat Bankası, müşterilerine sunduğu kredi fırsatlarıyla öne çıkmaya devam ediyor. Banka, nakit ihtiyaçlarını karşılamak isteyenlere bir yıl erteleme imkanıyla faizsiz kredi vermeyi duyurdu. Bu kampanya sayesinde müşteriler, finansal ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabilecekler.

İş Bankası'ndan nakit ihtiyacı olanlara anında kredi müjdesi!

İş Bankası, müşterilerinin nakit ihtiyaçlarını geciktirmeden karşılamak istemeleri durumunda özel bir çözüm sunmaktadır. "Anında Kredi" olarak adlandırılan bu hizmet, pratik bir bireysel kredi seçeneği olarak öne çıkmaktadır.

Nakit ihtiyacı olanlar için QNB Finansbank ve Denizbank kolları sıvadı! 5 dakikada paranıza kavuşun!

Enflasyon artarken vatandaşların nakit ihtiyacı günden güne artıyor. Bu sorun için QNB Finansbank ve Denizbank kolları sıvadı. İşte detaylar!

Nakit para ihtiyacı olanların aradığı kampanya! Vakıfbank’tan dev nakit desteği!

Artan enflasyon ile gelen zamlar vatandaşın belini bir hayli büktü. Bu durumda vatandaşların acil nakit ihtiyacı da günden güne artmaya başladı. İşte Vakıfbank’tan nakit paraya ihtiyacı olanları ilgilendiren kampanya!

Merkez Bankası'ndan son dakika kredi kartı ile nakit avans ve altın kararı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kredi kartı belirli bir limitin üzerinde olanlar için kredi kartı vasıtasıyla gerçekleştirilen nakit çekim ve kuyum harcamalarının kredi türüne yüzde 30 oranında menkul kıymet tesisine tabi olmasına karar verdi.

Deprem sonrası DASK toplam ne kadar ödeme yaptı?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Meydana gelen deprem felaketinin hemen ertesinde AFAD’a 100 milyar TL tahsis ettik. Şu ana kadar da yaklaşık 40 milyar TL nakit aktarımı gerçekleştirdik ve DASK çerçevesinde bugüne kadar toplam 11,5 milyar TL hasar ödemesi yaptık" dedi.

Müşterilerine 2000 TL nakit hediye veren banka alışverişlere kolaylık sağlıyor!

Banka müşterisi olan vatandaşların hesabına 2.000 TL nakit yatıracağını açıkladı. Bu bankanın müşterileri haberi duyunca sevindi. Bu kampanyayı yapan hangi banka ve şartları ne?

Nakit kredilerin ne kadarı inşaat sektöründe kullanıldı Haberi

Nakit kredilerin ne kadarı inşaat sektöründe kullanıldı

Türkiye'de toplam kredi stoku 2016 Mayıs ayı itibarıyla son bir yılda yüzde 16 artarak 1.9 trilyon TL oldu. Kullandırılan nakit kredilerin 1.7 trilyon TL'si bankalar tarafından sağlandı. 


Türkiye Bankalar Birliği'nin(TBB) verilerine göre Mayıs 2016 itibarıyla nakit kredilerin yüzde 77'sini kurumsal krediler oluşturdu. Sektörel bazda, kurumsal nakit krediler içinde en yüksek paya sahip olan sektör yüzde 26.7 ile imalat sanayii olurken, bunu ticaret sektörü yüzde 18 ve inşaat sektörü yüzde 11 pay ile izledi. Sektörel olarak en hızlı kredi büyümesi yüzde 38 ile enerji sektöründe gerçekleşti. İmalat sanayiinde büyüme yüzde 6 oldu. İnşaat ve perakende, yüzde 3.8 ile en yüksek tasfiye olacak alacak oranına sahip sektörler arasında öne...