21 / 05 / 2024

Namık GÖZ yazıları

Namık GÖZ yazıları

Hürriyet Gazetesi yazarı Namık Göz bu hafta köşesinde "İstanbul'un yeni sayfiye yerleri!" konusunu ele aldı. Son açıklanan rakamlara göre dünyanın en çok turist çeken kentleri sıralamasında İstanbul 7'nci sıraya yükselmiş.

Yatırımla en çok göç alan ülkeler belli oldu! Vatandaşlık ve oturum için konut yatırımcılarının gözü o ülkelerde!

Yatırım Göç Programları 2024 raporu belli oldu. Rapora göre yatırımla en çok göz edilen ülkeler açıklandı. Malta, küresel vatandaşlık programlarında üst üste dokuzuncu yılında liderliğini koruyor. 

Altında ibreler kırmızıya döndü! Tehlike çanları çalıyor! Altın yatırımcıları dikkat! 15 Ağustos altın fiyatları

Altın almak isteyenler güncel altın fiyatlarını araştırıyor. Altının ons fiyatı dün 1912 dolarken bugn 1904 dolara geriledi. Altında ibreler kırmızıya döndü. Tehlike çanları çalıyor. Altın yatırımcıları dikkat! 15 Ağustos 2023 canlı altın fiyatları.

Yatırımcıların gözü TCMB faiz kararında!

Küresel piyasalar, enflasyon ve resesyon endişeleriyle yeni haftaya karışık bir seyirle başlarken, yurt içinde yatırımcıların gözü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararında...

Dolar 7 gün sonra bu kadar olacak! Doları olanlar kırmızı kodla uyarıldı! Bu haberi okumadan dövizciden içeri girmeyin

Sınırlı değer kaybını devam ettiren dolar/TL kuru Amerika Merkez Bankası Fed faiz kararınıa odaklandı. Yatırımcılar doların yönünü merak ediyor. Dolar 7 gün sonra bu kadar olacak! Doları olanlar kırmızı kodla uyarıldı! Bu haberi okumadan dövizciden içeri girmeyin.

Kırmızı et fiyatları için kritik uyarı… “Ramazan fırsatçıları harekete geçmeden önlem alın!”

Ramazan öncesinde fırsatçıların gıda fiyatları ve özellikle kırmızı ete fahiş zam yapma ihtimaline karşı önemli uyarı sektörün yetkili isminden geldi: "Fırsatçılar iş başında, önlem alın!"

Erdoğan Bayraktar: Deprem neden olsa da asıl yıkıcı olan dayanıksız yapılar!

Bir dönem TOKİ Başkanlığı görevini de yürüten Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar '' Deprem neden olsa da asıl yıkıcı olan dayanıksız yapılar'' diyerek kaçak yapılarda oturulmamasının önemini vurguladı.

Euro 19 gün sonra tam tamına bu kadar olacak! Elinde 1 euro bile olanlara kırmızı kodla uyarı geldi! Çabuk bakın

Euro/TL kurunda son dakika gelişmeler yatırımcılar ve euro almak isteyenler tarafından takip ediliyor. Yatırımcılar euronun ne kadar olacağını merak ediyor. Euro 19 gün sonra tam tamına bu kadar olacak! Elinde 1 euro bile olanlara kırmızı kodla uyarı geldi! Çabuk bakın.

Altın yatırımcılarının gözü cuma gününe çevrildi! Önceden planınızı yapın, sonra pişman olmayın

Son dakika altın fiyatları milyonların odağında olmaya devam ediyor. Altın fiyatlarının gözü cuma günü açıklanacak olan  PCE enflasyonuna çevrildi. Altın yatırımcıları önceden planınızı yapın, sonra pişman olmayın.

Dolar için kötü senaryo yazıldı! Korkutan açıklama az önce geldi! Doları olanlar çabuk bakın! Görmeyen duymayan kalmasın

Analistler tarafından dolar için kötü senaryon yazıldı. Korkutan açıklama az önce geldi! Doları olanlara kötü haber! Görmeyen duymayan kalmasın.

Altın birden bu kadar olacak! Analistler kırmızı kodla uyardı! Bu haberi okumadan kuyumcunun paspasına bile basmayın!

Altın birden rakama çıkacak gören, gözlerine inanamayacak! Analistler kırmızı kodlu uyarıyı resmen yaptı! Bu haberi okumadan kuyumcunun paspasına bile basmayın! İşte ayrıntılar...

Dolar 19 gün içinde tam anlamıyla bu kadar olacak! Doları olanlara kırmızı kodla uyarı geldi! Hemen bakın

9 Şubat Perşembe dolar/TL kurunda son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Vatandaşlar doların ne kadar olacağının araştırıyor. Dolar 19 gün içinde tam anlamıyla bu kadar olacak! Doları olanlara kırmızı kodla uyarı geldi! Hemen bakın!

ESK'nın önünde metrelerce kuyruk oluştu! İşte 3 Şubat 2023 kırmızı et fiyatları

Kırmızı et fiyatlarını düşürmek için besi hayvanı ithal eden ESK'nın önünde -5 derecede bekleyen vatandaşlar gündem oldu. Peki ESK'daki kırmızı et fiyatları ne kadar?

EYT'liler şimdi siz de göz atın! Peş peşe ödenecek rakamlar açıklandı! Kıdem tazminatı buz kestirdi!

Emeklilikte yaşa takılanların (EYT’li) beklediği düzenlemede resmen sona gelindi. EYT'liler şimdi siz de göz atın! Peş peşe ödenecek rakamlar açıklandı! Kıdem tazminatı buz kestirdi!

Namık GÖZ yazıları Haberi

Namık GÖZ yazıları

BURSA Valilisinin Heykeldeki tarihi binasının özel kalem odasında görüşme sırasını beklerken, 6 aydan beri Mudanya Kaymakamı olarak görev yapan Orhan Çiftçi ile derin bir Mııdanya sohbetine daldık. 

Sonradan Ultra Maraton yorgunu İznik Kaymakamı Hüseyin Karameşe nin de katıldığı sohbetteki konu elbette ki turizm oldu. 

Son açıklanan rakamlara göre dünyanın en çok turist çeken kentleri sıralamasında İstanbul 7'nci sıraya yükselmiş. Dünya harikası İstanbul'u geçen yıl tam 11 milyon turist ziyaret etmiş. 

Sanılanın aksine ilk sırada Araplar bulunmuyor. İlk sıra Almanlanıı. Onları Rusya ve ABD'li turistler izliyor. 

istanbul'un turistinin Bursa ile ne ilgisi var dediğinizi duyar gibi oluyonım. İlgisi var. I lem de çok yakından ilgisi var. 

Yeni ulaşım olanaklarının 2015 yılından itibaren Bursa ve çevresini nasıl değiştireceğini iki haftadan beri yazıyorum. 

Zaten denizyolu ile İstanbul-Mudanya arası...