03 / 05 / 2024

Nan nehri

Nan nehri

Supermachine Studio tarafından tasarlanan ve iki nehrin arasında yer alacak Tayland'daki 'Su Şehri'nde 500 bin kişi yaşayacak

Torunlar'ın genel kurul toplantısında alınan kararlar tescillendi!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda alınan kararlar İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından tescil edildi.

Antalya HES projeleri Alara Nehri'nde yapılacak!

Antalya'da bulunan Alara Nehri üzerinde planlanan 7 HES'ten 2'si için mahkemenin iptal karan vermesinin ardından, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, aynı nehir üzerine yeni bir HES için daha 'ÇED Olumlu' raporu verdi.

Fırat Nehri ve Keban Baraj Gölü'nde ulaşım konforla sağlanacak!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bilgin, Fırat Nehri ve Keban Baraj Gölü’nde ulaşımın konforlu ve güvenle sağlanması için bazı illere 8 feribot hibe ettiklerini söyledi.

Evlendikten sonra alınan gayrimenkul ortak mıdır?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sorduğu "Evlendikten sonra alınan gayrimenkul ortak mıdır?" sorusuna yanıt verdi..

Haksız yere alınan emlak vergisi iade edilir mi?

Emlak vergisi, her taşınmaz türü için farklı oranlarda hesaplanıyor. Kimi zaman emlak vergisi için taşınmaz değeri olduğundan daha yüksek bir değerde tespit edilebiliyor. Peki, haksız yere alınan emlak vergisi iade edilir mi?

Kemah Barajı için alınan ÇED raporuna red!

Erzincan’ın Kemah'ta yapılması planlanan Kemah Barajı ve iki HES projesi için alınan ÇED raporu, yaşam alanları tehlikeye düşecek balıkların durumu nedeniyle mahkeme tarafından iptal edildi.

Alara Nehri’ne HES ısrarı!

Antalya Gündoğmuş'ta Uçansu Şelalesi'ni içine alan doğa harikası Alara Nehri üzerinde planlanan 7 HES'ten 2'si için iptal kararı verilmesine rağmen Bakanlık olumlu ÇED raporu verdi

Ergene Nehri, Marmara'yı öldürüyor!

Trakya'nın önemli çevre sorunu Ergene Nehri kirliliği için, Çorlu’da TTB, TMMOB, MAREM (Marmara Envi-ronmental Monitoring) projesi yetkilileri, Ergene ve Trakya Platformu katılımıyla bir rapor hazırlandı.

Kooperatiften alınan evin satışında gelir vergisi!

İvazsız olarak iktisap edilenler hariç iktisap şekli ne olursa olsun taşınmaz malların elden çıkarılmasında gelir vergisi ödeniyor. Peki, kooperatiften alınan evin satışında gelir vergisi ödenir mi?

Balbey emlak vergisinden alınan kaynakla yeniden kalkınacak!

Antalya'nın tarihi semtlerinden Balbey Mahallesi, emlak vergilerinin yüzde 10'u oranında alınan kaynakla ayağa kaldırılacak. Recep Yüksel, Balbey Mahallesi'ndeki kentsel yenileme süreciyle ilgili bilgi verdi.

Yeni satın alınan riskli ev için kira yardımı alınabilir mi?

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan riskli binalar için hak sahipleri kira yardımı alabiliyor. Yeni satın alınan riskli ev için kira yardımı alınabilir mi? Kentsel dönüşüme giren evi yeni satın alan malikin hakları nelerdir?

Balbey emlak vergilerinden alınan kaynakla ayağa kalkacak!

Antalya ' nın tarihi semtlerinden Balbey Mahallesi, emlak vergilerinin yüzde 10 ' u oranında alınan kaynakla ayağa kaldırılacak.

1996 yılında Türkiye, Tuna Nehri'nin geçtiği ülkelerden vergi alacakmış!

1996 yılında Marmara Denizi'ni kurtarmak için hazırlanan projeyle Türkiye, Avrupa Topluluğu'nun koyduğu Çevre Vergisi'nin bir benzerini, Marmara'yı kirleten Tuna Nehri'nin geçtiği ülkelere uygulayarak ''Tuna Vergisi'' alacakmış.

Nan nehri Haberi

Nan nehri

Tayland'daki Ping ve Nan nehirleri arasına inşa edilecek 'Su Şehri', her yıl taşkınlara sahne olan Nakornsawan'da yer alacak.


20 kilometre uzunluğundaki toprak sahili bulunacak şehir, 150 metre yüksekliğinde olacak. Kurulacak sistemle fazla suyu dışarı atacak 'Su Şehri', kurak sezona yönelik olarak 5.85 milyon m2'lik tarım alanına yetecek su depolayacak.


Yüzde 40'ı ormanla kaplı olacak şehirde 500 bin kişi yaşayacak. Okul, sinema, market gibi tüm ihtiyaçlara cevap verecek yapıların yer alacağı 'Su Şehri'; güneş panelleri, rüzgar tribünü ve jeneratörle kendi kendine yetebilen bir şehir olacak.


'Su Şehri'nde araba sayısı sınırlı olacak ve sadece başka şehirlere giderken araba kullanılabilecek.


3 hatlı metro, tekne ve otobüsle ulaşım sağlanacak şehirde; parklar, stadyum ve havaalanı ise su üstünde yer...