04 / 05 / 2024

Narmanlı Han 2016 restorasyon çalışmaları

Narmanlı Han 2016 restorasyon çalışmaları

Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde son günlerde en çok tartışılan tarihi Narmanlı Han’ı restorasyon mimarı Sinan Genim şantiye alanını gezdi. Sinan Genim restorasyonla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Beyoğlu’nun simgesi tarihi Markiz Pastanesi satıldı! İşte yeni sahipleri!

Beyoğlu'nun simge pastaneleri arasında yer alan Markiz satıldı. Tarihi pastaneyi 2013 yılında Narmanlı Han'ı alan Tekin Esen ve Mehmet Erkul satın aldı.

Acun Ilıcalı Narmanlı Han’da illüzyon müzesi kuracak!

Acun Ilıcalı, Yunanlı bir ortakla birlikte İstiklal Caddesi'nde bulunan Narmanlı Han’da bir illüzyon müzesi kurmayı planlıyor.

Beyoğlu'ndaki tarihi Narmanlı Han’a tabela tepkisi! 

İstiklal Caddesi üzerinde bulunan tarihi Narmanlı Han’a kozmetik dükkanı tabelası asıldı.

Tarihi Narmanlı Han’ın restorasyonu tamamlandı!

İstanbul'un gözdesi İstiklal Caddesi'nde bulunan 187 yıllık Narmanlı Han’ın restorasyonu tamamlandı. 57 milyon dolara satılan Narmanlı Han'da restorasyon çalışması yaklaşık 2.5 yıl sürdü. 

Narmanlı Han eskimeyecek, bozulacak!

Narmanlı Han'ın özgün kimliğine zarar verilerek restore edildiği konuşuluyordu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde şehircilik ile ilgili ders veren yüksek mimar Korhan Gümüş, Narmanlı Han eskimeyecek, bozulacak!” dedi.

Beyoğlu Narmanlı Han restore edildi!

İstanbul'da Beyoğlu’nun simge yapılarından 186 yıllık Narmanlı Han’ın ön cephesi ortaya çıktı, binadaki restorasyon tartışması tekrar başladı. 

Beyoğlu Narmanlı Han 3 ay sonra açılacak!

Beyoğlu’ndaki tarihi Narmanlı Han’da yapılan restorasyon çalışmalarına ilişkin bilgi veren projenin mimarı Dr. Sinan Genim hanın en geç 3 ay sonra kapılarını açacağını müjdeledi....

Beyoğlu'ndaki projeler dünyaya örnek olacak!

Beyoğlu Başkanı Ahmet Misbah Demircan, ilçedeki yatırımları ve projeleri anlattı. Demircan, ''Narmanlı Han ve Cihangir'de yapılacak sosyal tesisle bölgeye yeni bir soluk gelmesini bekliyoruz'' dedi.

Trabzon Maçka'da 2017 inşaat yılı olacak!

2016 yılı son muhtarlar toplantısını gerçekleştiren Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Mahalle Muhtarları ile bir araya geldi. Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, 2016 yılında yapılan çalışmaları ve 2017 çalışma programı hakkında bilgiler verdi.

Beyoğlu Tahir Han'ın 2016 sonu değerleme raporu yayınlandı!

TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde bulunan İstanbul İli, Beyoğlu'nde yer alan Tahir Han Binası'na ilişkin değerleme raporunu yayınladı.

THK'dan Trabzon'da satılık işhanı binası!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, Trabzon ortahisar'da bulunan işhanını satışa çıkardı. İşhanı binasının ihalesi 14 Kasım 2016 Pazartesi günü saat: 14.00’da kapalı teklif açık arttırma usulüyle ihale edilecekt.

İşte İzmir Ödemiş'in 2016 vizyon projeleri!

İzmir Ödemiş Belediyesi kentin gelişimi için Hanımlar Lokali, Macera Parkı, Geleneksel Yarış Alanı, Düğün Salonu gibi sosyal yaşantıya katkı sağlayacak projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor. İşte Ödemiş'in 2016 vizyon projeleri...

İzmir Karşıyaka'da 18 yıllığına yapım karşılığı kiralık iş hanı!

İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, İzmir Karşıyaka'daki 5 katlı iş hanını 18 yıllığına yapım karşılığı kiraya verecek. İhalesi 28 Eylül 2016 Çarşamba günü gerçekleşecek işin bedeli 4 milyon 41 bin 603 TL olarak belirlendi.

Narmanlı Han 2016 restorasyon çalışmaları Haberi

Narmanlı Han 2016 restorasyon çalışmaları

İstiklal Caddesi’nden tünele doğru giderken sağ tarafta dış görünümüyle insanı cezbeden o muhteşem yapıyı fark etmemek mümkün değildir. Narmanlı Han 1831 yılında inşa edilmiş, 1880 yılına kadar Rusya Büyükelçiliği ve ardından 1914’e kadar Rus hapishanesi olarak kullanılmıştı.


Sonraki yıllarda stüdyo ve konut olarak kullanılan ve o yıllarda Narmanlı Yurdu olarak da anılan bina, Aliye Berger, Ahmet Hamdi Tanpınar ve Bedri Rahmi Eyüboğlu gibi birçok yazar ve sanatçıya ev sahipliği yaptı. Yılların verdiği tahribata dayanamayan Narmanlı Han gün geçtikçe çürüdü, eklentiler ve yersiz müdahaleler ile yıkılmanın eşiğine geldi. 


Bir süredir Narmanlı Han gündemi meşgul ediyor. Beyoğlu Savunması yapılan restorasyonu soylulaştırma olarak nitelendirip, müdahalenin tarihi binanın ruhuna aykırı olduğunu ileri sürerek karşı çıkıyor. Restorasyonun mimarı Sinan Genim ile hem bu tartışmaları konuştuk hem...