03 / 05 / 2024

Narmanlı Han sahibi

Narmanlı Han sahibi

Beyoğlu’nun en eski hanlarından olan ve Erkul Kozmetik’in sahibi Mehmet Erkul ve Eteksan Tekstil’in sahibi Tekin Esen'e 57 milyon dolara satılan Narmanlı Han’da restorasyon çalışması başladı.

Beyoğlu’nun simgesi tarihi Markiz Pastanesi satıldı! İşte yeni sahipleri!

Beyoğlu'nun simge pastaneleri arasında yer alan Markiz satıldı. Tarihi pastaneyi 2013 yılında Narmanlı Han'ı alan Tekin Esen ve Mehmet Erkul satın aldı.

Ev hanımları da artık maaş sahibi olacak! Çalışmayan kadınlara 7000 TL maaş!

Devletten çalışmayan kadınlara büyük destek. Ev hanımları da artık maaş sahibi olacak. İşte detaylar!

Ev hanımlarına destek! Başvuru yapın sizde maaş sahibi olun! İşte detaylar!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bilindiği üzere pek çok yardımda bulunuyor. Bu yardımların kapsamı genişliyor ve artık ev hanımlarını da çatısı altına alıyor. İşte detaylar!

TSKB GYO'nun Beyoğlu Tahir Han davası sonuçlandı!

TSKB GYO'nun 53/72 hisse sahibi olduğu İstanbul İli, Beyoğlu İlçesi 77 Ada, 57 Parsel üzerinde yer alan Tahir Han isimli taşınmaza ilişkin olarak 21 Aralık 2005 arihinde açılan "Ortaklığın Giderilmesi Davası"nda mahkemece "Ortaklığın Satış Yolu ile Giderilmesi" kararı verilmiş olup karar kesinleşti.

Defne Samyeli ve ev sahibi arasında sular durulmuyor!

Defne Samyeli'nin kardeşi Sühan Samyeli, ablasıyla ev sahibi Yusuf Araz arasında geçen konuşmayı açıkladı. Araz ise Sühan Bey'in yalancı şahitlik yaptığını belirtip suç duyurusu yaptı. 

Tokat'taki tarihi Paşa Han 6.5 milyon TL'ye satılıyor!

Tokat'ta, Sultan 1'inci Mahmut döneminde 1752'de inşa ettirlen Paşa Han, sahibi Hamdullah Suphi Efeli (40) tarafından internetten 6,5 milyon liraya satılığa çıkarıldı.

Defne Samyeli ev sahibi ile icralık oldu!

Kemerburgaz’da yaşayan Defne Samyeli'nin kirasını ödeyemediği iddia edildi. Samyeli’yi kira ödemediği için için mahkemeye veren ev sahibi Yusuf Aras,“ Defne Hanım bir buçuk yıldır kira vermiyor” dedi..

Acun Ilıcalı Narmanlı Han’da illüzyon müzesi kuracak!

Acun Ilıcalı, Yunanlı bir ortakla birlikte İstiklal Caddesi'nde bulunan Narmanlı Han’da bir illüzyon müzesi kurmayı planlıyor.

Beyoğlu'ndaki tarihi Narmanlı Han’a tabela tepkisi! 

İstiklal Caddesi üzerinde bulunan tarihi Narmanlı Han’a kozmetik dükkanı tabelası asıldı.

Tarihi Narmanlı Han’ın restorasyonu tamamlandı!

İstanbul'un gözdesi İstiklal Caddesi'nde bulunan 187 yıllık Narmanlı Han’ın restorasyonu tamamlandı. 57 milyon dolara satılan Narmanlı Han'da restorasyon çalışması yaklaşık 2.5 yıl sürdü. 

Mimar Han Tümertekin İSÜ öğrencileriyle buluştu!

İstinye Üniversitesi (İSÜ), birçok uluslararası proje ve ödülün sahibi, dünyaca ünlü mimar Han Tümertekin’i, Topkapı kampusunda öğrencileriyle bir araya getirdi. 

Narmanlı Han eskimeyecek, bozulacak!

Narmanlı Han'ın özgün kimliğine zarar verilerek restore edildiği konuşuluyordu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde şehircilik ile ilgili ders veren yüksek mimar Korhan Gümüş, Narmanlı Han eskimeyecek, bozulacak!” dedi.

Beyoğlu Narmanlı Han restore edildi!

İstanbul'da Beyoğlu’nun simge yapılarından 186 yıllık Narmanlı Han’ın ön cephesi ortaya çıktı, binadaki restorasyon tartışması tekrar başladı. 

Narmanlı Han sahibi Haberi

Narmanlı Han sahibi

Beyoğlu’nun en eski hanlarından olan ve Erkul Kozmetik’in sahibi Mehmet Erkul ve Eteksan Tekstil’in sahibi Tekin Esen'e 57 milyon dolara satılan Narmanlı Han’da restorasyon çalışması başladı.


Beyoğlu Kent Savunması, Twitter üzerinden restorasyon çalışmalarının başladığını gösteren fotoğraflar yayımladı.


19. YÜZYILIN İLK YARISINDA KURULDU

19. yüzyılın ilk yarısında kurulan Narmanlı Han, ilk önce Rus elçilik binası ve ticaret ofisi olarak kullanıldı.


Dış görünüşü bir kaleyi andıran bu iki katlı devasa yapı daha sonraki yıllarda bir yandan ticaret merkezi olarak işlev görürken, diğer yandan ünlü şair, heykeltıraş, ressam ve yazarlara ev sahipliği yaptı.


170 yıllık İstanbul tarihine yakından tanıklık yapan ve hiç değişmeyen Narmanlı Hanı'nı şimdi bir restorasyon sürecine girdi.


RESTORASYONU HEP MUAMMA OLDU

Yapı Kredi Koray 2001 yılında restore etmek amacıyla Narmanlı Han’ın yüzde 15’lik hissesini satın almıştı....