29 / 04 / 2024

narmanlı han temyiz

narmanlı han temyiz

Narmanlı Han'ı, Yapı Kredi Koray GYO 2001'de almıştı. 10 yıl boyunca herhangi bir işlem yapılmayınca vârisler dava açarak hisselerini geri aldı. Narmanlı Han ile ilgili dava temyiz aşamasında.

Narmanlı Han davasında Yapı Kredi Koray GYO lehine karar!

Narmanlı Han davasında aleyhine sonuç alan Yapı Kredi Koray GYO, temyiz başvurusunda lehine sonuç aldı...

Beyoğlu’nun simgesi tarihi Markiz Pastanesi satıldı! İşte yeni sahipleri!

Beyoğlu'nun simge pastaneleri arasında yer alan Markiz satıldı. Tarihi pastaneyi 2013 yılında Narmanlı Han'ı alan Tekin Esen ve Mehmet Erkul satın aldı.

Acun Ilıcalı Narmanlı Han’da illüzyon müzesi kuracak!

Acun Ilıcalı, Yunanlı bir ortakla birlikte İstiklal Caddesi'nde bulunan Narmanlı Han’da bir illüzyon müzesi kurmayı planlıyor.

Beyoğlu'ndaki tarihi Narmanlı Han’a tabela tepkisi! 

İstiklal Caddesi üzerinde bulunan tarihi Narmanlı Han’a kozmetik dükkanı tabelası asıldı.

Tarihi Narmanlı Han’ın restorasyonu tamamlandı!

İstanbul'un gözdesi İstiklal Caddesi'nde bulunan 187 yıllık Narmanlı Han’ın restorasyonu tamamlandı. 57 milyon dolara satılan Narmanlı Han'da restorasyon çalışması yaklaşık 2.5 yıl sürdü. 

Narmanlı Han eskimeyecek, bozulacak!

Narmanlı Han'ın özgün kimliğine zarar verilerek restore edildiği konuşuluyordu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde şehircilik ile ilgili ders veren yüksek mimar Korhan Gümüş, Narmanlı Han eskimeyecek, bozulacak!” dedi.

Beyoğlu Narmanlı Han restore edildi!

İstanbul'da Beyoğlu’nun simge yapılarından 186 yıllık Narmanlı Han’ın ön cephesi ortaya çıktı, binadaki restorasyon tartışması tekrar başladı. 

Beyoğlu Narmanlı Han 3 ay sonra açılacak!

Beyoğlu’ndaki tarihi Narmanlı Han’da yapılan restorasyon çalışmalarına ilişkin bilgi veren projenin mimarı Dr. Sinan Genim hanın en geç 3 ay sonra kapılarını açacağını müjdeledi....

Beyoğlu'ndaki projeler dünyaya örnek olacak!

Beyoğlu Başkanı Ahmet Misbah Demircan, ilçedeki yatırımları ve projeleri anlattı. Demircan, ''Narmanlı Han ve Cihangir'de yapılacak sosyal tesisle bölgeye yeni bir soluk gelmesini bekliyoruz'' dedi.

Sinan Genim Narmanlı Han’ın restorasyonunu anlattı!

Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde son günlerde en çok tartışılan tarihi Narmanlı Han’ı restorasyon mimarı Sinan Genim şantiye alanını gezdi. Sinan Genim restorasyonla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

184 yıllık Narmanlı Han restore ediliyor!

İstiklal Caddesi'ne renk katan, uzun yıllar sanatçı ve yazarlara ev sahipliği yapan Narmanlı Han, 2 yıl sürecek ve 30 milyon liraya mal olacak restorasyon sonunda tarihe tanıklık etmeye devam edecek

Beyoğlu Narmanlı Han'ın restorasyonunda son durum ne?

Beyoğlu'ndaki tarihi Narmanlı Han'da yürütülen restorasyon çalışmaları görüntülendi. Görüntülerde, binaların bir kısmının içinin tamamen boşaltıldığı, sadece dış duvarların kaldığı görülüyor.

Beyoğlu'ndaki Narmanlı Han'ın kolonları mı kırıldı?

Her an yıkılabileceği belirtilen tarihi Beyoğlu Han’daki dükkânlar iki yıl önce ‘yangın güvenliği yok’ diye boşaltıldı ama Narmanlı Han’ın sahibine ait dükkân hâlâ kirada ve açık.

Narmanlı Han’da restorasyon başladı!

Beyoğlu’nun en eski hanlarından olan ve Erkul Kozmetik’in sahibi Mehmet Erkul ve Eteksan Tekstil’in sahibi Tekin Esen'e 57 milyon dolara satılan Narmanlı Han’da restorasyon çalışması başladı.

narmanlı han temyiz Haberi

narmanlı han temyiz
Narmanlı Han'ı, Yapı Kredi Koray GYO 2001'de almıştı. 10 yıl boyunca herhangi bir işlem yapılmayınca vârisler dava açarak hisselerini geri aldı. Tanpınar'ın 'Huzur' romanını yazdığı Narmanlı Han ile ilgili dava temyiz aşamasında.


Ahmet Hamdi Tanpınar'ın büyük eseri 'Huzuru yazdığı, Aliye Berger ve Bedri Rahmi Eyüboglu gibi önemli yazar ve sanatçıların yıllarını geçirdiği Narmanlı Han, mülk sahipleriyle Yapı Kredi Koray GYO şirketi arasındaki anlaşmazlıklardan dolayı kaderine terk edilmiş durumda. İstanbul Beyoglu'nda bulunan han, bir zamanlar bölgenin sanat merkezi iken şimdilerde girişindeki şans oyunları bayilerine ve tüm ailesiyle hana yerleşen bir bekçiye ev sahipliği yapıyor.
2001 yılında Yapı Kredi Koray GYO ile hanın 27 vârisi arasında gayrimenkul hissesi karşılığında inşaat yapımı ve satış vaadi sözleşmesi imzalandı. Fakat şirket sözleşme imzalandıktan sonra geçen 10...