28 / 04 / 2024

nasıl emlakçı olunur

nasıl emlakçı olunur

Dünya Gazetesi köşe yazarı Şeref Oğuz, bugünkü köşesinde emlakçı enflasyonunu kaleme aldı. İşte Şeref Oğuz'un 'Emlakçı enflasyonunu ancak meslek yasası önleyebilir' başlıklı yazısı...

Lüks konut uzmanı Kyle Biskit: Tüm dünyaya konut kiralayacağım!

Amerika merkezli gayrimenkul şirketi TSL Rentals’ın sahibi 29 yaşındaki Kyle Biskit, sektördeki başarısıyla geç girişimcilere örnek oluyor. Genç girişimcinin yeni hedefi ise tüm dünyaya konut kiralamak.

Yetki belgesi olmayan emlakçılık yapamayacak!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik dahilinde emlak aracılık faaliyetleri yalnızca Yetki Belgesi alan işletmeler tarafından yapılabilecek.

Emlakçı olmak artık kolay değil!

Bakanlığın getirdiği yeni düzenlemeler ile birlikte, emlak sektöründe yaşanan sıkıntılarda sona gelindi

Emlakçılara yeni düzenleme geliyor!

Bülent Tüfenkci, emlakçılar ve oto galericiler için yeni birtakım kurallarla ilgili çalışma yapıldığının bilgisini paylaştı. Yani artık eline çantayı alan emlakçılık yapamayacak.

Emlakçı olmanın şartları neler?

Borçlar Kanunu'nun ilgili maddelerinde gayrimenkul tellallığı adı altında emlakçı sıfatı düzenleniyor. Emlakçı kanuna göre, gayrimenkul tellalı olarak isimlendiriliyor. Peki, emlakçı olmanın şartları neler?

Emlak sektöründe iş kurmak isteyenler için kılavuz!

Emlak sektöründe kendi işini kurmak, Türkiye’de yaşayanlar için iş kurmanın en iyi yoludur. Halen ülkemizde kişisel girişimlerle birlikte 3 milyon civarında şirket bulunmaktadır. Bu şirketlerin bir çoğu İstanbul’da kurulmuştur.

Birol Polat: Emlakçılığın kurallarını yeniden yazıyoruz!

Emlak sektöründe ulusal en iyi ve büyük franchising firması olmak amacıyla yola çıkan Polat, uluslararası sektör standartlarını, yeni teknolojik inovasyonlarla birleştirerek, Türk Emlakçısının birikimi ile harmanlamış yepyeni bir emlak platformu oluşturma

Soner Ertuğrul: Artık herkes emlakçı olamayacak!

Gazetelerdeki ve internette emlak ilanlarını tarayarak Türkiye’nin emlak satış ve kira atlasını çıkarmaya hazırlanan Maliye Bakanlığı, İl, ilçe, mahallle ve sokak emsal fiyat datası oluşturmayı planlıyor...

Emlak komisyoncusu olma şartları!

Emlak komisyoncusu olma şartları nelerdir? Emlak komisyoncusu olmak için gereken şartlar nelerdir? Emlak komisyonculuğu için gerekli belgeler nelerdir? Nasıl emlak komisyoncusu olunur? sorularının cevapları haberimizin devamında yer alıyor..

Nasıl emlak danışmanı olunur? 2023 emlak danışmanı ücretleri ne kadar?

Emlakçılık yeni bir meslek olmasa da emlak danışmanlığı kendini güncelleyebilen yeni bir iş alanı oldu. Peki, Nasıl emlak danışmanı olunur? 2023 yılında emlak danışmanı ücretleri ne kadar?

Emeklilikte son dakika! 3600 günle nasıl emekli olunur? EYT'de geciken maaşlar için faiz ödenecek mi? Aman dikkat! 

Emekli maaşlarına yapılacak zam öncesinde, erken emekli olmanın yolları ve emeklilik tarihi hesaplama gibi konular sık sık gündeme geliyor. Peki 3600 günle nasıl emekli olunur? EYT'de geciken maaşlar için faiz ödenecek mi? İşte o merak edilen soruların yanıtları...

Emekli olmak isteyenler dikkat! 3600 gün ve borçlanma ile nasıl emekli olunur? Tek tek açıklandı!

Emekli olmak isteyen binlerce vatandaş '3600 gün ve borçlanma ile nasıl emekli olunur?' sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte ayrıntılar... 

En az prim ödeyerek nasıl emekli olunur kaç gün prim yatırıp kaç yaşında maaş bağlanıyor?

Çalışma hayatının sonunda emeklilik hakkı elde etmek için minimum prim ödemesi ne kadar olmalı, Az prim ödeyerek nasıl emekli olunur kaç gün prim yatırıp kaç yaşında emekli olunuyor? İşte detaylar...

TOKİ'nin kentsel dönüşüm projelerine nasıl dahil olunur?

TOKİ 54 şehirde üretim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Peki TOKİ'nin kentsel dönüşüm projelerine nasıl dahil olunur?

Tapuda kooperatif ortağı nasıl olunur?

Posta Gazetesi ekonomi sayfası köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu tapuda kooperatif ortağı nasıl olunur? sorusunu yanıtladı.

Emlak vergisi nasıl iade edilir?

Emlak vergisi mükelleflerinin 2. taksit ödemelerini Kasım sonuna kadar yapmaları gerekiyor. Buna karşın kimi mükelleflere ise ödedikleri emlak vergisi iade ediliyor. Peki, emlak vergisi nasıl iade edilir?

Emlak vergisi değeri nasıl hesaplanır?

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi tüm taşınmaz mallar için 1319 sayılı kanun gereğince emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, bir gayrimenkul için ortalama ne kadar vergi ödemesi yapılır? Emlak vergisi değeri nasıl hesaplanır?

Emlak vergisi belediyeye nasıl ödenir?

Emlak vergisi, tüm gayrimenkuller için senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Emlak vergisi taksit ödemeleri taşınmazın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Peki, emlak vergisi belediyeye nasıl ödenir? İşte yanıtı..

Kiradaki evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, taşınmaz kiradaysa ne olur? Kiradaki evin emlak vergisi nasıl ödenir? İşte yanıtı..

Arsa emlak vergisi hesabı nasıl yapılır?

Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmaz malın bağlı olduğu değer üzerinden emlak vergisi oranının hesaplanması ile tespit ediliyor. Peki, arsa emlak vergisi hesabı nasıl yapılır?

2015 yılı emlak vergisi 2. taksiti nasıl ödenir?

Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılmıştı. Verginin ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılıyor. Peki, 2015 yılı emlak vergisi 2. taksiti nasıl ödenir?

Emlak vergisi ödemesi nereye nasıl yapılır?

Emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince gayrimenkuller için ödeniyor. Bu vergi gayrimenkul sahipleri tarafından her sene ödeniyor. Peki, emlak vergisi ödemesi nereye nasıl yapılır? İşte yanıtı..

nasıl emlakçı olunur Haberi

nasıl emlakçı olunur

Dünya Gazetesi köşe yazarı Şeref Oğuz, emlakçı enflasyonunu kaleme aldığı Emlakçı enflasyonunu ancak meslek yasası önleyebilir' başlıklı yazısına şu ifadeleri kullanarak başladı:

"İstanbul Emlak Brokerleri Kulübü (İSTEB) Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Özcan; emlakçılığın bir meslek kolu olması gerektiğini savunuyor; “Her önüne gelen, avukatlık, doktorluk, eczacılık yapamıyorsa, emlakçılığın da bir meslek tanımı olmalı. Meslek yasası olmayınca ortalık emlakçıdan geçilmiyor.

Her önüne gelen emlakçı olabilir mi? Evet. Ama sorun şu ki emlakçı diye bir yasal tanım yok ve kim olduğu, yetkinlikleri belirsiz. Ayrıca ne yaptığı belli değil, bir standart yok. Halen taşınmaz ticaretinde perakendeye bağlı olarak kayıtlılar. Oysa bir yasaları olmalı.

HER KÖŞEBAŞINDA EMLAKÇI TABELASI

İstanbul 16 milyon. 6 bin kayıtlı emlakçı var fakat ortalıkta 20 binden fazla emlakçı dolaşıyor. Dolaşıyor dediğime bakmayın, mahalle...