28 / 04 / 2024

nasrullah cami restorasyon

nasrullah cami restorasyon

514 yıllık tarihe sahip Nasrullah Camii'nde restorasyon yerine badana yapıldığı iddialarını cevaplayan Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, "Tüm hatlar, konumları ne olursa olsun sadece temizlenmiş ve özgün haliyle bırakılmış olup mevcut hiçbir hat yazısı kaldırılmamıştır" diye konuştu.

Kastamonu'daki tarihi Nasrullah Cami, restore edilecek!

1506 yılında Kastamonu'da şehrin ilk Osmanlı eseri olarak yaptırılan Nasrullah Cami, restore edilecek...

Ayasofya Camii'nde restorasyon çalışmalarına başlandı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde kapsamlı restorasyon çalışmalarına başlandı.

Şanlıurfa Eyyüp Nebi Cami ve Külliyesi'ndeki restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Şanlıurfa Viranşehir'de yer alan Eyyüp Nebi Camii ve Külliyesi'nde bir süre önce başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Esadiye Cami restorasyonla ayağa kaldırılıyor!

Elazığ'da UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki tarihi Harput Mahallesi'nde Artuklu dönemi 800 yıllık Esadiye Cami, 4 senedir süren restorasyon çalışması ile yeniden ayağa kaldırılıyor

Sakarya Orhan Cami’deki restorasyon çalışmaları tamamlanıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Orhan Cami’de devam eden restorasyon çalışmaları için Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy ile görüştüğünü söyledi.

Üsküdar Şehit Onur Ensar Ayanoğlu Cami açıldı!

Üsküdar Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanan Şehit Onur Ensar Ayanoğlu Cami ibadete açıldı.

Osmaniye'deki tarihi Ala Cami 96 yıl sonra açıldı!

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yer alan tarihi Ala Cami, gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarından sonra ibadete açıldı.

Nasrullah Cami restorasyonla asıl haline kavuştu!

Kastamonu’da 1506'da yapılan Nasrullah Camii’nin dört yıl önce bitirilen restorasyonu önceki gün sosyal medyada büyük tepkilere neden oldu. Camideki restorasyon çalışmalarından sonra ünlü hattat Ahmet Şevket Efendi tarafından yapılan süslemeler ve hatların birçoğunun kaybolduğu ileri sürüldü...

Burhan Ersoy'dan Nasrullah Cami açıklaması!

514 yıllık tarihe sahip Nasrullah Camii'nde restorasyon yerine badana yapıldığı iddialarını cevaplayan Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, "Tüm hatlar, konumları ne olursa olsun sadece temizlenmiş ve özgün haliyle bırakılmış olup mevcut hiçbir hat yazısı kaldırılmamıştır" diye konuştu.

Osmaniye'deki Ala Cami restorasyonuna tepki!

Osmaniye'deki Ala Cami için restorasyon çalışmaları başlatılmıştı. Restorasyon süreci tamamlanan cami, eski tarihi dokusunu kaybederek yeni bir görünüme büründü...

Diyarbakır Kocaköy Ulu Cami restore edildi!

Diyarbakır Kocaeköy'de yer alan Ulu Cami'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Ordu Merkez Cami’nin restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Merkez Cami’deki restorasyon çalışmalarını tamamladı.

Kayseri Kocasinan Çandır Cami restore edildi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocasinan Belediyesi tarafından Gevhernesibe Mahallesi’nde başlatılan 200 yıllık tarihi Çandır Cami’nin restorasyon çalışmaları tamamlanıyor.

Denizli'de 219 yıllık cami restorasyon bekliyor! 

Denizli'de 2014 yılında boşaltılan Gündoğdu Mahallesi'nde 219 yıllık cami restorasyon bekliyor. 

nasrullah cami restorasyon Haberi

nasrullah cami restorasyon

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, Kastamonu'daki Nasrullah Kadı Camisi'nde yapılan restorasyonda eserin içindeki tüm hatların, konumları ne olursa olsun, sadece temizlenerek özgün haliyle bırakıldığını, mevcut hiçbir hat yazısının kaldırılmadığını açıkladı.

GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞTÜ

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Vakıflar Genel Müdürü Ersoy, yaptığı yazılı açıklamada, sosyal medyada Kastamonu Nasrullah Kadı Camii Şerifi Vakfı'na kayıtlı Nasrullah Kadı Camisi'nde genel müdürlükçe yapılan kapsamlı onarımda "orijinal süslemelerin badana ile kapatıldığı, hatta yok edildiği" iddiasının gündeme getirildiğine dikkat çekti. 

SIKLIKLA KARŞILAŞILAN BİR DURUMMUŞ

Bu iddiaların gerçeği yansıtmadığına vurgu yapan Ersoy, cami restorasyonunun ilgili Koruma Kurulu'nun 17.03.2006 tarih ve 1378 sayılı kararı onaylanan restorasyon projesi ile 19.11.2015 tarih ve 2842 nolu kararı ile onaylanan restorasyon tadilat projesi doğrultusunda yapıldığını ve restorasyon çalışmasının 2016'da bitirildiğini ifade...